Хакерските атаки срещу организации и лица не са рядкост. В повечето случаи незасегнатите хора и организации виждат новината за  атаката и просто продължават напред с живота си. Но това, което медиите често не успяват да представят, са действителните последици в реалния живот след такава атака. Неотдавнашен пример е закриването на Lincoln College в Линкълн, Илинойс. Колежът преустанови дейността си, след като атака с ransomware го удари тежко в края на 2021г.

Единственият колеж, кръстен на Ейбрахам Линкълн приживе, затвори врати след 157 години в бизнеса. Една от основните причини за затварянето на академията беше кибератака, която напълно обърка процеса на записване за 2022г. Киберпрестъпниците използваха сложни хакерски техники за достъп до системите на университета и ги направиха неработоспособни, след като университетът не се съобрази с исканията им .

В своята 157-годишна история, университетът успява да си проправи път през две световни войни, множество случаи на глобална икономическа криза и пандемията от испански грип. Въпреки това, атаката с ransomware и блокирането около пандемията Covid-19 значително повлияха на финансите на му, давайки тъжен край на иначе славното пътуване  във времето. Кметът на Линкълн нарече затварянето на университета „опустошителен удар“ за местната общност.

Университетът вече изпитваше затруднения заради пандемията  и атаката с ransomware, която осакати системите му, в крайна сметка напълно го извади  от релсите. За щастие хакерите така и не са получили достъп до лична идентифицираща информация, но щетите за образователната организация са непоправими. За момента не е известно кой стои зад нападението.

Институцията с предимно афроамерикански студенти  затвори врати в края на семестъра. Закриването не само се отрази на живота на студентите, които учат, но и значително повлия на служителите на университета, които все още се блъскат в търсене на начини да продължат кариерата си. Lincoln College беше домакин на няколко кариерни панаири за работни места преди закриването, а служителите бяха подпомогнати при преглед на автобиографии, мотивационни писма и т.н.

Атаките с ransomware продължават да бъдат значителна заплаха за училищата в Северна Америка. Миналата година кибератаките засегнаха приблизително 1000 университета само в САЩ. Необходимостта от технологични подобрения и миграцията към виртуално обучение отвориха много пространства за  хакерите. Някои колежи преживяват трудни времена, но недостатъчно финансираните, като този в Линкълн, често нямат друг избор, освен да престанат да съществуват след кибератаки.

Източник: Panda Media Center

Подобни публикации

Хакери продават личните данни на над милиард ки...

Съобщава се, че хакери са откраднали данните на около един милиард ...
4 юли 2022

Хакнаха акаунти на британската армия

Оперативната сигурност (opsec) на британската армия беше поставена ...
3 юли 2022

Оптимизация чрез профилактика

Не всички ИТ задачи отнемат години за изпълнение. Ето девет кратки,...
2 юли 2022

Глобиха Clearview AI и в Обединеното кралство

На базираната в САЩ компания е наредено да изтрие всички лични данн...

Най-добрите безплатни инструменти за премахване...

Пейзажът на заплахите за киберсигурността се развива и разширява вс...

Какво е фарминг?

Pharming е измама, която киберпрестъпниците използват, за да инстал...

Можете ли да получите част от колективното обез...

Facebook ще трябва да плати 90 милиона долара за колективно къдебно...
Бъдете социални
Още по темата
05/07/2022

Хакери продават личните дан...

Съобщава се, че хакери са откраднали...
01/07/2022

Какво е фарминг?

Pharming е измама, която киберпрестъпниците използват,...
29/06/2022

Украйна разби фишинг банда

Украинските сили за киберсигурност арестуваха девет...
Последно добавени
05/07/2022

Хакери продават личните дан...

Съобщава се, че хакери са откраднали...
04/07/2022

Хакнаха акаунти на британск...

Оперативната сигурност (opsec) на британската армия...
03/07/2022

Оптимизация чрез профилактика

Не всички ИТ задачи отнемат години...
Ключови думи