Търсене
Close this search box.

17 често срещани проблема с Windows 10 и как да ги отстраните

Съвети и трикове, които ще ви помогнат да разрешите най-често срещаните проблеми с Windows 10, независимо дали става въпрос за освобождаване на място за съхранение или работа в безопасен режим

Проблемите с Windows 10 могат да бъдат много неприятни. Тези ситуации могат да се окажат пагубни за производителността ви и да причинят сериозни проблеми както на бизнеса, така и на потребителите – от основните сигнали за грешки до ужасяващия „син екран на смъртта“.

Въпреки че е изключително популярна операционна система, в Windows 10 има много грешки. Независимо дали става въпрос за проблеми със стартирането, надграждането, защитата на личните данни, управлението на съхранението или проблеми с актуализирането на Windows 10 системата, било то по причини, свързани с киберсигурността или функционалността, все ще се сблъскате с проблеми, които изглеждат непреодолими.

Събрахме някои от най-често срещаните проблеми с Windows 10 и стъпките, които можете да предприемете, за да ги отстраните. Струва си да се отбележи, че ако системата е станала бавна, си струва да се консултирате с нашия списък с начини за ускоряване на Windows 10, тъй като това може да реши много проблеми, които не са изброени тук.

1. Не можете да надстроите от Windows 7 или Windows 8

Често срещан проблем на много потребители с Windows 10 се появява още в самото начало, когато те надграждат от Windows 7 или Windows 8. Обикновено това е предупреждение, което уведомява потребителя, че приложението „Get Windows 10“ (известно още като GWX) не е съвместимо.

Или пък потребителите могат да открият, че приложението изобщо не се показва. Доста неприятно е, че това ще доведе до неуспешно актуализиране, но няма нужда да се притеснявате, тъй като има няколко начина за решаване на този проблем:

1.  Отворете контролния панел и след това стартирайте Windows Update и се уверете, че компютърът е напълно актуализиран. Ако актуализациите не успеят, стартирайте програмата за отстраняване на проблеми с Windows Update (вж. по-долу, номер 3).

2. Насочете се към инструмента за създаване на медии на Microsoft. Щракнете върху „Изтегляне сега“, запазете инструмента и го стартирайте на компютъра, който искате да обновите. Ако това не е сработило при стартирането на Windows 10, опитайте отново сега – оттогава инструментът е получил редица актуализации.

3. Уверете се, че хардуерната функция Disable Execution Prevention (DEP) е включена в BIOS, като при нужда се обърнете за помощ към ръководството на дънната платка. Ако все още имате проблеми, използвайте менюто „Старт“, за да потърсите „производителност“, стартирайте Настройка на външния вид и производителността на Windows, щракнете върху раздела Предотвратяване на изпълнението на данни и включете DEP за всички програми и услуги, след което рестартирайте и опитайте отново.

2. Не мога да надстроя до най-новата версия на Windows 10

От време на време Microsoft пуска нова актуализация за Windows 10. Актуализациите обикновено предоставят различни поправки на грешки, за да помогнат на операционната система да работи по-безпроблемно, но също така могат да въведат нови и вълнуващи функции в Windows 10.

Въпреки че Windows 10 е известна като една от най-стабилните версии на Microsoft, понякога потребителите на операционната система намират за трудно да актуализират до най-новата налична актуализация на Windows 10.

За съжаление не всички потребители ще могат да видят дали тази актуализация е готова, което означава, че ще трябва да проучите как може да се инсталира актуализация на операционната система, като използвате ръчен метод.

Преди да извършите обновяването, трябва да видите коя версия на операционната система използвате в момента. Това е лесна за установяване информация, просто отидете на екрана „About Windows“ (За Windows), където трябва да ви бъде предоставена необходимата информация.

 

След като сте готови да надстроите до най-новата версия на Windows 10, можете да използвате инструмента за актуализация на Windows. Въпреки това си струва да се отбележи, че някои потребители смятат алтернативата Media Creation Tool за по-добра и по-надеждна опция. За да получите достъп до нея, просто я изтеглете и инсталирайте, преди да я използвате за надграждане на устройството до най-новата версия.

 

 

Трябва да се има предвид, че ако стартирате инструмента за създаване на носители, той може да не покаже веднага някаква препратка към обновяването до най-новата версия на Windows 10. Освен това може да не ви каже коя версия на надстройката ще инсталира във вашата система. Инструментът ви пита дали искате версия Home или Business на Windows 10 и ако имате една от тях, инсталирана на вашето устройство, би трябвало да се надяваме, че ще бъде инсталирана най-новата версия.

Също така се уверете, че сте избрали да запазите личните файлове и приложения и щракнете върху „Инсталиране“, за да запазите данните, приложенията и повечето от настройките си недокоснати. Сега, когато натиснете „Инсталиране“, би трябвало да започне инсталирането на най-актуалната версия на операционната система.

3. Имате много по-малко свободно място за съхранение след ъпгрейд

Това е така, защото след успешното инсталиране на Windows 10 предишната операционна система може все още да е останала в системата ви и да заема място на твърдия диск.

За разлика от много други технологични компании, Microsoft позволява на потребителите да надграждат своите устройства и да запазват резервно копие на важните файлове, които са съставлявали предишната версия на операционната система. Това е вградено дълбоко в диска C:/. Ако например сте надстроили до Windows 10, но по някаква причина искате да се върнете назад, системата ви позволява да направите това, като използвате това резервно копие.

Ако обаче новата операционна система ви допадне и с удоволствие махнете с ръка на предишната й версия, има начин да изчистите това резервно копие. Щракнете върху бутона Старт на Windows и напишете „cleanup“ (почистване), за да потърсите в системата правилния ъп. Трябва да се появи Disk Cleanup (Почистване на диска). Щракнете върху резултата от търсенето, за да отворите приложението.

След това трябва да се появи опция за избор на диск и единственото, което трябва да направите, е да изберете диска, на който е инсталирана вашата операционна система. Първо трябва да се появи дискът C:/, тъй като той по-често е дискът по подразбиране. Натиснете OK, ако сте сигурни, че това е устройството, на което е инсталирана вашата операционна система. След това Windows 10 трябва да сканира системата ви за кратък период от време, преди да се появи друг подкана.

Сега ще бъдете изправени пред два избора, които изглеждат като списък с файлове за незабавно изтриване. Едната опция е „Предишна(и) инсталация(и) на Windows“, а другата ще бъде „Почистване на системните файловеæ опция в долния ляв ъгъл, ако този първи избор не е наличен.

На този етап операционната система извършва още някои изчисления и предлага прозорец с подобен вид, но този път представя опцията за изтриване на предишна(и) инсталация(и) на Windows. Може да се наложи да превъртите надолу, за да я намерите, но тя трябва да заема значителна част от пространството на диска, в нашия случай 5 GB. Отбележете тази опция и щракнете върху OK. В отделния прозорец със съобщение, който се появява и ви пита дали сте сигурни, че искате да изпратите това, щракнете върху Delete Files (Изтриване на файлове) и сте готови.

4. Windows Update не работи

Много хора съобщават за проблеми с Windows Update в Windows 10. Първо проверете дали сте обновили до есенната актуализация на Windows 10 (вж. по-горе, номер 2). Ако все още имате проблеми, изтеглете и стартирайте Windows Update Troubleshooter, след което рестартирайте и опитайте да актуализирате отново.

Ако проблемите останат, може да се наложи да се занимаете малко повече. Първо, проверете дали е конфигурирано Възстановяване на системата (вж. по-долу, номер 7) и създайте точка за възстановяване. След като това е направено, използвайте Win+X и изберете Command Prompt (Admin), след което въведете ‘net stop wuauserv’ (без кавичките) и натиснете Enter, последвано от ‘net stop bits’ и Enter. Трябва да видите потвърждения, че всяка услуга е спряна или не работи. След това отворете Explorer и отидете до C:\Windows\SoftwareDistribution. Изтрийте съдържанието му, включително всички подпапки. Сега рестартирайте компютъра, отворете Windows Update и щракнете върху Провери за актуализации.

5. Windows се актуализира, когато не искам

Ако сте като нас, сте настроили предишните версии на Windows така, че да не инсталират актуализациите автоматично – едно принудително рестартиране е твърде много.

Ето едно решение за потребителите с Windows 10 Pro: от менюто Start потърсете „gpedit“ и стартирайте редактора на групови политики. Разгънете Конфигурация на компютъра в левия панел и отидете на Административни шаблони\Компоненти на Windows\Обновяване на Windows.

Щракнете двукратно върху Configure Automatic Updates (Конфигуриране на автоматични актуализации) в списъка, изберете радио бутона Enabled (Разрешено) и в лявото поле изберете 2 – Notify for download (Уведомяване за изтегляне) и notify for install (Уведомяване за инсталиране). Сега щракнете върху OK и ще бъдете уведомявани винаги, когато има актуализации – за съжаление, те ще бъдат ежедневно, ако използвате Windows Defender.

Редакторът на групови политики не е наличен в Windows 10 Home, но бихме ви препоръчали поне да отворите Windows Update, да щракнете върху Разширени опции и да изберете Известие за планиране на рестартиране от списъка Изберете как да се инсталират актуализациите. Докато сте тук, всички потребители на Windows 10 може да искат да щракнат върху Choose how updates are delivered (Избери как се доставят актуализациите) и да се уверят, че опцията Updates from more than one place (Актуализации от повече от едно място) е изключена или зададена на PCs on my local network (Компютри в моята локална мрежа).

6. Твърде много ненужни известия в Windows 10

Панелът на Центъра за действие, който дебютира в Windows 10, е разположен в дясната част на лентата на задачите. В него се събират многото и различни известия, които може да натрупате, за да можете да ги обработвате на едно място и чрез един интерфейс. Макар че по принцип звучи полезно, това може да доведе до претоварване с пингове и известия, ако пренебрегнете обработката им.

Не бива да ги пренебрегвате, тъй като те обикновено включват няколко много важни съобщения, но могат да включват и безсмислени актуализации в социалните мрежи. За щастие можете да отделите зърното от плявата и да конфигурирате Центъра за действие да ви безпокои само с най-значимите съобщения.

Отворете Настройки и отидете на Известия и действия. Оттам можете да получите достъп до бутони за превключване, които ви позволяват да настроите всяко приложение и информацията, която ви представя.

7. Windows 10 споделя твърде много данни

Настройките за споделяне на данни в Windows 10, активирани по подразбиране, не са идеални и всички потребители трябва да ги преглеждат от време на време, като правят промени, когато е необходимо. Потребителите могат да влязат в менюто „Старт“ и да потърсят приложението Settings (Настройки). Преминете към Privacy (Поверителност) и в лявата част на панела ще откриете редица начини, по които устройството ви споделя данни.

Не забравяйте да прегледате всички тези области и да установите дали сте отворени да позволите на приложенията си да използват услуги като камерата, микрофона и информация за акаунта, когато е приложимо. Това е полезно, за да се уверите, че няма приложения, които могат да имат достъп до данни, за които не знаете.

Между другото, по подразбиране настройката „Обратна връзка и диагностика“ предава на Microsoft „разширени данни“ – така че изключете я, ако не желаете.

 

Потребителите на Widows Defender трябва също така да щракнат върху стрелката назад и да изберат Update & Security (Обновяване и сигурност), преди да преминат към Windows Defender. Уверете се, че настройките по подразбиране за разрешаване на откриването в облака и автоматичното подаване на проби са подходящи за вашите предпочитания, и ги променете, ако е необходимо.

Wi-Fi Sense, която е предназначена за много по-бързо свързване на вашето устройство с Windows 10 към мрежи, също е нещо, което предизвиква червени сигнали за някои. Ако устройството ви има разрешена Wi-Fi връзка, щракнете върху стрелката назад, за да влезете в менюто Настройки, изберете Мрежа и интернет, след това Wi-Fi и изберете Управление на настройките на Wi-Fi. Свързване с предложени отворени горещи точки е една от настройките, които бихме препоръчали да изключите, наред със свързването с мрежи, споделени от моите контакти. Заслужава си също така да деактивирате бутона под Платени Wi-Fi услуги.

Wi-Fi Sense може също така да доведе до споделяне на идентификационните данни за безжична мрежа между всички устройства наблизо, включително тези, които не контролирате. Това би могло например да позволи на гост да се логне бързо, но представлява риск за неприкосновеността на личния живот. Единственото решение е да преименувате SSID на мрежата си, така че да завършва с „_output“.

Препоръчителната мрежова хигиена е да позволите на гостите да се свързват към безжична мрежа за гости, отделна от основната. Също така е важно да конфигурирате всички устройства да не използват Wi-Fi Sense и да помолите персонала да направи същото, преди да внесе свой хардуер с Windows 10 в основната мрежа.

8. Не можете да получите достъп до Safe Mode, като използвате функционалните клавиши на клавиатурата

Safe Mode да бъде животоспасяващ в много ситуации на критични за системата проблеми, особено когато устройството ви се затруднява да стартира правилно. Какво ще стане обаче, ако един ден установите, че вече не можете да активирате Safe Mode (Безопасен режим) чрез натискане на клавишите F8 или Shift+F8 при зареждане?

Въпреки че е притеснително, важно е да запазите спокойствие. Това, което можете да опитате, е първо да стартирате Windows и след това да рестартирате устройството, като натиснете левия клавиш Shift. Като алтернатива можете да го направите и като влезете в менюто Актуализация и сигурност в Настройки. Все пак имайте предвид, че нито една от тези опции няма да е от полза, ако компютърът ви изобщо не е в състояние да се стартира в Windows.

Трябва също така да обмислите възможността за задаване на Safe Mode (Безопасен режим) като опция в менюто за зареждане, въпреки че системата ви първо ще трябва да бъде конфигурирана да го поддържа. За да настроите това, натиснете Win+X, като изберете Command Prompt (Admin), след което въведете bcdedit /copy {current} /d ‘Windows 10 Safe Mode’ и го потвърдете, като натиснете клавиша Enter.

След това въведете ‘msconfig’ в менюто Start, в резултатите стартирайте System Configuration (Конфигурация на системата) и преминете към раздела Boot (Зареждане). След като откриете новосъздадената опция за Windows 10 Safe Mode, маркирайте я и поставете отметка на опцията Safe Boot (Безопасно зареждане), като същевременно изберете „Minimal“ (Минимален) под избора на тип зареждане. Можете също така да изберете дали искате да намалите стойността на Timeout (Време за изчакване) до едва три секунди, в зависимост от това какво ще бъде най-удобно за вас. Накрая поставете отметка на опцията „Make all boot settings permanent“ (Направи всички настройки за зареждане постоянни) и потвърдете с OK. Ако някога искате да се отървете от записа в Safe Mode (Безопасен режим), можете да го направите лесно, като се върнете тук и го изтриете.

 

Можете да повторите тези стъпки, като замените подходящите имена в кавички в командния прозорец, за да създадете преки пътища за Safe Mode with Networking (маркирайте Network rather than Minimal (Мрежов, а не минимален) в System Configuration (Системна конфигурация)) и Safe Mode with Command Prompt (Алтернативна обвивка).

9. System Restore не е включен

По подразбиране възстановяването на системата не е включено в Windows 10, не можем да се сетим защо е така, защото това е толкова полезна и съществена функция, която всеки трябва да има.

За да я включите, тя трябва да бъде активирана ръчно чрез Control Panel (Контролен панел). Потърсете Създаване на точка на възстановяване и щракнете върху първия резултат, за да отворите страницата Свойства на системата. В раздела „Настройки за защита“ изберете основния диск „Система“, след което щракнете върху „Конфигуриране“. След това изберете опцията „Включване на защитата на системата“. Щракнете върху бутона Apply (Приложи) и след това върху бутона OK.

След като това бъде направено, Windows 10 винаги ще създава точка за възстановяване при прилагане на нова актуализация или при извършване на определени промени в системата.

 

10. Файловете се отварят с грешни приложения по подразбиране

Понякога, когато има голяма актуализация на операционната система, тя може да повлияе на настройките ви. Това включва настройките, които определят кои приложения на трети страни да се използват за отваряне на определени файлове. Вместо това актуализацията на софтуера връща настройките към настройките по подразбиране на Window 10.

Тази промяна може да бъде особено дразнеща и да изнерви потребителите. Добрата новина е, че има лесен начин да възстановите настройката, каквато е била преди, вместо да пренасочвате всички типове файлове към вашите приложения от трети страни.

За да постигнете това, отидете в приложението за настройки на Windows 10 и изберете раздела „Системи“. Потърсете „приложения по подразбиране“ и изберете кое приложение искате да използва системата в зависимост от типа на файла. Например можете да изберете Groove Music за музикални файлове вместо Windows Media Player.

В този раздел на приложението за настройки можете също така да персонализирате кои приложения да отварят определени файлови разширения. Например, можете да отваряте MP3 файлове с помощта на софтуер като VLC, но да продължите да използвате Windows Media Player за M4A или други формати. Тези малки настройки помагат за подобряване на цялостното ви потребителско изживяване, така че си струва да отделите време за тях.

11. Windows 10 използва 4G данни

Ако разполагате с таблет или лаптоп с Windows, който може да използва SIM карта, можете да използвате мобилен интернет в Windows 10, ако няма достъп до Wi-Fi. Имайте предвид обаче, че това може да ви създаде проблеми, когато става въпрос за количеството данни, които използвате, тъй като ако не е настроено по правилния начин, може да ги използвате до край, без да осъзнавате, особено ако сте включили тетъринг.

За да предотвратите това и да защитите месечния си лимит за данни, отидете в „Настройки“ и намерете „Мрежа и интернет“. Оттук изберете „Wi-Fi“, последвано от „Разширени опции“, и кликнете върху опцията „Задай като измервана връзка“. Това ще попречи на операционната система да изтегля несъществени данни във фонов режим, което включва актуализации на приложения.

 

12. Лоша локализация, Cortana „не е налична

Опциите за локализация на Windows 10 могат да бъдат малко объркващи. Има съобщения, в които локализацията е била погрешна, включително и от машини, на които локализираните инсталации на Windows 7 или Windows 8 са били надградени правилно. Понякога Windows може да докладва, че Cortana не е налична, включително в географски региони, където тя е налична. Най-често срещаният проблем в тази връзка изглежда се дължи на системната дата, зададена в американския формат MM/DD/YY.

За да поправите това, отидете в менюто „Старт“, потърсете „регион“ и намерете настройките „Регион и език“. Оттук намерете „Държава или регион“ и там трябва да пише „Bulgaria“. След това се уверете, че в настройките за език е посочен правилният език. Изберете основния си език, щракнете върху опциите и изберете „Изтегляне“ под езиковия пакет и опциите за реч, ако се появят такива. Можете също така да проверите дали опцията за клавиатура е правилна в тази област на настройките, ако е грешна, изберете правилната и изтрийте неправилната.

След това преминете към „Допълнителни данни, време и регионални настройки“, като щракнете върху стрелката назад. Изберете „Промяна на методите за въвеждане“ в „Език“ и изберете вашия език. Уверете се, че сте го поставили в горната част на списъка, ако той не се появи там веднага, и след това изберете „Опции“. За настройката на езика на дисплея на Windows тя може да се покаже като „Разрешено“ или „Налично“. Ако е „Available“ (Наличен), натиснете „Make this the primary language“ (Направи този език основен). Ако не се появи нито една от двете опции, първо изтеглете и инсталирайте езиковия пакет, а след това изберете основния си език.

Оттук можете да се върнете към езиковите предпочитания, като щракнете върху стрелката назад, както преди. След това щракнете върху „Промяна на форматите за дата, час или числа“ в левия панел и се уверете, че форматът показва правилния език. След като сте направили това, намерете раздела „Местоположение“ или прегледайте „Home location“ и изберете раздела „Administrative“, за да проверите „System locale“. В този раздел можете да щракнете върху ‘Copy settings’ (Копиране на настройките), за да приложите настройката към всички нови потребителски акаунти и приветстващия екран.

 

13. Не мога да запазя уеб страница като HTML файл в Microsoft Edge

За съжаление не можете да запазвате уеб страници като HTML файл в уеб браузъра на Microsoft за Windows 10. По-рано можехте да заобиколите това, като използвате Internet Explorer 11, но сега той е принудително премахнат от повечето компютри с Windows 10.

Вместо това ще трябва да използвате друг уеб браузър, който има тази функционалност, като Chrome например. В Chrome намерете трите точки в горния десен ъгъл на браузъра, намерете „Още инструменти“ в менюто и след това натиснете „Запази страницата като“.

Ще се появи изскачащ прозорец на Windows, в който можете да преименувате файла и да изберете да го запазите като HTML файл. Накрая натиснете бутона за запазване и той ще бъде изтеглен на вашия компютър.

 

14. Заключването на екрана пречи

Ако смятате, че заключващият екран на Windows ви дразни или ви пречи, ще се радвате да научите, че той може да бъде деактивиран. Потърсете в менюто „Старт“ „regedit“, което ще ви отведе до редактора на системния регистър и може бързо да ви помогне да решите този проблем.

Намерете HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows. Трябва да видите ключ с име „Персонализация“. Ако не, щракнете с десния бутон на мишката върху клавиша Windows и изберете New>Key, което ще създаде нов ключ. Сега можете да го преименувате на Personalization (sic). Отново щракнете с десния бутон на мишката върху този ключ, изберете New (Нов) и изберете DWORD (32-битова) стойност. В прозореца от дясната страна щракнете върху New Value #1 (Нова стойност). Сега можете да използвате бутона F2 на клавиатурата, за да я преименувате на NoLockScreen. Оттук щракнете два пъти върху нея и би трябвало да можете да промените данните на стойността на 1, след което изберете OK. След като рестартирате системата си, заключеният екран би трябвало да е изчезнал.

15. Не мога да намеря Pop-Up Blocker в Edge

Почитатели ли сте на Microsoft Edge? Понякога може да установите, че изскачащите реклами пречат на преживяването ви при използването на уеб браузъра. Добрата новина е, че можете да деактивирате тези разсейващи реклами, като се насочите към иконата с три точки вдясно от адресната лента. Оттук можете да изберете „Настройки“, последвано от „Преглед на разширените настройки“. Трябва да има настройка, наречена „Блокиране на изскачащите прозорци“, която можете да настроите на „Включено“.

 

16. Времето за зареждане е твърде много

В Windows 8 Microsoft използва хибридно зареждане, за да съкрати времето за стартиране. За щастие тя направи същото и за Windows 10. Обикновено процесите ви се прекратяват, след като машината ви се изключи, но ядрото на Windows се хибернира, за да му помогне да се рестартира по-бързо, когато го включите отново. Това може да се окаже твърде бавно за много ИТ специалисти, въпреки че звучи полезно.

Можете да деактивирате функцията за хибридно зареждане, като намерите „Power Option“ (Опция за захранване) чрез „Start Menu“ (Меню Старт). След това стартирайте аплета Control Panel (Контролен панел), който се намира в прозореца от лявата страна, и намерете ‘Choose what power buttons do’ (Изберете какво да правят бутоните за захранване). Изберете ‘Change settings that are currently available’ (Промяна на наличните в момента настройки), а след това намерете ‘Turn on fast start-up’ (Включване на бързото стартиране) и се уверете, че е премахната отметката.

Не забравяйте да запазите промените и сега компютърът ви трябва да се включва малко по-бързо. Редица потребители са съобщили, че проблемът може да бъде решен чрез повторно активиране на бързото стартиране. След като следвате инструкциите и отмените избора на функцията, просто рестартирайте системата и повторете процеса, но този път изберете настройката.

 

За тези, които стартират между Windows 7 и Windows 10, деактивирането на бързото стартиране може също да реши проблема със сканирането на диска от Windows 7 при всяко включване на компютъра. При активирано бързо стартиране изглежда, че наследената операционна система не може да разпознае, че дисковете са напълно изключени в Windows 10.

17. Не мога да възпроизвеждам DVD

Ако обичате да гледате филми на своя компютър или лаптоп, вероятно е било разочароващо да разберете, че Windows 10 е пусната без специално приложение за възпроизвеждане на DVD дискове.

За щастие Microsoft най-накрая пусна приложение, което потребителите могат да изтеглят. Лошата новина е, че то струва 30-на лева. От друга страна, можете просто да изтеглите VLC – което би трябвало да ви спести малко пари и работи също толкова добре, ако не и по-добре.

Източник: itpro.co.uk

Подобни публикации

21 май 2024

Arm ще пусне чипове с ИИ през 2025 година

Съобщава се, че базираната в Обединеното кралство компания Arm, еди...
20 май 2024

Атака над ARRL постави радиолюбителите по света...

Американската радиорелейна лига (ARRL) предупреждава, че е претърпя...

Защита на вашите коммити от известни CVEs с Git...

Всички разработчици искат да създават сигурен и надежден софтуер. Т...
20 май 2024

Чрез GitHub и FileZilla се доставя коктейл от ...

Наблюдавана е „многостранна кампания“, при която се зло...
20 май 2024

7 бъга излезли на Pwn2Own все още чакат поправка

Редица сериозни грешки в Windows все още не са навлезли в криминалн...
20 май 2024

Китайци са арестувани за пране на 73 милиона до...

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения на двама а...
Бъдете социални
Още по темата
20/05/2024

7 бъга излезли на Pwn2Own в...

Редица сериозни грешки в Windows все...
19/05/2024

Microsoft започва да налага...

От юли Microsoft ще започне постепенно...
15/05/2024

Microsoft отстранява грешки...

Днес Microsoft отстрани известен проблем, който...
Последно добавени
21/05/2024

Arm ще пусне чипове с ИИ пр...

Съобщава се, че базираната в Обединеното...
20/05/2024

Атака над ARRL постави ради...

Американската радиорелейна лига (ARRL) предупреждава, че...
20/05/2024

Защита на вашите коммити от...

Всички разработчици искат да създават сигурен...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!