Търсене
Close this search box.

1Password обяснява страшните сигнали за секретен ключ и промяна на паролата

От 1Password твърдят, че неотдавнашният инцидент, в резултат на който клиентите са получавали известия за променени пароли, е бил резултат от прекъсване на услугата, а не от пробив в сигурността.

Компанията разкри за първи път в доклад за инцидент преди пет дни, че известията са били погрешни и свързани с рутинна поддръжка на базата данни, насрочена за четвъртък, 27 април.

Днес главният технологичен директор (CTO) на 1Password Педро Канахуати предостави повече подробности и заяви, че информацията на клиентите не е засегната.

„На 27 април, между 21:03 и 21:26 ч. българско време, 1Password преживя кратко прекъсване на услугата. Това не беше инцидент, свързан със сигурността, и данните на клиентите не бяха засегнати по никакъв начин“, каза Канахуати.

„Клиентските приложения показваха некоректно съобщение, гласящо: Вашият секретен ключ или парола са били наскоро променени. Въведете новите данни за профила си, за да продължите.“

Както обаче обясни Канахуати, това не се е случило. Грешните предупреждения са били задействани от американските сървъри на 1Password, които са реагирали на рязък скок на заявките за синхронизация след миграцията на бекенд базите данни с откази за вписване.

Клиентските приложения са интерпретирали неправилно кода за грешка, изпратен от сървърите, и са показвали предупреждения за неправилна смяна на парола на устройствата на клиентите в региона на САЩ.

Тези предупреждения обаче не останаха незабелязани, като потребителите на 1Passwords се притесниха, че акаунтите им са хакнати или че компанията е претърпяла инцидент със сигурността.

Трафикът в американската среда на 1Password се върна към нормалното си състояние към 21:26 ч. българско време на 27 април, като не бяха открити допълнителни неуспешни опити за влизане.

До 28 април при наблюдението на състоянието на услугата не се появиха допълнителни грешни съобщения и беше потвърдено, че поправките работят според очакванията.

Макар че компанията не го спомена, това не беше първият път, когато такива грешки се появяват на устройствата на потребителите, като някои доклади датират още от декември 2022 г., въпреки че те никога не са променяли своя секретен ключ или пароли.

Тогава членовете на екипа на 1Password насочиха засегнатите клиенти да се свържат с екипа за поддръжка на компанията, за да предоставят повече подробности, така че проблемът да бъде допълнително проучен.

Тъй като не бяха добавени други актуализации от 1Password, предишните случаи на поява на такива известия вероятно са били свързани с незначителни инциденти, засягащи много по-малък брой клиенти.

Канахуати добави днес, че 1Password ще използва данните, събрани по време на инцидента от миналата седмица, за да разбере първопричината и да подобри процесите на миграция на базата данни и обработката на грешки.

„Приемаме много сериозно целостта на вашите данни и стабилността на нашите системи и ще продължим да работим усилено всеки ден, за да заслужим доверието, което ни гласувахте“, каза Канахуати.

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

6 декември 2023

Austal USA потвърждава кибератака след изтичане...

Austal USA, корабостроителна компания и изпълнител на Министерствот...
6 декември 2023

Tipalti: няма пробив на рансъмуер, няма заплаха...

Противно на твърденията, съобщени от известната група BlackCat/ALPH...
6 декември 2023

Хакери са нарушили медицинските данни на израе...

Хакерска група твърди, че е откраднала 500 GB медицински данни от м...
6 декември 2023

Evil Twin - какво е и как да се предпазим

Използването на обществени Wi-Fi мрежи може да създаде значителни р...
5 декември 2023

СМС измамите - как да се предпазим

Получавали ли сте някога нежелано текстово съобщение, което обещава...
4 декември 2023

Ирански хакери превземат контролери на водни съ...

Критичната инфраструктура в няколко американски щата може да е била...
Бъдете социални
Още по темата
26/11/2023

3 критични уязвимости излаг...

Поддържащите софтуера с отворен код за...
21/11/2023

Изследователи извличат RSA ...

Екип от академични изследователи от университети...
18/11/2023

Грешка кара процесорите на ...

Intel отстрани високосериозен недостатък, открит в...
Последно добавени
06/12/2023

Austal USA потвърждава кибе...

Austal USA, корабостроителна компания и изпълнител...
06/12/2023

Tipalti: няма пробив на ран...

Противно на твърденията, съобщени от известната...
06/12/2023

Хакери са нарушили медицин...

Хакерска група твърди, че е откраднала...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!