Арестуваха админа на BreachForums

Ако през последната година сте прочели статия за сигурността, посветена на изтичане на данни или изхвърляне на бази данни, вероятно несъзнателно сте попаднали на снимка или информация, получена от BreachForums. Възможно е обаче да сте по-запознати с неговия предшественик, RaidForums, който функционираше в продължение на седем години от 2015 до 2022 г. През 2022 г. администраторът на RaidForums, „Всемогъщият“, португалски гражданин на име Диого Сантош Коелю, беше арестуван в Обединеното кралство и обвинен в Източния окръг на Вирджиния в очакване на екстрадиция.

BreachForums е наследник на RaidForums и по същество е клонинг, който позволява на хакери, предимно с черна шапка, да разполагат с форум за изхвърляне и продажба на нарушени и изтекли данни. Преминаването към BreachForums не е било незабавно. След ареста на Омнипотент много потребители бяха в повишена готовност заради последните действия на правоприлагащите органи. Въпреки това „pompompurin“, администраторът на BreachForums, в крайна сметка спечели доверието на общността и BreachForums се превърна в естествен наследник. Въпреки това мандатът на BreachForum беше кратък в сравнение със седемгодишния период на RaidForums. Помпопурин, чието истинско име е Конър Брайън Фицпатрик, е арестуван в Пикскил, Ню Йорк, на 15 март 2023 г. Едновременно с това федералните правоприлагащи органи конфискуват сървърите на хакерския форум, което на практика слага край на BreachForums след около една година работа.

Инстинктивно потребителите на форумите се чудят какво следва и подобно на миналия път мнозина не се доверяват на никакви нови форуми, които се рекламират, а те са доста. Най-очевидният избор идва от предполагаемия втори заместник на командира на BreachForums – Бафомет. Бафомет веднага започна да пуска съобщения до потребителите за възможните следващи стъпки за форума и да предава, че федералните правоприлагащи органи имат достъп до бекенд сървърите. Така че Бафомет основа своя собствена група в Telegram, която може да замени BreachForums (малко вероятно) или да изчака, докато се развие нещо друго. Изследователите предположиха възможни наследници, включително по-нови уебсайтове като D4rk Forums, LeakBase, ARES Leaks, PwnedForums и Data Forums. В момента съществуват и други хакерски форуми, които вероятно са отбелязали увеличение на активността след премахването на BreachForum, включително Nulled, Cracked, Exploit и XSS. Кой знае какво ще последва, но Лабораторията за заплахи на WatchGuard със сигурност ще остане в течение и ще съобщи за всяко развитие в бъдещите издания на тези статии.

 

Източник: antivirus.bg

Подобни публикации

Глобиха Amazon с 30 млн. долара заради домофона...

Amazon ще плати 30 млн. долара глоби за уреждане на обвиненията в н...
1 юни 2023

Подробности за Migraine - уязвимост на Apple macOS

Microsoft сподели подробности за вече поправен недостатък в Apple m...

Лов на заплахи в шест стъпки

Откриването на  заплахите, преди те да са ви открили, е от ключово ...
31 май 2023

Уязвимостта в Barracuda е използвана минимум 7 ...

Фирмата за корпоративна сигурност Barracuda разкри във вторник, че ...

Как да избегнете прегарянето в екипа си по кибе...

Въпреки че кибератаките се увеличават през последните години, една ...
30 май 2023

Бели хакери спечелиха 105 000 долара от Sonos One

Няколко недостатъка в сигурността, открити в безжичните високоговор...
Бъдете социални
Още по темата
13/05/2023

Испания разби голяма група ...

Националната полиция на Испания съобщи, че...
10/04/2023

Естонeц, пазарувал електро...

В САЩ е повдигнато обвинение срещу...
03/04/2023

Италия забрани ChatGPT на O...

Гарантът за защита на данните на...
Последно добавени
01/06/2023

Глобиха Amazon с 30 млн. до...

Amazon ще плати 30 млн. долара...
01/06/2023

Подробности за Migraine - у...

Microsoft сподели подробности за вече поправен...
01/06/2023

Лов на заплахи в шест стъпки

Откриването на  заплахите, преди те да...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!