Търсене
Close this search box.

Атаки срещу слаба автентификация: 49% съобщават за високи разходи

Кибератаките срещу големи компании заемат челно място в заглавията на вестниците, което създава погрешното впечатление, че киберпрестъпниците се насочват само към големи организации. Това заблуждава по-малките компании, че те не са потенциални мишени поради своя размер или нисък профил. През последните години обаче заплахите срещу малки и средни предприятия са повод за безпокойство. Експертите предупреждават, че компаниите с по-малко от 100 служители са особено уязвими към редица заплахи.

Неотдавнашно проучване разкрива, че според 49 % от анкетираните атаките за слаба автентификация се считат за едни от най-скъпите за предприятията. Докато големите организации с повече от 10 000 служители прилагат многофакторна автентикация (MFA) в 87% от случаите, този процент спада значително в компаниите с персонал между 26 и 100 служители, където само 34% я използват. Този сценарий подчертава необходимостта малките и средните предприятия да предприемат мерки за укрепване на сигурността си, тъй като кибератаките стават все по-сложни, а последиците от тях – по-сериозни, особено по отношение на увеличеното време, необходимо за разследване и опит за намаляване на понесените щети.

Как да убедите клиентите си да приемат MFA?

Както големите, така и малките компании осъзнават значението на киберсигурността. Ето защо те се обръщат към MSP, за да използват техния опит в тази област. Но също така е вярно, че когато се опитвате да насочвате клиентите, може да отнеме време да ги убедите да добавят повече технически инструменти. Ето някои стратегии, които ще ви помогнат да убедите клиентите в значението на внедряването на толкова важно решение като MFA:

  • Обучавайте клиентите си: Обяснете им защо MFA е важен инструмент за защита на техните данни и системи. Не забравяйте да подчертаете как то драстично намалява риска от неоторизиран достъп, осигурявайки по-голямо спокойствие и увереност.
  • Изслушвайте и разбирайте техните притеснения: Важно е да разберете причините, които пораждат нежелание за промяна. Сред най-често срещаните опасения са неудобството, което може да причини приемането на нови решения, свързаните с това разходи, сложността на процеса и потенциалната съпротива на крайните потребители. Като предоставите точна информация за този процес, можете да помогнете за разсейването на тези притеснения. Например посочете потенциалните спестявания от предотвратяването на пробиви в сравнение с разходите за извличане на данни и регулаторните глоби. Трябва да се съсредоточите върху предлагането на опции за MFA, които са лесни за използване и се адаптират към специфичните нужди на потребителя.
  • Подкрепете посланието си с конкретни примери: Използвайте препоръки и истории за успех от клиенти или колеги, които вече са внедрили MFA с положителни резултати. Демонстрирайте как те могат да защитават самоличностите, без това да се отразява негативно на производителността и ефективността, да повишава репутацията и удовлетвореността на клиентите.
  • Покажете, че разбирате техния бизнес: Предложете безплатна пробна версия, така че клиентите ви да могат да открият лекотата на използване и сигурността, която MFA осигурява. Освен това можете да персонализирате пакет, който съчетава MFA с други ключови решения за киберсигурност, като го адаптирате към специфичните нужди и цели на всеки клиент.

В днешния пейзаж MFA се превърна в основен стълб на киберсигурността – нещо, което MSP разбират твърде добре. Въпреки това много малки и средни предприятия все още не са наясно с наличните инструменти за защита на инфраструктурата си от нарастващия брой киберзаплахи. Прилагането на тези стратегии ще ви позволи да убедите клиентите си в необходимостта от предприемане на тези стъпки и да ги насочите към възприемане на по-силна позиция по отношение на киберсигурността.

Home

 

Източник: watchguard.com

Подобни публикации

18 май 2024

Бивш лидер на OpenAI: Безопасността е "на заден...

Ян Лейке, който ръководеше екипа на OpenAI „Super Alignment&#...
18 май 2024

Киберсигурността в надпревара за разобличаване ...

Кевин Мандия, главен изпълнителен директор на Mandiant в Google Clo...
17 май 2024

Измамите с фалшиви фактури все още са сериозна ...

Измамите с фалшиви фактури не са нова тенденция, показват проучвани...
17 май 2024

Петима обвинени за киберсхеми в полза на оръжей...

Днес Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения на пе...
17 май 2024

Шпионската група "Маската" се появява отново сл...

Група за съвременни постоянни заплахи (APT), която не е била в дейс...
16 май 2024

400 000 Linux сървъра са засегнати от ботнета E...

Разширяването на ботнета Ebury Linux продължава без прекъсване през...
16 май 2024

Intel публикува 41 препоръки за сигурност за на...

Гигантът в областта на чиповете е пуснал пачове за повечето от тези...
Бъдете социални
Още по темата
26/04/2024

Мрежови заплахи: Демонстрац...

Проследете тази симулация на реална мрежова...
20/04/2024

Критична уязвимост на Formi...

Плъгинът Forminator за WordPress, използван в...
09/04/2024

(Пре)откриване на скритата ...

Съвременното нулево доверие е модел за...
Последно добавени
18/05/2024

Бивш лидер на OpenAI: Безоп...

Ян Лейке, който ръководеше екипа на...
18/05/2024

Киберсигурността в надпрева...

Кевин Мандия, главен изпълнителен директор на...
17/05/2024

Измамите с фалшиви фактури ...

Измамите с фалшиви фактури не са...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!