АV проектите ще поскъпнат през 2022 година

В свят, в който можем да закупим почти всичко онлайн и или да го вземем от магазина след час, или да го доставим утре, започнахме да очакваме това ниво на скорост в много области на бизнеса и живота. Но това, че имаме  очакването, не означава, че то е реалистично. Професионалните AV проекти изискват време, за да бъдат планирани и изпълнени правилно. Оборудването трябва да бъде с достатъчен обхват на действие, проектирано, закупено, изпратено, конфигурирано, тествано и инсталирано и всяка от тези стъпки изисква време.

Пандемията започна да създава предизвикателства във веригата на доставки миналата година и изпитахме проблеми с удължени срокове за изпълнение и по-чести проблеми със закупуването на оборудване за проекти. За съжаление, тези проблеми се разширяват и започваме да виждаме значително въздействие върху сроковете на проектите.

В допълнение към проблемите с веригата за доставки, разходите се увеличават както за продуктите, така и за доставката. Разходите за транспортни контейнери са се увеличили от 2 до 5 пъти спрямо предишните разходи, причинявайки значителни скокове на общите разноски. В отговор на тази нестабилност повече от половината от големите доставчици на AV оборудване обявиха предстоящи увеличения на цените и много по-дълги срокове за изпълнение, отколкото сме виждали в миналото.

Ако планирате AV проект за края на 2021г. или началото на 2022г., ето три стъпки, които можете да предприемете сега, за да смекчите риска и въздействието от увеличаването на разходите и по-дългите срокове за изпълнение:

  • Разширете графика за определяне на обхвата и проектиране на вашия проект, така че да можете да правите поръчки, преди увеличенията на цените да влязат в сила. Много производители на оборудване обявиха прогнози за повишения на цените на 1 юли 2022г., а някои очакват ново временно покачване на цените в рамките на няколко месеца преди това.
  • Бъдете готови да действате бързо, когато получите оферти за вашите проекти. Много производители вече налагат строги срокове на валидност на офертите, което означава, че може да имате само 20-30 дни, за да действате и да заключите цените на оборудването.
  • Предвидете по-дълги срокове за изпълнение и по-високи разходи, ако тепърва започвате да планирате проект. Разумно предположение сега е да се очаква, че предишните доставки и времето за доставка ще се увеличат с минимум 2-4 допълнителни седмици, а бюджетът ви трябва да включва допълнителни 20% от разходите за стандартно оборудване през тази година.
Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

19 август 2022

Хакер открадна записите на 5,4 милиона потребит...

Хакерска атака удари Twitter, след като неизвестно лице успя да отк...
19 август 2022

Microsoft намалява цените за Teams Rooms

Microsoft обяви основно преразглеждане на лицензирането на Microsof...
18 август 2022

Pentesting или сканиране за уязвимости - каква ...

Pentesting и сканирането за уязвимости често се бъркат за една и съ...
16 август 2022

SOVA криптира Android устройства

Банковият троян SOVA Android продължава да се развива с нови функци...
15 август 2022

Излезе доклада на Verizon за нарушаване на данн...

Verizon е една от най-големите телекомуникационни компании в Северн...
11 август 2022

От Анфийлд до Apple

Следващото поколение кибер таланти  расте сред бившите юноши на ...
9 август 2022

ФБР предупреждава за измамни приложения за крип...

ФБР твърди, че хакерите са откраднали 42,7 милиона долара от крипто...
Бъдете социални
Още по темата
18/08/2022

Pentesting или сканиране за...

Pentesting и сканирането за уязвимости често...
08/08/2022

Какво представляват SSL стр...

Премахването на криптирането, предлагано от HTTPS,...
05/08/2022

Най-популярните видове злов...

Агенцията за киберсигурност и сигурност на...
Последно добавени
19/08/2022

Хакер открадна записите на ...

Хакерска атака удари Twitter, след като...
19/08/2022

Microsoft намалява цените з...

Microsoft обяви основно преразглеждане на лицензирането...
18/08/2022

Pentesting или сканиране за...

Pentesting и сканирането за уязвимости често...
Ключови думи