Търсене
Close this search box.

Чък Робинс: „Нашата работа е да не се проваляме“

Бившият главен изпълнителен директор на Splunk Гари Стил се ангажира да запази марката на фирмата непокътната, дори когато границата между услугите на Cisco и Splunk се размива

Чък Робинс, главен изпълнителен директор на Cisco, заяви пред участниците годишната конференция, че фирмата няма планове за радикална промяна на Splunk и се ангажира да поддържа високи нива на инвестиции, за да може Splunk да продължи да въвежда иновации със същото темпо.

При откриването на Splunk .conf24, годишната конференция на компанията, която този път се проведе в Лас Вегас, Робинс изтъкна как Cisco вижда собствеността си върху Splunk като двустранна сделка, от която печелят и двете компании.

„Това, което искаме да направим с тази комбинация, е да направим всичко, което правите всеки ден и всичко, което сте правили със Splunk винаги, просто по-добро“, каза Робинс.

„Нашата задача не е да объркаме нещо, което вие правите наистина добре днес, а да ви предоставим допълнителни възможности.“

Придобиването на Splunk от Cisco за 28 милиарда долара беше на първо място в дневния ред по време на Splunk conf.24, като и двете фирми се стремяха да подчертаят ползите от това, че Splunk вече е компания на Cisco.

Робинс изтъкна видимостта на Cisco към един милиард крайни точки и способността да наблюдава 400 милиарда събития в областта на сигурността всеки ден като доказателство за ценните данни на компанията и платформата за устойчивост, която тя може да предостави на Splunk.

От друга страна, клиентите на Cisco ще се възползват от опита на Splunk в областта на наблюдението и анализа. Например потребителите на Cisco AppDynamics вече могат да отварят логове в платформата Splunk, като същевременно разследват проблеми с производителността като част от същия работен процес.

Поддържане на общността на Splunk

По време на ключовите изказвания през първия и втория ден ръководителите на Cisco многократно заявиха ангажимента си да се отнасят към Splunk и нейната общност с уважение и грижа.

„Страхотните продукти се създават от добри компании, но движенията се създават от общности“, каза Джиту Пател, EVP и GM на сигурността и сътрудничеството в Cisco.

„Едно от нещата, които трябва да знаете за Cisco, е, че ние оценяваме страстта, с която през последните 20 години тази общност изгради това движение за данни.“

Гари Стил, президент на Go-to-Market в Cisco и главен мениджър на Splunk, последва думите на Робинс на сцената с ангажимента да запази идентичността на Splunk непокътната след придобиването.

На пресконференция преди основния доклад двамата отхвърлиха сравнението на IDC между придобиването на Splunk от страна на Cisco и придобиването на VMware от Broadcom, което предизвика силна критика от страна на клиентите. Стил подчерта, че не е имало „никаква промяна“ в партньорските доставки на Splunk или в икономиката на доставките за клиентите.

„Едно от най-важните неща в придобиването – и за хората е трудно да го видят – е, че поради факта, че културите са много сходни, екипите се чувстват много съгласувани“, каза Стил.

„Мисля, че това направи средата много по-благоприятна за правене на страхотни неща“, отбеляза той, като добави, че от 8000 служители на Splunk той е единственият човек, чието длъжностно наименование или структура на докладване са се променили при придобиването.

Робинс отбеляза, че придобиването не е „само разходна игра“, а че Cisco инвестира повече в Splunk, вместо да се стреми да съкращава екипи и да въвежда съществуващи продукти под собственото си знаме.

„Много компании, когато правят такива придобивания, седят в стаи и мислят „как да съкратим 250, 300, 400 млн. долара“, каза той на аудиторията.

„Ние не правим нищо от това, нашият модел всъщност заделя повече долари за научноизследователска и развойна дейност, за да сме сигурни, че Splunk може да продължи по своя път на иновации, Cisco може да убеди, че продължава по нашия път на иновации, и имаме пари за реално финансиране на работата по интеграцията, така че да не се налага да вземаме ресурси от същите пътни карти, които съществуваха преди да обединим компаниите.“

Splunk подчертава ползите от комбинирането на продуктите на Splunk и Cisco чрез интеграции, като например новата връзка на Cisco XDR с решението SIEM на Splunk в рамките на Splunk Enterprise Security или новата интеграция на Cisco Talos в рамките на Splunk Attack Analyzer, Splunk Enterprise Security и Splunk SOAR.

Робинс посочи, че това е основната полза от сделката, тъй като първото решение, което Cisco е взела за Splunk, е било да интегрира обратно AppDynamics в продуктите на Splunk. Това се отнася и за портфолиото на Splunk AI Assistant, като Splunk ще играе ключова роля в подхода на Cisco към изкуствения интелект.

 

Източник: itpro.co.uk

Подобни публикации

25 юли 2024

Съвети как да поддържате киберсигурността на би...

Ръководството на цифровото поведение на служителите е от ключово зн...
24 юли 2024

ACLU се бори за конституционното ви право да пр...

Събуждате се в деня на изборите и отключвате телефона си, за да вид...
24 юли 2024

CrowdStrike обяснява защо лошата актуализация н...

Днес CrowdStrike сподели информация от предварителния си преглед сл...
24 юли 2024

57 000 пациенти, засегнати от нарушение на сигу...

Michigan Medicine (Мичиган Медисин) , академичният медицински центъ...
24 юли 2024

Китайските хакери разполагат с нова версия на M...

Китайската хакерска група, проследена като „Evasive PandaR...
24 юли 2024

Юлските актуализации за сигурност на Windows из...

Microsoft предупреди, че след инсталирането на актуализациите за си...

NIS 2: Въвеждане на по-строго управление на киб...

Новата директива на ЕС NIS 2 вдига летвата за киберсигурност, особе...

Грешки в киберсигурността на крайните потребите...

В днешните забързани организации крайните потребители понякога се о...
Бъдете социални
Още по темата
03/07/2024

Zero-Day на Cisco под обстр...

Cisco е поправила недостатък в командния...
17/06/2024

Adobe с вътрешни проблеми н...

Adobe гаси пожар на два фронта...
21/05/2024

Arm ще пусне чипове с ИИ пр...

Съобщава се, че базираната в Обединеното...
Последно добавени
25/07/2024

Съвети как да поддържате ки...

Ръководството на цифровото поведение на служителите...
24/07/2024

ACLU се бори за конституцио...

Събуждате се в деня на изборите...
24/07/2024

CrowdStrike обяснява защо л...

Днес CrowdStrike сподели информация от предварителния...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!