Търсене
Close this search box.

Check Point придоби Perimeter 81

Фирмата за киберсигурност Check Point обяви придобиването на фирмата за мрежова сигурност Perimeter 81 за 490 млн. долара.

Придобиването идва в момент, когато Check Point се стреми да разшири гамата си от предложения за услуги за сигурност на границата (SSE) и услуги за сигурен достъп на границата (SASE), за да обслужва нарастващия пазар на отдалечени потребители, облачни услуги и центрове за данни, които се нуждаят от сигурен достъп.

Check Point заяви, че е идентифицирала Perimeter 81 като световен лидер в SASE решенията, с водещ на пазара подход към on-prem и cloud сигурността. Тя има за цел да интегрира предложенията на фирмата в своята широка гама от продукти и услуги, за да предложи най-сигурните

Подходът на Perimeter 81 към достъпа с нулево доверие и мрежовата свързаност бяха специално отбелязани от Check Point в публикацията за придобиването, като и двете бяха свързани със сигурното и безпроблемно отдалечено сърфиране, което Check Point се стреми да осигури на своите клиенти.

Очаква се придобиването да приключи през третото тримесечие на 2023 г. при спазване на обичайните процедури за приключване. То ще бъде осъществено в брой и без дългове.

Gartner прогнозира, че до 2025 г. 65% от предприятията ще групират своите SASE компоненти, като SD-WAN, при специални SASE доставчици, в сравнение с 15% през 2021 г.

„С навлизането на хибридната работа и възхода на облачната трансформация се увеличава търсенето на услуги за сигурност, които се разширяват отвъд периметъра на мрежата“, каза Гил Швед, главен изпълнителен директор на Check Point Software Technologies.

„Използвайки възможностите на Perimeter 81 и интегрирайки ги в платформата Check Point Infinity, ние продължаваме с визията си да предоставяме най-добрата сигурност чрез цялостни, съвместни и консолидирани решения.“

В момента Perimeter 81 има повече от 200 служители по целия свят, в сравнение с 6000 служители на Check Point. Тя е базирана в Тел Авив, където се намира международната централа на Check Point.

Понастоящем тя предлага унифициран стек за сигурност, чрез който, както твърди, клиентите могат да използват за лесно внедряване и мащабиране на своята защитена корпоративна мрежа.

„Тази стратегическа стъпка бележи вълнуващ период за нашата компания, партньори и клиенти. Присъединявайки се към Check Point, глобален лидер в областта на киберсигурността от повече от 30 години, ние се стремим да предоставим най-добрата SASE платформа на пазара“, заяви Амит Барекет, главен изпълнителен директор на Perimeter 81.

„Нашето взаимно свързване представлява значителна стъпка към цялостна и мащабируема сигурност за съвременната епоха. Очакваме с нетърпение положителното въздействие, което ще създадем съвместно.“

 

Източник: itpro.co.uk

Подобни публикации

19 април 2024

Замбия арестува 77 души в операция за киберпрес...

Компанията за фалшиви телефонни центрове извършва онлайн  и други и...
18 април 2024

Платформата за фишинг LabHost е закрита от прав...

LabHost, голяма платформа за фишинг като услуга, е била затворена к...
18 април 2024

Компания за управление на киберриска набра 21 м...

В сряда компанията за риск мениджмънт CyberSaint обяви, че е набрал...
18 април 2024

Болница в Кан с 869 легла и 2100 служителя прет...

Болница „Симон Вейл“ в Кан (CHC-SV) обяви, че във вторн...
18 април 2024

Akira ransomware е събрала 42 млн. долара от ре...

Според съвместна препоръка на ФБР, CISA, Европейския център за кибе...
18 април 2024

Вариант на LockBit 3.0 генерира персонализиран,...

Изследователите на Kaspersky са открили новия вариант, след като са...
Бъдете социални
Още по темата
18/04/2024

Компания за управление на к...

В сряда компанията за риск мениджмънт...
17/04/2024

Последни тенденции при злов...

В днешната дигитална ера киберсигурността се...
08/04/2024

NIS2: От риск към възможност

На 02.04.2024 г. в столичния ИНТЕР...
Последно добавени
19/04/2024

Замбия арестува 77 души в о...

Компанията за фалшиви телефонни центрове извършва...
18/04/2024

Платформата за фишинг LabHo...

LabHost, голяма платформа за фишинг като...
18/04/2024

Компания за управление на к...

В сряда компанията за риск мениджмънт...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!