Търсене
Close this search box.

Christie’s започва да уведомява клиентите си за пробива в данните

Британската аукционна къща Christie’s уведомява лицата, чиито данни са били откраднати от бандата RansomHub при скорошен пробив в мрежата, за който вече писахме..

На 9 май 2024 г. Christie’s открива, че е станала жертва на пробив в сигурността, който е засегнал някои от системите ѝ. След като разбра за събитието, аукционната къща предприе мерки за защита на мрежата си и нае външни експерти по киберсигурност, които да помогнат за разследването на въздействието на инцидента.

Аукционната къща заявява, че е уведомила и правоприлагащите органи и сега работи в подкрепа на тяхното разследване.

При анализа на нарушението Christie’s установи, че извършителят на  заплахата, който е проникнал в системите ѝ, е получил достъп и е извлекъл файлове на клиенти между 8 и 9 май.

Вследствие на разследването Christie’s е прегледала достъпните файлове, за да идентифицира лицата, чиято информация може да е била засегната, да получи тяхната информация за контакт и да ги предупреди за инцидента след приключване на прегледа на 30 май.

В писмата за уведомяване за нарушаване на сигурността на данните, изпратени до засегнатите лица, се посочва, че аукционната къща „не знае за опити за злоупотреба с вашата информация в резултат на този инцидент“.

„Предприехме допълнителни стъпки за защита на нашите системи и продължаваме да оценяваме техническите и организационните мерки, за да избегнем повторното възникване на подобен инцидент“, допълват от Christie’s.

Аукционната къща също така предлага на засегнатите лица безплатен дванадесетмесечен абонамент за услугата CyEx Identity Defense Total за наблюдение на кражби на самоличност и измами, която ще ги предупреждава за промени в кредитните им досиета в Experian, Equifax и TransUnion, за да се открие всяка потенциално измамна дейност в кредитните им доклади.

Заявено от RansomHub

Въпреки че Christie’s не назова нападателите, стоящи зад пробива през май, бандата RansomHub добави аукционната къща в своя портал за изтичане на информация в тъмната мрежа, като заяви, че е пробила системите ѝ и е откраднала чувствителни данни на клиенти.

Киберпрестъпниците твърдят, че са ексфилтрирали пълните имена, адресите, данните от документите за самоличност и различни други чувствителни лични данни на поне 500 000 клиенти на Christie’s.

Оттогава RansomHub актуализира записа на Christie’s, като заяви, че са продали откраднатите данни на собствената си тръжна платформа.

В деня, в който изнудваческият хъб заяви за пробива в Christie’s, негов говорител заяви в тъмната мрежа, че нападателите са проникнали в мрежата на компанията и са откраднали ограничено количество лични данни, принадлежащи на някои от нейните клиенти.

 

RansomHub е сравнително нова операция, която изисква плащане на откуп от жертвите в замяна на това, че няма да бъдат публикувани файлове, откраднати по време на атаки. Ако преговорите се провалят, тя често продава откраднатите файлове на търг изключително на този, който предложи най-висока цена.

Макар че бандата е идентифицирана като потенциален купувач на изходния код на Knight ransomware, тя почти никога не криптира файлове по време на атаките си, като вместо това се фокусира върху изнудване, основано на кражба на данни.

 

 

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

18 юни 2024

Koсмосът: Последната граница за кибератаки

Неспособността да си представим – и да се подготвим за –...
18 юни 2024

Лондонските болници още не могат да се съвземат...

Няколко лондонски болници, които все още не са се справили с кибера...
17 юни 2024

Арестуваха британец от Scattered Spider

22-годишен британски гражданин, за когото се предполага, че е свърз...
17 юни 2024

Adobe с вътрешни проблеми на фона на опасения, ...

Adobe гаси пожар на два фронта заради политиката си за използване н...
17 юни 2024

Потребностите от електроенергия в центровете за...

Новото партньорство на Google с базираната в Невада компания NV Ene...
17 юни 2024

Microsoft поправи безкликова уязвимост в Outlook

Morphisec предупреждава, че една от уязвимостите, които Microsoft о...
17 юни 2024

ASUS предупреждава за проблеми при 7 рутера

ASUS пусна нова актуализация на фърмуера, която отстранява уязвимос...
Бъдете социални
Още по темата
18/06/2024

Лондонските болници още не ...

Няколко лондонски болници, които все още...
14/06/2024

Ню Йорк Таймс предупреждава...

Ню Йорк Таймс уведоми неразкрит брой...
13/06/2024

"Ню Йорк Таймс" реагира на ...

The New York Times излезе с...
Последно добавени
18/06/2024

Koсмосът: Последната границ...

Неспособността да си представим – и...
18/06/2024

Лондонските болници още не ...

Няколко лондонски болници, които все още...
17/06/2024

Арестуваха британец от Scat...

22-годишен британски гражданин, за когото се...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!