Търсене
Close this search box.

Дилема за поверителността на данните: как да се справим с нарастващите опасения в един изключително онлайн свят

Потребителите все повече осъзнават къде и как се споделя тяхната информация, а опасенията им относно необходимостта от запазване на тези данни в тайна на свой ред нарастват. Дигитализацията, нарастващите средни стойности на времето, прекарано в интернет и на свързаните устройства, както и непрекъснатото разпространение на кибератаки, карат хората да бъдат по-предпазливи от всякога, когато става въпрос за предоставяне на информация онлайн – и с право.

Според проучване, проведено от Международната асоциация на професионалистите по защита на личните данни (IAPP), 68% от потребителите в световен мащаб са загрижени или много загрижени за поверителността на личните си данни в интернет, а 67% са се отказали от извършване на онлайн покупка поради съображения за поверителност. Компаниите трябва да вземат под внимание това и да действат по подходящ начин. Спазването на най-добрите практики в областта на киберсигурността е от съществено значение, както и предприемането на необходимите стъпки за поддържане на организациите в съответствие с новите и променящи се разпоредби. Тези, които използват технически инструменти и стратегии, за да гарантират, че данните на техните клиенти са напълно защитени, ще бъдат в най-добра позиция да се справят с по-нататъшните опасения и предизвикателства, тъй като пейзажът на неприкосновеността на личния живот продължава да се развива.

Как да насърчавате защитата на данните на клиентите

Отбелязван ежегодно на 28 януари, Денят за защита на личните данни – или “Денят за защита на личните данни”, както е известен извън Европа – е чудесна възможност за бизнес професионалистите и експертите по киберсигурност да повишат осведомеността за значението на неприкосновеността на личния живот и защитата на данните в нашия все по-интернетен свят.

В чест на тазгодишното отбелязване, ето няколко ключови съвета и препоръки за укрепване на защитата на личните данни в услуга на вашите клиенти.

Инвестирайте в решения за идентификация, които пряко подпомагат защитата на личните данни
Защитата на идентификационните данни на служителите ви е един от най-добрите начини да запазите и данните на клиентите си в безопасност. Решенията, които проверяват самоличността на потребителите чрез многофакторно удостоверяване (MFA), позволяват корпоративно управление на пълномощията с разширени възможности за генериране на пароли и осигуряват проактивно наблюдение на тъмните мрежи и предупреждения за излагане на риск, са много ефективни, когато става въпрос за предотвратяване на достъпа на киберпрестъпници до акаунти на служители.

Още по-добре е, че с WatchGuard AuthPoint Total Identity Security комбинирането и внедряването на мощта на трите е лесно.

Наблюдавайте HTTPS уеб криптирането
Въпреки че HTTPS е създаден, за да защитава поверителността на цифровите данни чрез криптиране на връзките на потребителите към и от уебсайтове, злонамерените хакери постоянно намират нови начини да заобиколят технологията за криптиране, на която разчита HTTPS, за да получат достъп до домейни и да компрометират сигурността на уебсайтовете. Силно препоръчваме да следите състоянието на криптираните уебсайтове, за да сте сигурни, че те са безопасно място за потребителите и не излагат на риск техните устройства или данни.

За да се предпази от фишинг, злонамерен софтуер и заплахи от типа ransomware, WatchGuard DNSWatchGO проактивно идентифицира DNS заявки, насочени към злонамерени домейни, и блокира връзки към злонамерени уебсайтове в реално време. Като наблюдава и съпоставя DNS трафика с информационните канали на WatchGuard, DNSWatchGO улеснява предотвратяването на рискови кликове, преди те да имат възможност да се превърнат в сериозни инциденти, свързани със сигурността на данните на вашите клиенти.

Приоритизиране на единната киберсигурност
Киберпрестъпниците се възползват от пропуските в сигурността, за да извършват кражби на данни. Борбата с динамичния и постоянно променящ се пейзаж от заплахи изисква интегриран подход към сигурността, който позволява на доставчиците на управлявана сигурност (MSP) да предоставят множество мощни продукти и услуги, които работят интелигентно помежду си, за да покрият цялата повърхност на заплахите.

Архитектурата на платформата WatchGuard Unified Security Platform е създадена с цел да направи точно това; да обедини елементите на платформата, за да премахне пропуските и да повиши и хармонизира цялостния опит при предоставянето на сигурност. Чрез преосмисляне на технологията за киберсигурност, така че да бъде мощна и лесна за използване от всяка организация, нашата платформа осигурява цялостната сигурност, необходима за ефективна защита на бизнес средите, потребителите и устройствата, като същевременно гарантира, че поверителността на чувствителните данни между тях е защитена (за спокойствието на вас и вашите клиенти).

В крайна сметка данните винаги ще бъдат ценна информация както за организациите и потребителите, така и за техните онлайн противници. Кражбата на данни от трети страни може значително да навреди на репутацията на дадена организация. Въздействието на такъв пробив може също така да създаде сериозни правни и икономически последици за засегнатите страни и да доведе до тежки последствия за бъдещето на техния бизнес. Обстойното разглеждане на въпроса за защита на данните и прилагането на интегриран и актуализиран протокол за киберсигурност за вашата организация е от решаващо значение. Защитата на неприкосновеността на личния живот и сигурността на цялата ви чувствителна информация в този процес – независимо дали е собствена, клиентска или свързана с друга трета страна – е от първостепенно значение.

В WatchGuard ви насърчаваме да запазите горепосочените най-добри практики, заедно с всички други уроци, които сте научили или споделили в този Ден за защита на личните данни, на първо място през цялата година. Като полагаме по-съзнателни усилия да надграждаме колективните си знания – от сега до следващия 28 януари и след това – можем да продължим да насърчаваме заедно защитата на личните данни и да подкрепяме по-добре защитата на данните за всички.

Източник: antivirus.bg

Подобни публикации

19 април 2024

Замбия арестува 77 души в операция за киберпрес...

Компанията за фалшиви телефонни центрове извършва онлайн  и други и...
18 април 2024

Платформата за фишинг LabHost е закрита от прав...

LabHost, голяма платформа за фишинг като услуга, е била затворена к...
18 април 2024

Компания за управление на киберриска набра 21 м...

В сряда компанията за риск мениджмънт CyberSaint обяви, че е набрал...
18 април 2024

Болница в Кан с 869 легла и 2100 служителя прет...

Болница „Симон Вейл“ в Кан (CHC-SV) обяви, че във вторн...
18 април 2024

Akira ransomware е събрала 42 млн. долара от ре...

Според съвместна препоръка на ФБР, CISA, Европейския център за кибе...
18 април 2024

Вариант на LockBit 3.0 генерира персонализиран,...

Изследователите на Kaspersky са открили новия вариант, след като са...
18 април 2024

Групата "Sandworm" е основното звено за киберат...

Но дори и да се е фокусирала върху това, сложната група за заплахи ...
18 април 2024

Apple предупреждава потребителите в 150 държави...

В ново уведомление за заплахи Apple посочва доставчика на Pegasus N...
Бъдете социални
Още по темата
17/04/2024

FTC налага глоби на стартъп...

Федералната търговска комисия на САЩ (FTC)...
05/04/2024

Как и защо да правите резер...

Защитата на данните продължава да бъде...
18/03/2024

Личните данни на повече от ...

Нарушението на сигурността на данните е...
Последно добавени
19/04/2024

Замбия арестува 77 души в о...

Компанията за фалшиви телефонни центрове извършва...
18/04/2024

Платформата за фишинг LabHo...

LabHost, голяма платформа за фишинг като...
18/04/2024

Компания за управление на к...

В сряда компанията за риск мениджмънт...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!