Търсене
Close this search box.

Докладът на EC-Council: сигурността в облака е основна грижа

Проучване на световните лидери в областта на киберсигурността в рамките на доклада „2023 Certified CISO Hall of Fame Report“, поръчано от EC-Council, идентифицира 4 основни области на сериозна загриженост: сигурност в облака, сигурност на данните, управление на сигурността и липса на таланти в областта на киберсигурността.

EC-Council, световният лидер в областта на образованието и обучението по киберсигурност, публикува днес своя доклад Certified Chief Information Security Officer Hall of Fame Report, в който отличава 50-те най-добри сертифицирани CISO в световен мащаб. Този доклад разкрива, че приблизително 50 % от анкетираните лидери по информационна сигурност определят сигурността в облака като своя основна грижа.

Констатациите от доклада показват основните проблеми в областта на киберсигурността, с които организациите се борят, и подчертават необходимостта от внедряване на стабилни рамки за сигурност с квалифицирани специалисти по киберсигурност, за да се ограничат ефективно нововъзникващите заплахи.

Средно едно предприятие използва приблизително 1295 облачни услуги, а един служител използва поне 36 облачни услуги дневно. Рискът за сигурността в облака е реален за предприятията.

Допълнителните предизвикателства, посочени в доклада, включват управление на сигурността на трети страни/доставчици, мрежова сигурност, сигурност на приложенията, сигурност на крайните точки, бързи ИТ промени, растеж на бизнеса и разширяване на хибридните модели на работа, както и недостатъчен фокус върху управлението на киберриска.

В неотдавнашен доклад, публикуван от IBM, изследваните организации са имали повече от едно нарушение на сигурността на данните, достигайки най-висока честота в историята, а разходите за едно нарушение на сигурността на данните са средно 4,35 млн. щатски долара. Повече от всякога предприятията се нуждаят от силно, опитно ръководство в областта на киберсигурността от лица с реномирани сертификати.

Респондентите в проучването са лидери в областта на киберсигурността, които произхождат от всички региони на света, като най-голяма концентрация има в Азия и Северна Америка. Тези специалисти са заети предимно в сферата на технологиите, финансовите услуги, държавното управление, търговията на дребно, здравеопазването, образованието, транспорта и автомобилостроенето, както и в сферата на развлеченията и хотелиерството.

Докладът „Залата на славата на сертифицираните CISO“ и придружаващото го проучване се публикуват ежегодно, за да се отличат професионалисти от цял свят за изключителното им лидерство и професионален принос към индустрията за информационна сигурност.

Наградените демонстрират изключително разбиране на постоянно променящия се пейзаж на киберсигурността, като чрез работата си насърчават ценностите на иновациите, лидерството в мисленето и сътрудничеството.

„За мен е удоволствие да поздравя новоприетите сертифицирани CISO в Залата на славата през 2023 г.“, казва Джей Бавизи, президент и главен изпълнителен директор на EC-Council. „Техните забележителни постижения и непоколебим ангажимент към киберсигурността са наистина вдъхновяващи. Като лидери в бранша, те са допринесли за развитието на иновациите, усъвършенстването на практиките в областта на сигурността и защитата на организациите от постоянно развиващите се заплахи. Изпитваме огромна гордост от постиженията им и сме уверени, че техният опит ще продължи да оказва дълбоко въздействие върху киберсигурността.“

Като се има предвид въздействието на информационната сигурност, докладът на Certified CISO Hall of Fame допълнително подчертава значителното въздействие на програмата Certified CISO за справяне с тези предизвикателства в областта на киберсигурността.

Зашеметяващите 99 % от сертифицираните CISO признават, че чрез обучението на EC-Council Certified CISO са подобрили значително своите лидерски умения в областта на киберсигурността, а 98 % са съгласни, че сертификацията е помогнала за укрепване на позициите на техните организации в областта на киберсигурността.

Забележително е, че над 90 % от въведените сертифицирани CISO съобщават за по-голяма увереност в съгласуването на стратегиите за сигурност с организационните цели след получаването на сертификата.

Програмата Certified CISO на EC-Council запълва пропастта между критичните нужди на бизнеса от киберлидерство и нуждата от по-опитни изпълнителни кадри в областта на сигурността.

Програмата Certified CISO е посветена на създаването на висококвалифицирани изпълнителни лидери в областта на киберсигурността, като ги снабдява с мощни знания и способности за изпълнително ръководство, за да проектират и внедряват стабилни портфейли от услуги и технологии за сигурност с цел защита на критични операции.

За да ускори допълнително придвижването на талантите към ръководни позиции, EC-Council въведе и програмата Associate CCISO. Тази програма дава възможност на нововъзникващите специалисти по сигурността с поне 2 години опит в областта на киберсигурността да разберат ролите и отговорностите на ръководителите по сигурността и да направляват кариерния си път за постигане на лидерски позиции в индустрията.

Тази мощна програма предоставя подход, който дава възможност на новите професионалисти в областта на сигурността, като им дава силна представа за пътя към тяхното бъдеще като киберлидери. На асоциираните CCISO се предоставят знания за професионалния опит, който трябва да придобият или да доразвият в рамките на настоящия си професионален капацитет.

 

 

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

25 юли 2024

Съвети как да поддържате киберсигурността на би...

Ръководството на цифровото поведение на служителите е от ключово зн...
24 юли 2024

ACLU се бори за конституционното ви право да пр...

Събуждате се в деня на изборите и отключвате телефона си, за да вид...
24 юли 2024

CrowdStrike обяснява защо лошата актуализация н...

Днес CrowdStrike сподели информация от предварителния си преглед сл...
24 юли 2024

57 000 пациенти, засегнати от нарушение на сигу...

Michigan Medicine (Мичиган Медисин) , академичният медицински центъ...
24 юли 2024

Китайските хакери разполагат с нова версия на M...

Китайската хакерска група, проследена като „Evasive PandaR...
24 юли 2024

Юлските актуализации за сигурност на Windows из...

Microsoft предупреди, че след инсталирането на актуализациите за си...

NIS 2: Въвеждане на по-строго управление на киб...

Новата директива на ЕС NIS 2 вдига летвата за киберсигурност, особе...

Грешки в киберсигурността на крайните потребите...

В днешните забързани организации крайните потребители понякога се о...

Всичко за Закона за онлайн безопасността на дец...

За последен път Конгресът прие закон за защита на децата в интернет...
Бъдете социални
Още по темата
25/07/2024

Съвети как да поддържате ки...

Ръководството на цифровото поведение на служителите...
24/07/2024

NIS 2: Въвеждане на по-стро...

Новата директива на ЕС NIS 2...
23/07/2024

MDR за MSP

Доставчиците на управлявани услуги (MSP) са...
Последно добавени
25/07/2024

Съвети как да поддържате ки...

Ръководството на цифровото поведение на служителите...
24/07/2024

ACLU се бори за конституцио...

Събуждате се в деня на изборите...
24/07/2024

CrowdStrike обяснява защо л...

Днес CrowdStrike сподели информация от предварителния...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!