Търсене
Close this search box.

Фирмите в Обединеното кралство получават слаба възвръщаемост от цифровата трансформация

Според Deloitte организациите в Обединеното кралство генерират по-малка стойност от инвестициите си в технологии в сравнение с тези в други страни.
Проучване на стратегиите за технологични инвестиции на 1600 глобални бизнес и технологични лидери от шест различни индустрии установи, че три четвърти от организациите в Обединеното кралство смятат, че цифровата трансформация е най-важната инвестиция, която могат да направят.

Докладът заключава, че анализът на данни (90%), облачните центрове за данни (73%) и изкуственият интелект и машинното обучение (68%) са технологиите, които генерират най-голяма стойност обратно за организацията.

Компаниите в Обединеното кралство обаче не успяват да се възползват от това, като разликата в стойността, създадена от организациите в Обединеното кралство, които използват 12 различни технологии, е средно осем процентни пункта в сравнение със средната стойност в световен мащаб.

„Технологичните лидери са подложени на натиск да осигурят стойност и растеж за своя бизнес. Внедряването и създаването на стойност от новите технологии обаче, независимо дали става въпрос за облачна система или инструмент за генеративен изкуствен интелект, може да се сблъска с много потенциални капани“, казва Марк Лили, глобален лидер в областта на технологичните стратегии и трансформации в Deloitte.

„Макар да се признава, че тези дигитални възможности са жизненоважни за дългосрочната стратегия, конкурентоспособността и търговския успех на организацията, тяхната предполагаема сложност и скъпотия означава, че тези проекти често се провалят още на първото препятствие.“

Част от причината може би е фактът, че три от десет организации в Обединеното кралство нямат стратегия за трансформация, а почти една трета казват, че не разбират новите технологии.

Трудностите са различни: 37% посочват зависимост от наследени системи, една трета казват, че имат проблеми с осигуряването на финансиране, а трима от десет посочват недостатъчни данни и неадекватна комуникация между отделите. Във всяка категория респондентите от Обединеното кралство са по-склонни от средното да считат тези пречки за значителни.
„Много организации в Обединеното кралство сега носят тежестта на това, че не са актуализирали своите технологии, като тези, които разчитат на наследени системи и код, се борят да свържат старите технологии с новите“, каза Лили.

„В същото време технологичните лидери се борят да си осигурят финансирането и инвестициите, от които се нуждаят от ръководителите и управителните съвети, за да въведат промените, които трябва да направят.“

По отношение на монетизацията съществуват редица предизвикателства: Почти четирима от всеки десет анкетирани посочват като най-голям проблем нарушаването на традиционния бизнес модел, следвано от невъзможността да се направи сравнителен анализ с други компании, за да се знае колко да се инвестира, посочена от трима от всеки десет. 27% от анкетираните посочват защитата на интелектуалната собственост и регулаторните бариери.

Организациите в Обединеното кралство очевидно проявяват и по-краткосрочно мислене от останалите, като повече от три четвърти оценяват стойността, получена от цифровата трансформация, само след една година – с 12 процентни пункта повече от средното за света. В същото време, според доклада, 19% от анкетираните в Обединеното кралство оценяват стойността, получена в рамките на две до три години, в сравнение с 31% в световен мащаб.

„За да могат бизнес лидерите да осъзнаят напълно възвръщаемостта на инвестициите за използване на иновативни технологии или внедряване на нова ИТ система, те трябва да вземат предвид дългосрочните последици“, заяви Лусинда Клемънс, водещ партньор на Deloitte за технологична стратегия и трансформация във Великобритания. „Резултатите от истинската цифрова трансформация си заслужават чакането.“

 

Източник: itpro.co.uk

Подобни публикации

18 април 2024

Вариант на LockBit 3.0 генерира персонализиран,...

Изследователите на Kaspersky са открили новия вариант, след като са...
18 април 2024

Групата "Sandworm" е основното звено за киберат...

Но дори и да се е фокусирала върху това, сложната група за заплахи ...
18 април 2024

Apple предупреждава потребителите в 150 държави...

В ново уведомление за заплахи Apple посочва доставчика на Pegasus N...
17 април 2024

Приложението Copilot на Windows Server е добаве...

Microsoft твърди, че новото приложение Copilot, погрешно добавено в...
17 април 2024

Последни тенденции при зловредния софтуер

В днешната дигитална ера киберсигурността се превърна в постоянна г...
17 април 2024

FTC налага глоби на стартъпа за психично здраве...

Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) разпореди на компанията ...
17 април 2024

BMC на Intel и Lenovo съдържат непоправен недос...

Нови открития на Binarly показват, че пропуск в сигурността, засяга...
17 април 2024

Пробивът на паролите в Sisense предизвиква "зло...

Експертите се опасяват, че компрометирането на Sisense, който разпо...
Бъдете социални
Още по темата
18/04/2024

Групата "Sandworm" е основн...

Но дори и да се е...
17/04/2024

Последни тенденции при злов...

В днешната дигитална ера киберсигурността се...
12/04/2024

Oracle увеличава усилията с...

Техническият директор и председател на Oracle...
Последно добавени
18/04/2024

Вариант на LockBit 3.0 гене...

Изследователите на Kaspersky са открили новия...
18/04/2024

Групата "Sandworm" е основн...

Но дори и да се е...
18/04/2024

Apple предупреждава потреби...

В ново уведомление за заплахи Apple...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!