Търсене
Close this search box.

Flipper Zero е забранен от Amazon

Amazon забрани продажбата на преносимия мултифункционален инструмент за пен тестери Flipper Zero, тъй като вече не позволява продажбата му в платформата, след като го маркира като устройство за източване на карти.

Flipper Zero е компактен, преносим и програмируем инструмент за пен – тестване, който може да помогне за експериментиране и отстраняване на грешки в различни цифрови и хардуерни устройства чрез различни протоколи, включително RFID, радио, NFC, инфраред, Bluetooth и други.

След пускането му на пазара потребителите демонстрираха възможностите на Flipper Zero, като показаха, че той може да активира звънци на врати, да извършва атаки с преиграване, да отключва  автомобили и отваря гаражни врати, както и да клонира широк набор от цифрови ключове.

Според известия, изпратени до продавачите в четвъртък вечерта, Amazon вече е забранила Flipper Zero на своята платформа, като го е обозначила като „ограничен продукт„.

Устройствата за източване на карти са включени в списъка на портала Seller Central на Amazon в продуктовата категория „Lock Picking & Theft Devices restricted“, редом с устройствата за дублиране на ключове и устройствата за кражба от магазини, като например сензорните отключващи устройства.

Понастоящем някои връзки към налични преди това страници в Amazon, на които се продават инструменти Flipper Zero, са неактивни и показват „Съжаляваме, не успяхме да намерим тази страница. Опитайте да потърсите или отидете на началната страница на Amazon.“, а на други са посочени като „Недостъпни“.

Единствените обяви, които можете да намерите в момента при търсене на Flipper Zero в Amazon, са за аксесоари като WiFi Devboard, защитни екрани и силиконови калъфи.

„Този продукт е идентифициран като устройство за скимиране на карти. Политиката на Amazon забранява продажбата или обявяването на устройства за скимиране на карти“, се казва в уведомление, изпратено до един от продавачите в Amazon, което потвърждава, че страницата за продажба на Flipper Zero е премахната от каталога на Amazon.

„Предприехме това действие, защото този продукт не е разрешен за продажба в Amazon.com. Ваше задължение е да се уверите, че продуктите, които предлагате, са в съответствие с всички приложими закони, разпоредби и политики на Amazon.“

Компанията също така предупреди продавачите на Flipper Zero да проверят всички свои други обяви и да премахнат всички други продукти с ограничен достъп в рамките на 48 часа, в противен случай ще бъдат деактивирани.

„В рамките на 48 часа след това предупреждение, моля, прегледайте своите обяви и затворете, изтрийте или архивирайте всички обяви, които не отговарят на всички приложими закони, разпоредби и политики на Amazon.“

„Ако не закриете правилно или не изтриете всички обяви с продукти с ограничен достъп от инвентара си, това може да доведе до деактивиране на акаунта ви за продажби и средствата могат да бъдат задържани за постоянно.“

Въпреки това не всички потенциални купувачи на Flipper Zero ще бъдат разстроени от забраната на Amazon, тъй като тези, които са го продавали в Amazon, са го правили с надценка. Ако искате да си купите Flipper Zero, все още можете да се сдобиете с него от официалния магазин на производителя, който редовно се попълва.

Бразилската национална агенция по телекомуникации също така конфискува входящи покупки на Flipper Zero въз основа на предполагаемото му използване от престъпници. Бразилците, които са закупили устройствата, твърдят, че държавната агенция е отхвърлила всички опити за сертифициране на устройството.

 

 

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

21 май 2024

Arm ще пусне чипове с ИИ през 2025 година

Съобщава се, че базираната в Обединеното кралство компания Arm, еди...
20 май 2024

Атака над ARRL постави радиолюбителите по света...

Американската радиорелейна лига (ARRL) предупреждава, че е претърпя...

Защита на вашите коммити от известни CVEs с Git...

Всички разработчици искат да създават сигурен и надежден софтуер. Т...
20 май 2024

Чрез GitHub и FileZilla се доставя коктейл от ...

Наблюдавана е „многостранна кампания“, при която се зло...
20 май 2024

7 бъга излезли на Pwn2Own все още чакат поправка

Редица сериозни грешки в Windows все още не са навлезли в криминалн...
20 май 2024

Китайци са арестувани за пране на 73 милиона до...

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения на двама а...
20 май 2024

Квантовата навигация може да замени GPS съвсем ...

Британски консорциум, финансиран от правителството на Обединеното к...
Бъдете социални
Още по темата
29/04/2024

Японската полиция създава ф...

Японската полиция поставя фалшиви разплащателни карти...
22/03/2024

Проект за център за данни о...

Френската компания Data4, която стои зад...
11/03/2024

YouTube спира да препоръчва...

YouTube вече не показва препоръчани видеоклипове...
Последно добавени
21/05/2024

Arm ще пусне чипове с ИИ пр...

Съобщава се, че базираната в Обединеното...
20/05/2024

Атака над ARRL постави ради...

Американската радиорелейна лига (ARRL) предупреждава, че...
20/05/2024

Защита на вашите коммити от...

Всички разработчици искат да създават сигурен...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!