Flipper Zero е забранен от Amazon

Amazon забрани продажбата на преносимия мултифункционален инструмент за пен тестери Flipper Zero, тъй като вече не позволява продажбата му в платформата, след като го маркира като устройство за източване на карти.

Flipper Zero е компактен, преносим и програмируем инструмент за пен – тестване, който може да помогне за експериментиране и отстраняване на грешки в различни цифрови и хардуерни устройства чрез различни протоколи, включително RFID, радио, NFC, инфраред, Bluetooth и други.

След пускането му на пазара потребителите демонстрираха възможностите на Flipper Zero, като показаха, че той може да активира звънци на врати, да извършва атаки с преиграване, да отключва  автомобили и отваря гаражни врати, както и да клонира широк набор от цифрови ключове.

Според известия, изпратени до продавачите в четвъртък вечерта, Amazon вече е забранила Flipper Zero на своята платформа, като го е обозначила като „ограничен продукт„.

Устройствата за източване на карти са включени в списъка на портала Seller Central на Amazon в продуктовата категория „Lock Picking & Theft Devices restricted“, редом с устройствата за дублиране на ключове и устройствата за кражба от магазини, като например сензорните отключващи устройства.

Понастоящем някои връзки към налични преди това страници в Amazon, на които се продават инструменти Flipper Zero, са неактивни и показват „Съжаляваме, не успяхме да намерим тази страница. Опитайте да потърсите или отидете на началната страница на Amazon.“, а на други са посочени като „Недостъпни“.

Единствените обяви, които можете да намерите в момента при търсене на Flipper Zero в Amazon, са за аксесоари като WiFi Devboard, защитни екрани и силиконови калъфи.

„Този продукт е идентифициран като устройство за скимиране на карти. Политиката на Amazon забранява продажбата или обявяването на устройства за скимиране на карти“, се казва в уведомление, изпратено до един от продавачите в Amazon, което потвърждава, че страницата за продажба на Flipper Zero е премахната от каталога на Amazon.

„Предприехме това действие, защото този продукт не е разрешен за продажба в Amazon.com. Ваше задължение е да се уверите, че продуктите, които предлагате, са в съответствие с всички приложими закони, разпоредби и политики на Amazon.“

Компанията също така предупреди продавачите на Flipper Zero да проверят всички свои други обяви и да премахнат всички други продукти с ограничен достъп в рамките на 48 часа, в противен случай ще бъдат деактивирани.

„В рамките на 48 часа след това предупреждение, моля, прегледайте своите обяви и затворете, изтрийте или архивирайте всички обяви, които не отговарят на всички приложими закони, разпоредби и политики на Amazon.“

„Ако не закриете правилно или не изтриете всички обяви с продукти с ограничен достъп от инвентара си, това може да доведе до деактивиране на акаунта ви за продажби и средствата могат да бъдат задържани за постоянно.“

Въпреки това не всички потенциални купувачи на Flipper Zero ще бъдат разстроени от забраната на Amazon, тъй като тези, които са го продавали в Amazon, са го правили с надценка. Ако искате да си купите Flipper Zero, все още можете да се сдобиете с него от официалния магазин на производителя, който редовно се попълва.

Бразилската национална агенция по телекомуникации също така конфискува входящи покупки на Flipper Zero въз основа на предполагаемото му използване от престъпници. Бразилците, които са закупили устройствата, твърдят, че държавната агенция е отхвърлила всички опити за сертифициране на устройството.

 

 

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

1 юни 2023

Подробности за Migraine - уязвимост на Apple macOS

Microsoft сподели подробности за вече поправен недостатък в Apple m...

Лов на заплахи в шест стъпки

Откриването на  заплахите, преди те да са ви открили, е от ключово ...
31 май 2023

Уязвимостта в Barracuda е използвана минимум 7 ...

Фирмата за корпоративна сигурност Barracuda разкри във вторник, че ...

Как да избегнете прегарянето в екипа си по кибе...

Въпреки че кибератаките се увеличават през последните години, една ...
30 май 2023

Бели хакери спечелиха 105 000 долара от Sonos One

Няколко недостатъка в сигурността, открити в безжичните високоговор...

Идва ли Windows 12?

Голямата актуализация на Windows 11 за края на тази година, известн...
30 май 2023

Нов хакерски форум пусна данните на 478 000 чле...

База данни за известния хакерски форум RaidForums е изтекла в интер...
30 май 2023

CosmicEnergy е способен да спре електрическата ...

Руски софтуер, който може да изключва (или включва) промишлени маши...
Бъдете социални
Още по темата
21/05/2023

Запознайте се с Jack от Рум...

Самоличността на втория член на бандата...
13/05/2023

GameFace - да контролираш к...

ИИ може да бъде добрата сила....
13/04/2023

ChatGPT Сигурност: OpenAI ...

Компанията OpenAI, която стои зад  популярния...
Последно добавени
01/06/2023

Подробности за Migraine - у...

Microsoft сподели подробности за вече поправен...
01/06/2023

Лов на заплахи в шест стъпки

Откриването на  заплахите, преди те да...
31/05/2023

Уязвимостта в Barracuda е и...

Фирмата за корпоративна сигурност Barracuda разкри...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!