Търсене
Close this search box.

Глоба от около 1 млн. долара за северноирландската полиция

Службата на комисаря по информацията (ICO) на Обединеното кралство възнамерява да наложи глоба в размер на 750 000 GBP (954 000 USD) на Полицейската служба на Северна Ирландия (PSNI) за разкриване на личните данни на целия персонал поради погрешно публикуване на електронна таблица в интернет.

PSNI разкрива инцидента на 8 август 2023 г., когато полицейската служба предупреждава, че е допусната грешка по време на отговор на искане за свобода на информацията (FOI), като са изложени следните данни за 9 483 действащи служители и работници:

  • Фамилии
  • Инициали
  • Чинове
  • Длъжности
  • Местонахождение

Според оценката на ICO инцидентът е изложил  лица на сериозен физически риск, бил е резултат от лошото ниво на сигурност на данните от страна на PSNI и се счита за напълно предотвратим.

„Обявихме, че възнамеряваме да наложим глоба на Полицейската служба на Северна Ирландия (PSNI) в размер на 750 000 GBP за това, че не е успяла да защити личната информация на цялата си работна сила“, се казва в съобщението.

„Предложената глоба е свързана с инцидент, при който лична информация – включително фамилно име, инициали, чин и роля на всички 9 483 действащи офицери и служители на PSNI – е била включена в „скрит“ раздел на електронна таблица, публикувана онлайн в отговор на искане за свобода на информацията.“

„Нашето разследване временно установи, че вътрешните процедури на PSNI и протоколите за подписване за безопасно разкриване на информация са били неадекватни.“

Разследването на ICO на инцидента разкри, че мнозина са били принудени да се преместят на нови физически адреси, да прекъснат комуникацията и отношенията си с членове на семейството, за да ги предпазят от потенциална вреда, и да променят изцяло ежедневието си.

Комисарят отбеляза, че предложената глоба на PSNI е определена много по-ниско от номиналната предварителна стойност, която е 5,6 млн. паунда (7,1 млн. долара), като се има предвид, че PSNI е обществена организация, която работи с ограничен бюджет и предоставя изключително важни услуги на обществото.

ICO също така връчи на PSNI предварително известие за принудително изпълнение, с което се изисква въвеждането на подобрения в сигурността на данните в процеса на обработка на исканията за FOI.

Отговорът на PSNI на действията на ICO беше положителен, като приеха санкцията и увериха, че предприемат стъпки за прилагане на всички препоръчани промени.

Полицията отбеляза, че през цялото това време е подкрепяла служителите си със съвети за превенция на престъпността, онлайн инструменти и домашни посещения. В същото време 90% от изложените офиси и служители са приели и възстановяване на сумата от 500 британски лири (635 долара) през декември 2023 г.

Разследването на това кой притежава изтеклите данни продължава, като детективите извършват множество претърсвания и арести, свързани с незаконното разпространение на откраднатия набор от данни.

 

 

Източник: e-security.bg

Подобни публикации

Време е да се справим с проблема със сигурностт...

Софтуерните компании от десетилетия се основават на отворен код. Се...
15 юни 2024

Чък Робинс: "Нашата работа е да не се проваляме"

Бившият главен изпълнителен директор на Splunk Гари Стил се ангажир...

Наследените технологии пречат на дигиталната тр...

Според ново проучване остарелите наследени технологии пречат на орг...
15 юни 2024

Европол започва лов на отделни киберпрестъпници

След впечатляващото разбиване на ботнет само преди няколко дни межд...
14 юни 2024

Засилени киберзаплахи пред Евро 2024

Евро 2024  в Германия започва след няколко часа и ще завърши след м...

Ню Йорк Таймс предупреждава фрийлансърите си за...

Ню Йорк Таймс уведоми неразкрит брой сътрудници, че част от чувстви...
Бъдете социални
Още по темата
14/06/2024

Ню Йорк Таймс предупреждава...

Ню Йорк Таймс уведоми неразкрит брой...
13/06/2024

"Ню Йорк Таймс" реагира на ...

The New York Times излезе с...
09/06/2024

Изходният код на New York T...

Вътрешен изходен код и данни, принадлежащи...
Последно добавени
15/06/2024

Време е да се справим с про...

Софтуерните компании от десетилетия се основават...
15/06/2024

Чък Робинс: "Нашата работа ...

Бившият главен изпълнителен директор на Splunk...
15/06/2024

Наследените технологии преч...

Според ново проучване остарелите наследени технологии...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!