Търсене
Close this search box.

Google Cloud въвежда Security AI Workbench

Подразделението за облачни услуги на Google следва стъпките на Microsoft с пускането на Security AI Workbench, който използва генеративни модели на изкуствен интелект, за да получи по-добра видимост в средата на заплахите.

Пакетът за киберсигурност се захранва от Sec-PaLM – специализиран голям езиков модел (LLM), който е „прецизно настроен за случаи на използване в областта на сигурността“.

Идеята е да се използват най-новите постижения в областта на изкуствения интелект, за да се допълни анализът на инциденти в момента, откриването на заплахи и анализите, за да се противодейства на нови инфекции и да се предотвратяват такива, като се предоставя надеждна, подходяща и приложима информация.

За тази цел Security AI Workbench обхваща широк спектър от нови инструменти, задвижвани от ИИ, включително VirusTotal Code Insight и Mandiant Breach Analytics for Chronicle, за анализ на потенциално злонамерени скриптове и предупреждаване на клиентите за активни нарушения в техните среди.

Потребителите, подобно на базирания на GPT-4 Security Copilot на Microsoft, могат „разговорно да търсят, анализират и разследват данни за сигурността“ с цел намаляване на средното време за реакция, както и бързо определяне на пълния обхват на събитията.

От друга страна, функцията Code Insight във VirusTotal е предназначена за генериране на резюмета на естествен език на фрагменти от кода, за да се откриват и намаляват потенциални заплахи. Тя може да се използва и за маркиране на фалшиви отрицателни резултати и изчистване на фалшиви положителни резултати.

Друго ключово предложение е Security Command Center AI, който използва Sec-PaLM, за да предостави на операторите „почти незабавен анализ на констатациите и възможните пътища за атака“, както и на засегнатите активи и препоръчаните мерки за намаляване на риска.

Google също така използва модели за машинно обучение, за да открива и реагира на злоупотреби с API и атаки на бизнес логиката, при които противникът използва легитимна функционалност, за да постигне злонамерена цел, без да задейства сигнал за сигурност.

Supercharging security with generative AI – видео (английски)

„Тъй като Security AI Workbench е изграден върху инфраструктурата Vertex AI на Google Cloud, клиентите контролират данните си с възможности от корпоративен клас, като изолиране на данни, защита на данните, суверенитет и поддръжка на съответствието“, каза Сунил Поти от Google Cloud.

Разработката идва дни след като Google обяви създаването на ново звено, наречено Google DeepMind, което обединява изследователските групи за ИИ от DeepMind и екипа Brain от Google Research, за да „изгражда по-способни системи по-безопасно и отговорно“.

Новината за работната група на Google за сигурност с изкуствен интелект следва и плановете на GitLab да интегрира изкуствен интелект в платформата си, за да предпази разработчиците от изтичане на токени за достъп и да избегнат фалшиви положителни резултати по време на тестването на сигурността.

Източник: The Hacker News

Подобни публикации

27 февруари 2024

Севернокорейските хакери атакуват разработчици ...

Нови данни на Phylum показват, че набор от фалшиви пакети npm, откр...
27 февруари 2024

Защо автоматизацията е от съществено значение з...

Областта на киберсигурността се разширява, което води след себе си ...
27 февруари 2024

Киберсигурност - четки за зъби, дронове и джуджета

Звучи като виц, но всички тези истории са станали популярни през по...
27 февруари 2024

САЩ и НАТО: Руските хакери преминават към облач...

Членовете на разузнавателния алианс „Пет очи“ (FVEY) пр...
27 февруари 2024

ThyssenKrupp потвърждава кибератака

Стоманодобивният гигант ThyssenKrupp потвърждава, че миналата седми...
27 февруари 2024

SubdoMailing - развива се агресивна измамна кам...

Мащабна кампания за рекламни измами, наречена „SubdoMailing&#...
Бъдете социални
Още по темата
24/02/2024

Google "пенсионира" Google ...

Google се отказва от самостоятелното приложение...
19/02/2024

С Gemini Google ще спечели ...

Google, подобно на колегите си от...
18/02/2024

Нова функция на Google Chro...

Google тества нова функция, която предотвратява...
Последно добавени
27/02/2024

Севернокорейските хакери ат...

Нови данни на Phylum показват, че...
27/02/2024

Защо автоматизацията е от с...

Областта на киберсигурността се разширява, което...
27/02/2024

Киберсигурност - четки за з...

Звучи като виц, но всички тези...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!