Търсене
Close this search box.

Google въвежда обновена мрежа Find My Device

Почти една година след като беше представена за първи път по време на конференцията Google I/O 2023 през май, Google въвежда обновена мрежа Find My Device за устройства с Android в САЩ и Канада.

Потребителите с Android 9 или по-нова версия вече могат да използват приложението Find My Device (Намиране на моето устройство), за да намират своите телефони и таблети – дори когато са офлайн или с изтощени батерии, ако са устройства Pixel 8 и 8 Pro).

Новата модернизирана мрежа Find My Device използва Bluetooth близостта на над един милиард активни устройства с Android, за да помогне за намирането на изгубени телефони и таблети.

А от следващия месец ще бъде възможно да се локализират и други предмети, при условие че към тях е прикрепен съвместим Bluetooth тракер Chipolo или Pebblebee.

„Близките устройства с Android, участващи в мрежата Find My Device, съобщават за местоположението на Bluetooth тага“, казва Дейв Клейдермахер, вицепрезидент по сигурността и поверителността на Android.

„Когато собственикът разбере, че е изгубил ключовете си, и влезе в мобилното приложение Find My Device, той ще може да види обобщеното местоположение, предоставено от близките Android устройства, и да открие ключовете си.“

Google обяви, че скоро ще добави поддръжка за етикети на eufy, Jio, Motorola и други. Предстоящите актуализации на софтуера също така ще направят слушалките от JBL, Sony и други производители проследими чрез Find My Device.

Новата мрежа за проследяване също така ще позволи на потребителите на Android да споделят проследяеми устройства с приятелите и семейството си, което ще улесни откриването им, ако изчезнат.

За още по-бързо намиране на изгубени устройства в дома ви, приложението Find My Device на Google вече показва и близостта на изгубеното устройство до устройствата Nest в дома ви, за да може лесно да се ориентирате.

Преди да пусне новата мрежа за проследяване на устройства онлайн, Google казва, че е трябвало да се увери, че тя е проектирана така, че да защитава сигурността и поверителността на потребителите, което обяснява почти едногодишното забавяне от въвеждането ѝ.

За тази цел компанията е въвела мерки за защита на поверителността на данните за местоположението, събрани чрез краудсорсинг, и за гарантиране на безопасността на всички потребители в мрежата.

Преди пускането на пазара бяха добавени и защитни мерки за безопасност, включително мерки за предотвратяване на проследяването на лица до домовете им, блокиране на краудсорсинг приноса за местоположението, направен от домовете на потребителите, ограничаване на скоростта и дроселиране, както и предупреждения за неизвестни проследяващи устройства.

„Многопластовите защити, вградени в мрежата Find My Device, помагат да бъдете в безопасност и личната ви информация да бъде частна, като същевременно ви позволяват да контролирате устройствата, свързани към мрежата Find My Device“, каза Ерик Кей, вицепрезидент по инженерните въпроси.

„Това включва криптиране на данните за местоположението от край до край, както и обобщено отчитане на местоположението на устройствата – първата по рода си функция за безопасност, която осигурява допълнителна защита срещу нежелано проследяване до дома или до частно местоположение.“

Google също така добави нововъведената мрежа Find My Device към програмата за награди за уязвимости в сигурността на Android, за да се възползва от глобалната екосистема от изследователи на сигурността на Android.

Освен това компанията работи заедно с избрани изследователи в областта на сигурността чрез своята частна програма за безвъзмездни средства, за да насърчи допълнително целенасочените изследвания.

 

Източник: e-security.bg

Подобни публикации

Време е да се справим с проблема със сигурностт...

Софтуерните компании от десетилетия се основават на отворен код. Се...
15 юни 2024

Чък Робинс: "Нашата работа е да не се проваляме"

Бившият главен изпълнителен директор на Splunk Гари Стил се ангажир...

Наследените технологии пречат на дигиталната тр...

Според ново проучване остарелите наследени технологии пречат на орг...
15 юни 2024

Европол започва лов на отделни киберпрестъпници

След впечатляващото разбиване на ботнет само преди няколко дни межд...
14 юни 2024

Засилени киберзаплахи пред Евро 2024

Евро 2024  в Германия започва след няколко часа и ще завърши след м...

Ню Йорк Таймс предупреждава фрийлансърите си за...

Ню Йорк Таймс уведоми неразкрит брой сътрудници, че част от чувстви...
Бъдете социални
Още по темата
10/06/2024

37 уязвимости бяха закърпен...

Google започна да разпространява месечните актуализации...
27/05/2024

Фалшиви антивирусни сайтове...

Наблюдавани са  заплахи, които използват фалшиви...
25/05/2024

Как да улесните работата с ...

Смартфонът като ваш цифров спътник трябва...
Последно добавени
15/06/2024

Време е да се справим с про...

Софтуерните компании от десетилетия се основават...
15/06/2024

Чък Робинс: "Нашата работа ...

Бившият главен изпълнителен директор на Splunk...
15/06/2024

Наследените технологии преч...

Според ново проучване остарелите наследени технологии...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!