Търсене
Close this search box.

Google започна автоматично блокиране имейли

Google започна автоматично да блокира имейли, изпратени от масови податели, които не отговарят на по-строги прагове за спам и не удостоверяват автентичността на съобщенията си, както се изисква в новите насоки за засилване на защитата срещу спам и фишинг атаки.

Както беше обявено през октомври, компанията вече изисква от тези, които искат да изпращат над 5000 съобщения дневно до акаунти в Gmail, да настроят SPF/DKIM и DMARC удостоверяване на имейли за своите домейни.

Новите насоки също така изискват от изпращачите на масови имейли да избягват изпращането на непоискани или нежелани съобщения, да предоставят опция за отписване с едно кликване и да отговарят на исканията за отписване в рамките на два дни.

Процентът на спам трябва също да се поддържа под 0,3%, а заглавията „От“ не трябва да се представят за Gmail. Неспазването на изискванията може да доведе до проблеми с доставката на имейли, включително отхвърлени имейли или имейли, които се изпращат автоматично в папките за спам на получателите.

„Изпращачите на масови съобщения, които не отговарят на нашите изисквания към изпращачите, ще започнат да получават временни грешки с кодове за грешки на малка част от съобщенията, които не отговарят на изискванията“, казва Google.

„Тези временни грешки помагат на изпращачите да идентифицират имейли, които не отговарят на нашите указания, така че те да могат да разрешат проблемите, които пречат на спазването на изискванията.“

„От април 2024 г. ще започнем да отхвърляме трафика, който не отговаря на изискванията. Отхвърлянето ще бъде постепенно и ще засегне само несъответстващия трафик. Силно препоръчваме на изпращачите да използват периода на временно прилагане на неизпълнението, за да направят всички необходими промени, за да станат съвместими.“

Компанията също така планира да приложи тези изисквания от юни, с ускорен график за домейните, използвани за изпращане на масови имейли след 1 януари 2024 г.

Както Google заяви при първото обявяване на новите насоки, нейните защити, задвижвани от изкуствен интелект, могат успешно да блокират близо 15 милиарда нежелани имейли дневно, като предотвратяват проникването в пощенските кутии на потребителите на над 99,9% от спама, опитите за фишинг и зловредния софтуер.

„Не трябва да се притеснявате за тънкостите на стандартите за сигурност на електронните съобщения, а трябва да можете уверено да разчитате на източника на дадено електронно съобщение“, заяви през октомври Нийл Кумаран, продуктов мениджър на групата за сигурност и доверие в Gmail.

„В крайна сметка това ще затвори вратичките, използвани от нападателите, които застрашават всички, които използват електронна поща.“

Източник: e-security.bg

Подобни публикации

21 април 2024

Как OpenAI и Microsoft събудиха заспал софтуере...

Само преди десетилетие най-големият технологичен звяр в света беше ...
20 април 2024

Готви се нова методика за удостоверяване на съо...

Актуализирането на методиката за удостоверяване на съответствието н...
20 април 2024

Критична уязвимост на Forminator за WordPress и...

Плъгинът Forminator за WordPress, използван в над 500 000 сайта, е ...
20 април 2024

Бандата "Медуза" нанася нов удар

Въпреки че общинската агенция уверява обществеността, че малцина са...
19 април 2024

Пробиха MITRE чрез нулевите дни на Ivanti

Корпорацията MITRE твърди, че подкрепяна от държавата хакерска груп...
19 април 2024

Замбия арестува 77 души в операция за киберпрес...

Компанията за фалшиви телефонни центрове извършва онлайн  и други и...
Бъдете социални
Още по темата
18/04/2024

Платформата за фишинг LabHo...

LabHost, голяма платформа за фишинг като...
14/04/2024

MuddyWater приемат нов C2 и...

Иранският участник в заплахите, известен като...
10/04/2024

Chrome Enterprise дава Prem...

Google обяви нова версия на своя...
Последно добавени
21/04/2024

Как OpenAI и Microsoft събу...

Само преди десетилетие най-големият технологичен звяр...
20/04/2024

Готви се нова методика за у...

Актуализирането на методиката за удостоверяване на...
20/04/2024

Критична уязвимост на Formi...

Плъгинът Forminator за WordPress, използван в...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!