Хакнаха акаунтите на Disney в Instagram и Facebook

Акаунтите в социалните медии на увеселителния парк на Disney в Южна Калифорния бяха хакнати в четвъртък сутринта от самопровъзгласил се „супер хакер“. Последователите на акаунтите на Disney във Facebook и Instagram видяха обезобразени профили  с публикации и истории, пълни с неподходящи съобщения. Акаунтите в социалните медии на „най-вълшебното място на земята“ не бяха подходящи за деца, тъй като похитителят публикува расистки съобщения и заплахи за вируси. Публикациите веднага генерираха хиляди коментари от над 8 милиона последователи на Disney.

След като разбраха, че акаунтите са  хакнати, от развлекателния гигант предприеха незабавни  мерки и си върнаха  профилите. Те премахнаха обидното съдържание, защитиха акаунтите си и започнаха разследване на инцидента.

Вече изтритите публикации, видяни от стотици хиляди, съдържаха изображения със селфи на мъж, който изглеждаше на около 20 години и твърдеше, че стои зад атаката. Въпреки че в тях се виждаше лицето му, разследващите все още не са успели да потвърдят самоличността на хакера, който се вижда на изображенията, Не се знае и дали селфитата са действителни изображения на нападателя. Хакерът твърдеше, че името му е Дейвид До и използва контрола си върху акаунта, за да обижда на расова основа персонала на Disney, работещ в тематичния парк в Анахайм, Калифорния.

Към момента не е известно кой стои зад атаката срещу курортния гигант в Южна Калифорния. Meta, компанията майка на Facebook и Instagram, все още не е публикувала изявление за инцидента. Няма информация дали хакерът е получил достъп до личните данни на някой от милионите последователи на Disney. Също така не е ясно колко дълго хакерът е контролирал профилите в социалните медии, преди да публикува обидите. Той не е поискал откуп, нито е публикувал други искания в профилите си в социалните мрежи. Няма и информация как е успял да получи достъп до акаунтите на тематичния парк, базиран в Ориндж Каунти, Калифорния.

Отвличането на акаунта на Disney е още един удар за компанията, тъй като тя преживява трудни времена напоследък. По-рано тази година най-добрият филм на развлекателния гигант за 2022г. имаше разочароващ боксофис, тъй като за три седмици, събра същата сума пари като тази, която конкурентният   Възходът на Гру, събра само за три дни.

За съжаление, хакерите няма да се спрат пред нищо и дори най-магическото място на земята стана тяхна жертва. Помислете за инсталиране на антивирусен софтуер от първо ниво на всички ваши свързани устройства, за да останете защитени.

Източник: Panda Media Center

Подобни публикации

19 август 2022

Хакер открадна записите на 5,4 милиона потребит...

Хакерска атака удари Twitter, след като неизвестно лице успя да отк...
19 август 2022

Microsoft намалява цените за Teams Rooms

Microsoft обяви основно преразглеждане на лицензирането на Microsof...
18 август 2022

Pentesting или сканиране за уязвимости - каква ...

Pentesting и сканирането за уязвимости често се бъркат за една и съ...
16 август 2022

SOVA криптира Android устройства

Банковият троян SOVA Android продължава да се развива с нови функци...
15 август 2022

Излезе доклада на Verizon за нарушаване на данн...

Verizon е една от най-големите телекомуникационни компании в Северн...
11 август 2022

От Анфийлд до Apple

Следващото поколение кибер таланти  расте сред бившите юноши на ...
Бъдете социални
Още по темата
29/07/2022

"Фейсбук" е със спад в прих...

Социалната мрежа Facebook за първи път...
05/07/2022

Хакери продават личните дан...

Съобщава се, че хакери са откраднали...
30/06/2022

Можете ли да получите част ...

Facebook ще трябва да плати 90...
Последно добавени
19/08/2022

Хакер открадна записите на ...

Хакерска атака удари Twitter, след като...
19/08/2022

Microsoft намалява цените з...

Microsoft обяви основно преразглеждане на лицензирането...
18/08/2022

Pentesting или сканиране за...

Pentesting и сканирането за уязвимости често...
Ключови думи