Търсене
Close this search box.

Идва ли Windows 12?

Голямата актуализация на Windows 11 за края на тази година, известна като 23H2, според съобщенията е реална и пристига за персонални компютри – макар че колко голямо ще бъде нейното въздействие, е друг въпрос (към който ще се върнем след малко).

От Windows Latest са направили проучване и ни съобщават, че са забелязали препратки към „23H2“ в няколко документа, както и в предварителните версии на Windows.

Освен това тези препратки са били забелязани и в самия Windows 11, в Настройки и Winver – команда, която показва текущата версия на Windows (и вероятно обозначава тестовата компилация като 23H2).

Windows Latest подчертава още нещо в доклада си, а именно, че актуализацията 23H2 ще бъде задействана чрез пакет за активиране, нещо, което вече чухме от слуховете в последно време.

Това означава, че на теория – трябва да приемаме всичко това с доста недоверие – Microsoft ще зареди предварително актуализацията 23H2, преди да се стигне до нейното пускане. Така че потребителите на Windows 11 ще трябва само да изтеглят малка актуализация – пакет за задействане или активиране – за да получат предварително заредените функции.

Това също така предполага, че актуализацията ще бъде по-незначителна, тъй като по принцип това е подходът, който Microsoft прилага към актуализациите, които са, да кажем, малко по-малко амбициозни по отношение на обхвата си – те на практика са бързи и лесни актуализации (относително погледнато).

Анализ: Проправяме път на Windows 12?

Това също е в унисон с това, което видяхме досега в предварителните версии, а именно, че досега не се появяват някакви големи функции за Windows 11. Не ни разбирайте погрешно, в предварителната версия определено има някои солидни неща – някои ключови промени в интерфейса и преработката на File Explorer (в комплект с нова функция за фотогалерия) – но съществените промени изглеждат малко по-малки.

Това може да се промени, тъй като до излизането на 23H2 има още време – може би дори пет месеца. Но реалността е такава, че обновяването вероятно ще се появи преди ноември, а като се има предвид времето, необходимо за тестване на по-големи части от функционалността, не остава много време за провеждане на такъв вид тестове.

Логично е и това, че Microsoft все още не е казала нищо официално за 23H2, просто защото може би няма какво толкова да се каже.

В действителност, както посочва Windows Latest, по-големите ходове в този момент вероятно са запазени за Windows 12. В края на краищата, Microsoft трябва да направи сензация с ново въплъщение на Windows – нещо, което, честно казано, не успя да направи с Windows 11, който първоначално приличаше повече на прекрояване на Windows 10, отколкото на нещо друго. (Макар и с някои добри промени в областта на дизайна, без съмнение – но и с разочарования).

Така че Microsoft вероятно ще запази голяма част от по-пикантните неща за Windows 12 – или каквото и да е друго име на следващото поколение Windows – а това е много вероятно да се случи по-късно през 2024 г., както предполага Windows Latest. И това е правдоподобна перспектива, като се има предвид, че Windows 10 ще бъде изтласкан от поддръжка през 2025 г., а освен това съвпада и с други слухове от мелницата за слухове.

Ако това е вярно, означава, че и годишната актуализация за Windows 11 (24H2) догодина вероятно ще бъде по-незначителна – като се има предвид, че Microsoft ще е пренасочила вниманието си към Windows 12. След това ще бъде само въпрос на време Microsoft да прекрати всякакви значими актуализации на функциите за Windows 11, което току-щопреди 2 години  се случи с Windows 10.

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

22 юни 2024

Пробивът в JAXA не е довел до изтичане на важна...

Японската космическа агенция твърди, че няма изтичане на класифицир...

Cyber Europe тества енергийния сектор

Седмото издание на Cyber Europe, едно от най-големите учения за киб...
22 юни 2024

ЕВРО 2024: Хакери удариха излъчването на Полша ...

Хакери нарушиха онлайн излъчването на мача на Полша с Австрия от Ев...
22 юни 2024

Panera Bread призна за изтичане на данни

Американската верига за бързо хранене Panera Bread е започнала да у...
21 юни 2024

Change Healthcare най-после с подробности за ат...

UnitedHealth за първи път потвърди какви видове медицински данни и ...
21 юни 2024

САЩ наложиха санкции на 12 ръководители на Kasp...

Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерств...
Бъдете социални
Още по темата
17/06/2024

Microsoft поправи безкликов...

Morphisec предупреждава, че една от уязвимостите,...
16/06/2024

CISA предупреждава за бъг в...

Американската агенция за киберсигурност и инфраструктурна...
16/06/2024

Редмънд обяви големи промен...

Microsoft обяви нови подобрения на киберсигурността...
Последно добавени
22/06/2024

Пробивът в JAXA не е довел ...

Японската космическа агенция твърди, че няма...
22/06/2024

Cyber Europe тества енергий...

Седмото издание на Cyber Europe, едно...
22/06/2024

ЕВРО 2024: Хакери удариха и...

Хакери нарушиха онлайн излъчването на мача...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!