Търсене
Close this search box.

Instagram вече с родителски контрол

Instagram въвежда родителски контрол засега само за  потребители във Великобритания

Instagram наскоро пусна колекция от нови функции за родителски контрол за потребители в Обединеното кралство. Отговаряйки на опасенията относно потенциално отрицателните ефекти на социалната мрежа върху психичното здраве, тези нови инструменти се очаква да помогнат на родителите по-добре да предпазят своите тийнейджъри онлайн.

И така, какво се промени?

Нови дневни времеви ограничения

Едно от най-големите притеснения на родителите относно Instagram е колко време прекарват децата им в социалната мрежа всеки ден. Дизайнът на Instagram с „безкрайно превъртане“ означава, че приложението непрекъснато зарежда ново съдържание, което насърчава потребителите да прекарват много повече време в платформата.

Тъй като тийнейджърите прекарват часове в разглеждане на емисиите си, родителите се притесняват, че важни задачи (като училищна работа) се пренебрегват. За да помогне за справянето с този проблем, Instagram въведе настройка за „дневен срок“.

С помощта на този нов инструмент родителите ще могат да определят дневен лимит между 15 минути и два часа. След като срокът изтече, приложението ще покаже черен екран и потребителят-тийнейджър вече няма да има достъп до своята емисия в Instagram.

Контроли за съдържание на виртуална реалност

Meta, компанията, която притежава Instagram, също подобри родителския контрол на своята платформа за виртуална реалност (VR) Quest. Освен че се изисква одобрение от възрастен за нови покупки на приложения, родителите вече могат да блокират неподходящи приложения и да преглеждат списъка с приятели на детето си. С по-добра видимост за това как тийнейджърите използват Quest, родителите ще могат да им помогнат да ги насочат далеч от вредно съдържание и онлайн хищници.

„Побутвания“

Въпреки усилията на Мета, вредно съдържание все още се качва в Instagram, където е публично достъпно за впечатлителните тийнейджъри. Това доведе до разработването на нов инструмент за „побутване“, който предлага алтернативни публикации и акаунти, ако потребител непрекъснато търси едно и също съдържание. Идеята е да се насърчат тийнейджърите да търсят друга информация и източници, ако изглеждат фиксирани върху определена тема.

Защо родителите са загрижени за Instagram?

Официално Instagram е предназначен само за хора на 13 или повече години. Мета обаче признава, че много по-малки деца използват както Instagram, така и платформата Quest VR и могат да бъдат изложени на неподходящо съдържание.

Без способността да „видят“ какво гледат децата им, много родители с право са загрижени за това, на което те са изложени. И тези опасения изглеждат основателни. Таен вътрешен доклад, изтекъл от Meta миналата година, установи, че тийнейджърите обвиняват Instagram за повишеното чувство на тревожност и депресия. Има дори случаи на тийнейджъри, които се самоубиват, след като са гледали съдържание за самонараняване и самоубийство в социалната мрежа.

Надяваме се, че тези нови инструменти ще позволят на родителите да си възвърнат малко контрола и ще им помогнат да защитят по-добре своите деца в тийнейджърска възраст. Въпреки това, за подробни прозрения във всички приложения на вашето дете и акаунти в социални медии, може да се нуждаете от по-пълно решение като Panda Dome Family – можете да научите повече тук.

Източник: Panda Media Center

Подобни публикации

18 май 2024

Бивш лидер на OpenAI: Безопасността е "на заден...

Ян Лейке, който ръководеше екипа на OpenAI „Super Alignment&#...
18 май 2024

Киберсигурността в надпревара за разобличаване ...

Кевин Мандия, главен изпълнителен директор на Mandiant в Google Clo...
17 май 2024

Измамите с фалшиви фактури все още са сериозна ...

Измамите с фалшиви фактури не са нова тенденция, показват проучвани...
17 май 2024

Петима обвинени за киберсхеми в полза на оръжей...

Днес Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения на пе...
17 май 2024

Шпионската група "Маската" се появява отново сл...

Група за съвременни постоянни заплахи (APT), която не е била в дейс...
16 май 2024

400 000 Linux сървъра са засегнати от ботнета E...

Разширяването на ботнета Ebury Linux продължава без прекъсване през...
Бъдете социални
Още по темата
26/04/2024

Мрежови заплахи: Демонстрац...

Проследете тази симулация на реална мрежова...
20/04/2024

Критична уязвимост на Formi...

Плъгинът Forminator за WordPress, използван в...
09/04/2024

(Пре)откриване на скритата ...

Съвременното нулево доверие е модел за...
Последно добавени
18/05/2024

Бивш лидер на OpenAI: Безоп...

Ян Лейке, който ръководеше екипа на...
18/05/2024

Киберсигурността в надпрева...

Кевин Мандия, главен изпълнителен директор на...
17/05/2024

Измамите с фалшиви фактури ...

Измамите с фалшиви фактури не са...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!