Instagram вече с родителски контрол

Instagram въвежда родителски контрол засега само за  потребители във Великобритания

Instagram наскоро пусна колекция от нови функции за родителски контрол за потребители в Обединеното кралство. Отговаряйки на опасенията относно потенциално отрицателните ефекти на социалната мрежа върху психичното здраве, тези нови инструменти се очаква да помогнат на родителите по-добре да предпазят своите тийнейджъри онлайн.

И така, какво се промени?

Нови дневни времеви ограничения

Едно от най-големите притеснения на родителите относно Instagram е колко време прекарват децата им в социалната мрежа всеки ден. Дизайнът на Instagram с „безкрайно превъртане“ означава, че приложението непрекъснато зарежда ново съдържание, което насърчава потребителите да прекарват много повече време в платформата.

Тъй като тийнейджърите прекарват часове в разглеждане на емисиите си, родителите се притесняват, че важни задачи (като училищна работа) се пренебрегват. За да помогне за справянето с този проблем, Instagram въведе настройка за „дневен срок“.

С помощта на този нов инструмент родителите ще могат да определят дневен лимит между 15 минути и два часа. След като срокът изтече, приложението ще покаже черен екран и потребителят-тийнейджър вече няма да има достъп до своята емисия в Instagram.

Контроли за съдържание на виртуална реалност

Meta, компанията, която притежава Instagram, също подобри родителския контрол на своята платформа за виртуална реалност (VR) Quest. Освен че се изисква одобрение от възрастен за нови покупки на приложения, родителите вече могат да блокират неподходящи приложения и да преглеждат списъка с приятели на детето си. С по-добра видимост за това как тийнейджърите използват Quest, родителите ще могат да им помогнат да ги насочат далеч от вредно съдържание и онлайн хищници.

„Побутвания“

Въпреки усилията на Мета, вредно съдържание все още се качва в Instagram, където е публично достъпно за впечатлителните тийнейджъри. Това доведе до разработването на нов инструмент за „побутване“, който предлага алтернативни публикации и акаунти, ако потребител непрекъснато търси едно и също съдържание. Идеята е да се насърчат тийнейджърите да търсят друга информация и източници, ако изглеждат фиксирани върху определена тема.

Защо родителите са загрижени за Instagram?

Официално Instagram е предназначен само за хора на 13 или повече години. Мета обаче признава, че много по-малки деца използват както Instagram, така и платформата Quest VR и могат да бъдат изложени на неподходящо съдържание.

Без способността да „видят“ какво гледат децата им, много родители с право са загрижени за това, на което те са изложени. И тези опасения изглеждат основателни. Таен вътрешен доклад, изтекъл от Meta миналата година, установи, че тийнейджърите обвиняват Instagram за повишеното чувство на тревожност и депресия. Има дори случаи на тийнейджъри, които се самоубиват, след като са гледали съдържание за самонараняване и самоубийство в социалната мрежа.

Надяваме се, че тези нови инструменти ще позволят на родителите да си възвърнат малко контрола и ще им помогнат да защитят по-добре своите деца в тийнейджърска възраст. Въпреки това, за подробни прозрения във всички приложения на вашето дете и акаунти в социални медии, може да се нуждаете от по-пълно решение като Panda Dome Family – можете да научите повече тук.

Източник: Panda Media Center

Подобни публикации

19 август 2022

Хакер открадна записите на 5,4 милиона потребит...

Хакерска атака удари Twitter, след като неизвестно лице успя да отк...
19 август 2022

Microsoft намалява цените за Teams Rooms

Microsoft обяви основно преразглеждане на лицензирането на Microsof...
18 август 2022

Pentesting или сканиране за уязвимости - каква ...

Pentesting и сканирането за уязвимости често се бъркат за една и съ...
16 август 2022

SOVA криптира Android устройства

Банковият троян SOVA Android продължава да се развива с нови функци...
15 август 2022

Излезе доклада на Verizon за нарушаване на данн...

Verizon е една от най-големите телекомуникационни компании в Северн...
11 август 2022

От Анфийлд до Apple

Следващото поколение кибер таланти  расте сред бившите юноши на ...
9 август 2022

ФБР предупреждава за измамни приложения за крип...

ФБР твърди, че хакерите са откраднали 42,7 милиона долара от крипто...
8 август 2022

Какво представляват SSL стрипинг атаките?

Премахването на криптирането, предлагано от HTTPS, наречено SSL Str...
Бъдете социални
Още по темата
18/08/2022

Pentesting или сканиране за...

Pentesting и сканирането за уязвимости често...
08/08/2022

Какво представляват SSL стр...

Премахването на криптирането, предлагано от HTTPS,...
05/08/2022

Най-популярните видове злов...

Агенцията за киберсигурност и сигурност на...
Последно добавени
19/08/2022

Хакер открадна записите на ...

Хакерска атака удари Twitter, след като...
19/08/2022

Microsoft намалява цените з...

Microsoft обяви основно преразглеждане на лицензирането...
18/08/2022

Pentesting или сканиране за...

Pentesting и сканирането за уязвимости често...
Ключови думи