Intel повишава цените

Intel започна да информира клиентите си за планирано увеличение на цените на продукти в различни пазарни сегменти. Вътрешни източници разкриха, че цените ще започнат да се повишават през есента на 2022г. поради нарастващите разходи за производство.

Според източници от Nikkei Asia, продуктите, засегнати от  увеличението на цените, ще включват тези, които са основни за нейния бизнес с компютри и сървъри, в допълнение към други области като чиповете, необходими за мрежови продукти.

Подобно покачване на цените беше обявено и от TSMC, най-големият договорен производител на чипове в света, заявявайки, че планира да повиши цените  с до 20%.

Недостигът на полупроводници в технологичната индустрия е добре известен  и продължава от 2020г. поради  различни фактори, като геополитическо напрежение, свързани с пандемията промени в търсенето и прекъсвания в леярни по целия свят, и други, всички заедно предизвикали   световен недостиг.

Повечето фирми, които разчитат на полупроводници, са усетили ефектите от недостига, включително пазара на графични процесори, окойт което пък се отрази на индустрията на видеоигрите и компютрите.

Cisco е друга голяма компания, която изпита финансови затруднения в резултат на недостига, като се смята, че компанията има натрупани поръчки за милиарди, които в момента не може да изпълни.

 Повечето държави сега са изправени пред нарастващи нива на инфлация, отчасти поради продължаващата война между Украйна и Русия, съчетана с продължаващите свързани с пандемията удари върху техните икономики.

Тази седмица беше разкрито, че нивата на инфлация както в САЩ, така и в Обединеното кралство са достигнали 40-годишни върхове от 9,1%, докато средната стойност за страните с развити икономики, членове на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), се е удвоила от 2020г.

Обединеното кралство е изправено пред криза на разходите за живот, тъй като потребителските цени в области като комуналните услуги скочиха през последните месеци и ще продължат да растат през новата година, според прогнозите.

Intel призна в последния си отчет  за печалбите, че „пандемията значително увеличи икономическата несигурност и несигурността в търсенето“ и че „търсенето на [нейните] продукти може да бъде значително увредено в бъдеще“ в резултат на това.

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

19 август 2022

Хакер открадна записите на 5,4 милиона потребит...

Хакерска атака удари Twitter, след като неизвестно лице успя да отк...
19 август 2022

Microsoft намалява цените за Teams Rooms

Microsoft обяви основно преразглеждане на лицензирането на Microsof...
18 август 2022

Pentesting или сканиране за уязвимости - каква ...

Pentesting и сканирането за уязвимости често се бъркат за една и съ...
16 август 2022

SOVA криптира Android устройства

Банковият троян SOVA Android продължава да се развива с нови функци...
15 август 2022

Излезе доклада на Verizon за нарушаване на данн...

Verizon е една от най-големите телекомуникационни компании в Северн...
11 август 2022

От Анфийлд до Apple

Следващото поколение кибер таланти  расте сред бившите юноши на ...
Бъдете социални
Още по темата
19/08/2022

Microsoft намалява цените з...

Microsoft обяви основно преразглеждане на лицензирането...
18/08/2022

Pentesting или сканиране за...

Pentesting и сканирането за уязвимости често...
15/08/2022

Излезе доклада на Verizon з...

Verizon е една от най-големите телекомуникационни...
Последно добавени
19/08/2022

Хакер открадна записите на ...

Хакерска атака удари Twitter, след като...
19/08/2022

Microsoft намалява цените з...

Microsoft обяви основно преразглеждане на лицензирането...
18/08/2022

Pentesting или сканиране за...

Pentesting и сканирането за уязвимости често...
Ключови думи