Търсене
Close this search box.

(ISC)² с програма за 1 000 000 безплатни курсове и изпити (ISC)² Certified in Cybersecurity™

Искате да видите  себе си в киберсигурността? Не ви е необходим опит – само страст и желание да навлезете в една взискателна и възнаграждаваща област, която открива неограничени възможности по целия свят.

Като част от  ангажимента си да помогне за преодоляване на недостига на работна сила в областта на киберсигурността и за разнообразяване на работещите в тази област, (ISC)² предлага БЕЗПЛАТНО самоподготвящо се онлайн обучение и изпити за Certified in Cybersecurity (CC) на един милион души от целия свят.

Напредък на ДИ в киберсигурността

За да насърчи разнообразието, равнопоставеността и приобщаването на работната сила, (ISC)² ще работи в тясно сътрудничество с партньорски организации като част от тази програма, за да достигне до недостатъчно представените групи от населението в областта на киберсигурността. За това усилие сме поели половината от ангажимента – 500 000 записвания на курсове и изпити. Организациите, които обслужват тези групи и желаят да си партнират с нас в това усилие за ДИ, могат да се свържат с нас на inclusion@isc2.org.

Започнете сега

За да участвате в програмата „Един милион сертифицирани по киберсигурност“, моля, следвайте тези прости стъпки:

 1. Създайте акаунт. Ако вече имате акаунт в (ISC)², влезте в него.
 2. Попълнете формуляра за кандидатстване за (ISC)² и изберете Certified in Cybersecurity (Сертифициран в областта на киберсигурността) като сертификат, който ви интересува.
 3. След като заявлението бъде попълнено, ще станете кандидат за (ISC)² сертификат. Присъединяването ви е безплатно и ще получите достъп до официалното (ISC)² Certified in Cybersecurity онлайн обучение в самоподготовка и код за регистрация за безплатния сертификационен изпит. Ще откриете достъпа си на страницата „Ползи за кандидатите“. Годишните такси от 50 щатски долара ще бъдат дължими в края на първата година от придобиването на статут на (ISC)² Кандидат.
 4. След успешното полагане на изпита, попълването на формуляра за кандидатстване и заплащането на ДМС в размер на 50 щатски долара ще станете сертифициран член на (ISC)² – най-голямата в света асоциация на сертифицирани професионалисти в областта на киберсигурността – с достъп до широк набор от ресурси за професионално развитие, които да ви помагат през цялата ви кариера.

 

За да отговори на нуждите на всеки обучаем, асоциацията предлага и два пакета за обучение по киберсигурност със специални екстри. Разгледайте всички възможности за обучение по Certified in Cybersecurity.

 

ЧЗВ

Въпрос:

Какво е (ISC)² Certified in Cybersecurity™?

Отговор:
(ISC)² Certified in Cybersecurity е основен сертификат за киберсигурност, предназначен да помогне на получателите да изградят път към ползотворна кариера в областта на киберсигурността. Този сертификат за начално ниво ще докаже на работодателите, че притежавате основните знания, умения и способности, необходими за начална или младша длъжност в областта на киберсигурността. Той доказва желанието и способността ви да учите и да се развивате на работното място. Научете повече тук.

В:
Кой трябва да обмисли участието си в тази възможност?

О:
Сертификатът за начално ниво „Сертифициран в областта на киберсигурността“ е идеален за:

 • ИТ специалисти
 • лица, които променят професията си
 • студенти в колеж
 • наскоро завършили

 

В:

Какъв професионален опит се изисква, за да получите този сертификат?

О:
За разлика от други сертификати на (ISC)², няма изискване за професионален опит, за да се получи сертификат за начално ниво „Сертифициран в областта на киберсигурността“.

В:
С какво този сертификат ще се различава от другите базови сертификати?

О:
Вярваме, че в нашата индустрия все още съществува нужда от сертификат, който да е достъпен за новодошлите и да отчита нарастващата тенденция на хора, които навлизат на пазара на труда в областта на киберсигурността без пряк ИТ опит. Работодателите се нуждаят от увереност, че когато наемат нови участници в тази област, те имат солидно разбиране на правилните технически концепции и демонстрират способност да се учат на работното място. Освен това, като носител на сертификат (ISC)², получателят му ще бъде член на (ISC)², подкрепен от най-голямата в света мрежа от сертифицирани професионалисти в областта на киберсигурността, което ще му помогне да продължи професионалното си развитие и да печели нови постижения и квалификации през цялата си кариера.

В:

Какво мога да очаквам от самостоятелния онлайн курс?

О:
Онлайн курсът със самостоятелна подготовка представлява записана сесия за преглед, която запознава обучаемите със съдържанието, включено в конспекта на изпита за сертификат (ISC)² Certified in Cybersecurity. Сесиите за преглед се водят от упълномощен инструктор на (ISC)² и обхващат петте области на сертификата за начално ниво Certified in Cybersecurity. Сесиите са специално разработени, за да помогнат на обучаемите да се подготвят за полагане на изпита Certified in Cybersecurity. Обучаемите имат достъп до курса в продължение на 180 дни. Курсът е достъпен на английски, китайски, немски и испански език, а скоро ще се появи и на японски и корейски език.

В:
Мога ли да се явя на изпита, без да съм започнал или завършил образователния курс?

О:
Да, можете да се явите на изпита по всяко време, когато се чувствате готови.

В:
Как мога да се регистрирам за безплатния изпит?

О:
След като станете кандидат за (ISC)², ще посетите https://home.pearsonvue.com/isc2, за да се регистрирате и да насрочите изпита си. Не забравяйте да използвате един и същ имейл адрес в двата акаунта.

 • Изберете сертификата: CC: Certified in Cybersecurity.
 • Изберете мястото на провеждане на изпита и насрочете изпита си.
 • Въведете промоционалния код, който сте получили от страницата с предимствата за кандидати.

В:
Вече имам сертификат (ISC)² (CISSP или друг). Мога ли да участвам в тази безплатна програма?

О:
Този ангажимент „Един милион сертифицирани в областта на киберсигурността“ има за цел да привлече нови лица в областта на киберсигурността и да им осигури първото сертифициране. Поради това програмата не е достъпна за лица, които вече притежават сертификат (ISC)². Ако вече притежавате сертификат (ISC)² и желаете да се явите на изпит или курс за CC, можете да го направите, като закупите пакет CC.

В:
Какво трябва да знам за деня на изпита?

О:
Този изпит следва всички стандартни правила и практики за провеждане на изпити на (ISC)², включително промяна на графика и специални условия. Научете повече тук. Препоръчително е всички кандидати да се запознаят с тези правила и процедури преди да се явят на изпита.

В:
Какви теми се разглеждат в курса и на изпита?

О:
Сертификатът се състои от пет области, изброени по-долу. За повече подробности относно изпита прегледайте конспекта на изпита (ISC)² Certified in Cybersecurity.

 • Принципи на сигурността
 • Концепции за непрекъсваемост на бизнеса (BC), възстановяване след бедствие (DR) и реакция при инциденти
 • Концепции за контрол на достъпа
 • Мрежова сигурност
 • Операции по сигурността

В:

Колко е дълъг изпитът?

О:
Изпитът съдържа 100 тестови задачи с избираем отговор в стандартен линеен формат. Максималното време за провеждане на изпита е два (2) часа, като в него се включват всички незадължителни почивки и информационни екрани.

В:
Мога ли да прескоча тест и да отговоря на него по-късно?

О:
Не. На всички въпроси трябва да се отговори в реда, в който са представени. Не можете да пропуснете изпитна задача и да се върнете към нея по-късно.

В:
Как ще разбера дали съм издържал изпита?

О:
След приключване на изпита ще получите на място в изпитния център информация за успешно или неуспешно положен изпит. Ако сте издържали успешно, ще получите имейл за потвърждение със следващите стъпки за завършване на процеса на сертифициране.

В:
Ако не издържа изпита от първия път, мога ли да се явя отново на него безплатно?

О:
Не. Имате право само на един безплатен опит за явяване на изпита за CC в рамките на програмата „Един милион сертифицирани по киберсигурност“. Ако искате да опитате изпита отново, препоръчваме ви да закупите пакет за обучение и изпит заедно. Можете да видите наличните опции на адрес https://www.isc2.org/cc-bundles

 

В:
Мога ли да се явя на изпита онлайн?

О:
Сертификационният изпит за начално ниво Certified in Cybersecurity ще бъде достъпен само лично в оторизираните от (ISC)² тестови центрове на Pearson VUE

В:
Достъпен ли е изпитът в цял свят?

О:
Можете да намерите сертификационния изпит за начално ниво Certified in Cybersecurity в оторизираните от (ISC)² тестови центрове на Pearson VUE.

Pearson VUE центрове в България

В:
Наличен ли е изпитът на няколко езика?

О:
В момента сертификационният изпит за начално ниво Certified in Cybersecurity се предлага на английски, опростен китайски, немски, японски, корейски и испански език.

В:
Мога ли да прехвърля регистрацията си за безплатен курс и/или изпит на друг човек?

О:
Не, обучението в курса и съответната регистрация за изпит се издават на вас. Можете обаче да насърчите свои колеги да се възползват от инициативата „Един милион сертифицирани по киберсигурност“, като станат кандидати за (ISC)².

В:
Какви са изискванията за поддържане на сертификата Certified in Cybersecurity след успешното полагане на изпита?

О:
За да поддържат сертификата си, притежателите на сертификат „Сертифициран в киберсигурността“ трябва да получат 45 CPE кредита по време на тригодишния цикъл на сертифициране. Препоръчваме ви да получавате по 15 кредита на година. Освен това ще трябва да платите годишна такса за поддръжка, за да поддържате сертификата си.

В:
Каква е таксата и кога трябва да започна да я плащам?

О:
Годишната такса за поддържане (AMF) за Certified in Cybersecurity е 50 щатски долара. Тя се дължи при сертифицирането и ежегодно при годишнината от сертифицирането ви.

В:
С кого мога да се свържа, ако все още имам въпроси?

О:
Ако имате допълнителни въпроси относно изпитния процес или регистрацията, моля, свържете се с ExamAdministration@isc2.org. Ако въпросите ви са свързани с членството в (ISC)², моля, свържете се с MemberSupport@isc2.org.

В:
Какво означава за мен като работодател, ако кандидатът за работа притежава този сертификат?

О:
Тези, които са издържали този изпит, са доказали своите знания, умения и способности в основите на киберсигурността. Те познават добре политиките и процесите и са демонстрирали своя ангажимент за по-нататъшно обучение и развитие в областта на киберсигурността.

В:
Има ли възрастово ограничение за явяване на изпит (ISC)²?

О:
За да се явите на изпит за (ISC)², трябва да сте навършили 16 години.

В:
Защо (ISC)² разработва сертификат за начално ниво?

О:
Проучванията на (ISC)² и други организации продължават да показват, че в световен мащаб има недостиг на квалифицирани специалисти по киберсигурност. Въпреки че има много фактори, които допринасят за това, ние вярваме, че едно от решенията е да се създаде сертификат, който позволява на кандидатите – включително студенти, млади професионалисти и хора, които променят кариерата си – да демонстрират пред работодателите познаването на основните концепции за киберсигурност, определени от професионалисти и практици в областта на киберсигурността, които вече работят в тази област.

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

18 май 2024

Бивш лидер на OpenAI: Безопасността е "на заден...

Ян Лейке, който ръководеше екипа на OpenAI „Super Alignment&#...
18 май 2024

Киберсигурността в надпревара за разобличаване ...

Кевин Мандия, главен изпълнителен директор на Mandiant в Google Clo...
17 май 2024

Измамите с фалшиви фактури все още са сериозна ...

Измамите с фалшиви фактури не са нова тенденция, показват проучвани...
17 май 2024

Петима обвинени за киберсхеми в полза на оръжей...

Днес Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения на пе...
17 май 2024

Шпионската група "Маската" се появява отново сл...

Група за съвременни постоянни заплахи (APT), която не е била в дейс...
16 май 2024

400 000 Linux сървъра са засегнати от ботнета E...

Разширяването на ботнета Ebury Linux продължава без прекъсване през...
Бъдете социални
Още по темата
26/04/2024

Мрежови заплахи: Демонстрац...

Проследете тази симулация на реална мрежова...
20/04/2024

Критична уязвимост на Formi...

Плъгинът Forminator за WordPress, използван в...
09/04/2024

(Пре)откриване на скритата ...

Съвременното нулево доверие е модел за...
Последно добавени
18/05/2024

Бивш лидер на OpenAI: Безоп...

Ян Лейке, който ръководеше екипа на...
18/05/2024

Киберсигурността в надпрева...

Кевин Мандия, главен изпълнителен директор на...
17/05/2024

Измамите с фалшиви фактури ...

Измамите с фалшиви фактури не са...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!