Търсене
Close this search box.

Isovalent ще се присъедини към Cisco Security Business Group

Cisco приключи натоварената година на придобивания с нова сделка за увеличаване на възможностите си за работа в многооблачни мрежи и сигурност.

Гигантът в областта на мрежите обяви намерението си да придобие Isovalent, стартъп за мрежова сигурност и мрежови технологии, ориентиран към облака, който помогна за разработването на широко използваните проекти за видимост eBPF, Cilium и Tetragon. Технологията с отворен код eBPF осигурява на разработчиците “несравнима видимост към вътрешната работа на операционната система”, се казва в изявление на Cisco. Според компанията технологията представлява начин за изграждане на системи за сигурност, които могат да защитават работното натоварване по време на работа.

Cilium, от друга страна, се фокусира върху осигуряването на видимост в облачните приложения, като например възможността да се види трафикът, докато преминава от един контейнер в друг. Cilium е частта по подразбиране за свързаност и сигурност за Google Kubernetes Engine, Google Anthos и Amazon EKS Anywhere. Tetragon осигурява контрол на сигурността за защита на работните натоварвания по време на работа чрез събиране на информация за вътрешните процеси на приложението.

Придобиването ще надгради “Security Cloud” на Cisco – интегрирана платформа за сигурност, управлявана от изкуствен интелект и доставяна в облака, се казва в изявление на компанията. “Надеждната хибридна, многооблачна способност за сигурност е от основно значение за облекчаване на оперативната сложност за нашите клиенти”, пише Том Гилис, старши вицепрезидент и генерален мениджър в Security Business Group на Cisco.

Към момента Cisco също така планира да продължи да предлага и надгражда проектите с отворен код. Сиско и Isovalent ще надграждат върху мощта на Cilium и Tetragon, за да създадат възможности за сигурност и работа в многооблачни мрежи, които са наистина уникални, каза Гилис. Cilium Mesh на Isovalent допълва софтуерно дефинираните мрежови решения на Cisco, а eBPF ще се възползва от хардуерното ускоряване на мрежовите функции. Информацията за заплахите от Cisco Talos ще се използва за изграждане на защити за сигурност за всеки облак, отбеляза Гилис.

През 2023 г. Cisco е направила 11 придобивания, шест от които са свързани със сигурността. През февруари Cisco обяви плановете си да придобие Valtix, стартъп за мрежова сигурност в облака, последвани от съобщение през март за придобиване на софтуерната компания за сигурност в облака Lightspin. Придобиването на Armorblox в края на май спомогна за засилване на плановете на Cisco за усъвършенстване на облака за сигурност, базиран на изкуствен интелект, с технологии като предсказващ и генеративен изкуствен интелект. През юли беше придобит Oort, стартъп за откриване и реагиране на заплахи, свързани с идентичността. Най-голямата сделка беше през септември, когато Cisco придоби Splunk за 28 млрд. долара,

Isovalent ще се присъедини към Cisco Security Business Group след приключване на придобиването, което се очаква през второто тримесечие на 2024 г. (третото тримесечие на финансовата година на Cisco). Цената на покупката не беше оповестена.

Източник: antivirus.bg

Подобни публикации

16 април 2024

CISA издаде извънредна директива

На 11 април Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност...
15 април 2024

CP3O е арестуван

Министерството на правосъдието на САЩ обяви ареста и повдигането на...
15 април 2024

Daixin Team ransomware е атакувала успешно Omni...

Бандата Daixin Team ransomware е извършила неотдавнашна кибератака ...
15 април 2024

За проблемите с работната сила в сферата киберс...

  За проблемите с работната сила в сферата киберсигурността в ...
15 април 2024

КНДР се възползва от 2 подтехники: Призрачно от...

Този месец MITRE ще добави две подтехники към своята база данни ATT...
15 април 2024

Хакер твърди, че е пробил Giant Tiger и пусна 2...

Канадската верига за търговия на дребно Giant Tiger разкрива наруше...
Бъдете социални
Още по темата
12/04/2024

Глобиха AWS с над 1 млрд. лева

Съдебните заседатели установиха, че AWS е...
22/03/2024

Клиентите на AWS ще могат д...

AWS вече ще предлага базирани на...
18/03/2024

Oracle се отказва от шумоте...

Oracle е наясно, че трябва да...
Последно добавени
16/04/2024

CISA издаде извънредна дире...

На 11 април Агенцията за киберсигурност...
15/04/2024

CP3O е арестуван

Министерството на правосъдието на САЩ обяви...
15/04/2024

Daixin Team ransomware е ат...

Бандата Daixin Team ransomware е извършила...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!