Търсене
Close this search box.

Излезе актуализация на Windows 11 с 37 промени и поправки

Microsoft разпространява кумулативната актуализация KB5039212 за Windows 11 версия 23H3 с тридесет и седем подобрения и промени, включително по-добра поддръжка на плъзгане и пускане в адресната лента на File Explorer.

Тази актуализация е пусната като част от вторника с пачове на Microsoft през юни 2024 г. и е задължителна за инсталиране, тъй като съдържа актуализации на сигурността за различни уязвимости.

Можете да отидете в Start > Settings > Windows Update и да щракнете върху „Check for Updates“ (Проверка за актуализации), за да изтеглите актуализацията.

Тази актуализация може да бъде изтеглена и директно от каталога за актуализации на Microsoft.

Ако не инсталирате актуализациите ръчно, Windows ще ги изтегли автоматично и ще ги планира да бъдат инсталирани, когато не използвате активно компютъра.

Какво е новото в актуализацията Windows 11 KB5039212

Изданието на Windows 11 от този месец носи версия Build 22631.3737. Ако сте с Windows 11 22H2, вместо това ще получите сборка 22621.3737, но списъкът с промените остава същият.

След актуализацията можете лесно да плъзгате и пускате съдържание в адресната лента на File Explorer. Ще забележите и ново меню за акаунта на Microsoft в менюто „Старт“.

Microsoft направи тридесет и седем промени като част от тази актуализация, като подчертаните от тях са показани по-долу:

 •  С тази актуализация се добавя функция, която ви предпазва от случайно затваряне на прозореца за споделяне на Windows. Щракването извън прозореца вече няма да го затваря. За да го затворите, изберете бутона за затваряне в горния десен ъгъл.
 •  С тази актуализация се добавя страница в Настройки > Акаунти, наречена Свързани устройства. На нея можете да управлявате своите компютри и конзоли Xbox. Тази страница се показва само в Home и Pro изданията, когато влизате в Windows с помощта на акаунта си в Microsoft (MSA).
 •  С тази актуализация започва внедряването на новия мениджър на акаунти в менюто „Старт“. Когато използвате акаунт в Microsoft, за да влезете в Windows, ще получите поглед върху предимствата на акаунта си. Тази функция също така улеснява управлението на настройките на акаунта ви.
 • Вече можете да създавате кодове с бърз отговор (QR) за URL адреси на уебстраници и файлове в облака от прозореца за споделяне на Windows. Изберете бутона за споделяне в лентата с инструменти на Microsoft Edge и изберете „Опции за споделяне на Windows“. След това можете да споделяте URL адресите и файловете на всички свои устройства.
 • Windows вече ще създава резервни копия на много от вашите настройки за звук (това включва и вашата звукова схема). Това се случва само ако включите опцията „Запомняне на моите предпочитания“ и поставите отметка в квадратчетата за „Персонализиране“ и „Други настройки на Windows“. за да ги намерите, отидете в „Настройки“ > „Акаунти“ > „Архивиране на Windows“. След това можете да използвате приложението Windows Backup, за да възстановите тези настройки на ново устройство.
 • От тази актуализация можете да влезете в профила си в Microsoft в приложението Windows Backup. Това приложение запазва резервни копия във вашия акаунт.
 • Вече можете да изпращате имейли до себе си от прозореца за споделяне на Windows. Ще получите имейла на имейл адреса, който е в профила ви в Microsoft.
 • С тази актуализация започва разпространението на бутона „Добави сега“ в Настройки > Акаунт. Когато го изберете, можете да добавите имейл адрес за възстановяване, ако все още не сте добавили такъв за вашия акаунт в Microsoft. Бутонът се показва само ако влезете в профила си в Microsoft.
 • С тази актуализация се решава проблем, който засяга панелите за ръкописен текст и сензорните клавиатури. Те не се появяват, когато използвате писалка.
 • Тази актуализация отстранява проблем, който показва скрит прозорец. Заглавната му лента няма съдържание и няма клиентска област. Това се случва, когато споделяте екрана си с помощта на определени приложения.
 • Тази актуализация отстранява проблем, който изкривява части от екрана. Това се случва, когато използвате браузър, базиран на Chromium, за да възпроизвеждате видео.
 • Тази актуализация отстранява проблем, който засяга File Explorer. Стартирането му отнема до две минути, когато прикрепите папка, която е в мрежов дял, към бърз достъп. Това се случва, когато надграждате от Windows 11, версия 21H2 до Windows 11, версия 22H2.

 

Източник: e-security.bg

Подобни публикации

18 юни 2024

Koсмосът: Последната граница за кибератаки

Неспособността да си представим – и да се подготвим за –...
18 юни 2024

Лондонските болници още не могат да се съвземат...

Няколко лондонски болници, които все още не са се справили с кибера...
17 юни 2024

Арестуваха британец от Scattered Spider

22-годишен британски гражданин, за когото се предполага, че е свърз...
17 юни 2024

Adobe с вътрешни проблеми на фона на опасения, ...

Adobe гаси пожар на два фронта заради политиката си за използване н...
17 юни 2024

Потребностите от електроенергия в центровете за...

Новото партньорство на Google с базираната в Невада компания NV Ene...
17 юни 2024

Microsoft поправи безкликова уязвимост в Outlook

Morphisec предупреждава, че една от уязвимостите, които Microsoft о...
17 юни 2024

ASUS предупреждава за проблеми при 7 рутера

ASUS пусна нова актуализация на фърмуера, която отстранява уязвимос...
16 юни 2024

CISA предупреждава за бъг в Windows, използван ...

Американската агенция за киберсигурност и инфраструктурна сигурност...
16 юни 2024

Бивш служител е осъден на 32 месеца затвор за и...

Бивш служител на National Computer Systems (NCS), отговарящ за осиг...
Бъдете социални
Още по темата
16/06/2024

CISA предупреждава за бъг в...

Американската агенция за киберсигурност и инфраструктурна...
11/06/2024

Нова уязвимост на PHP излаг...

Появиха се подробности за нов критичен...
09/06/2024

Редмънд се поддаде на натис...

Microsoft се поддаде на обществения натиск...
Последно добавени
18/06/2024

Koсмосът: Последната границ...

Неспособността да си представим – и...
18/06/2024

Лондонските болници още не ...

Няколко лондонски болници, които все още...
17/06/2024

Арестуваха британец от Scat...

22-годишен британски гражданин, за когото се...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!