Излезе доклада на Verizon за нарушаване на данните за 2022г.

Verizon е една от най-големите телекомуникационни компании в Северна Америка и в момента е сред първите 25 в текущата класация на Fortune 500. Докладът за изследване на нарушаване на данните, публикуван по-рано този месец, предоставя информация от анализа на над 23 000 инцидента и 5 200 потвърдени нарушения по целия свят.

Verizon вярва, че подобни доклади образоват бизнеси от всякакъв размер, като по този начин им помагат да сведат до минимум риска и да имат по-малко инциденти. Публикуваният доклад е над сто страници, така че няма да можем да прегледаме всичките им констатации, но ще се опитаме да подчертаем основните изводи.

Рансъмуерът продължава да расте

Не е изненада, че жертвите на ransomware продължават да се увеличават. Атаките стават все по-сложни, хакерите непрекъснато разработват нови начини за атака, а дейността е много печеливша за престъпниците. Киберпрестъпните организации започнаха да работят като истински бизнес с обслужване на клиенти и живи агенти във виртуални центрове, способни да отговорят на всички въпроси на жертвите. Всяка година компании от цял ​​свят харчат десетки милиарди долари, за да декриптират важни организационни файлове, заключени от кибер банди.

Начини хакерите да проникнат във вашата организация

Според доклада хакерите попадат в системите на бизнеса, използвайки четири метода – фишинг, пълнене на идентификационни данни и използване на откраднати потребителски данни, използване на уязвимости или ботнет атаки. Никоя организация не изглежда в безопасност, ако вече няма начини за справяне с подобни видове атаки. Откраднатите идентификационни данни оглавяват класацията като водещ метод за проникване на хакери в нечия система. Фишингът и използването на IT уязвимости са веднага след това, последвани от ботнет атаки.

Неправилно конфигурирани настройки на облака

Някои от най-забележителните инциденти, докладвани през последните няколко години, не са били вследствие на хакерска работа, а просто поради големи купчини информация, оставена незащитена. Това е подобно на това да оставите кола отворена и да се надявате, че никой няма да я отвори, за да види и открадне неща отвътре. ИТ администраторите и служителите, отговорни за облачните конфигурации, оставят големи части от данни незащитени. Докато ИТ администраторите се надяват, че никой няма да дойде да го търси, киберпрестъпниците сърфират във всички части на интернет, надявайки се да намерят нещо полезно. Лошата конфигурация на настройките на облака е отговорна за около 13% от всички пробиви.

Необучени или измамни служители

Според доклада необучени и измамни служители управляват нарушения и инциденти. Човешкият елемент изглежда е проблем, който организациите непрекъснато се затрудняват да разрешат. Verizon казва, че тази година приблизително 82% от наблюдаваните нарушения включват човешки елемент. Може да е използването на откраднати идентификационни данни, неправилно съхранени от служител, хора, които не разпознават опити за фишинг, злоупотреба с данни или обща неподготвеност на служителите да се справят с кибератаки. Хората като цяло играят огромна роля в инцидентите и нарушенията.

Индивиди, малки и средни предприятия, големи предприятия и дори правителства са мишени на хакери, които в повечето случаи преследват парична печалба. Разбирането на проблема е важна част от намирането на решение. Подготовката за атаки е еднакво важна както за отделно лице, така и за голямо предприятие. Ако искате да сте на върха на вашата киберсигурност, можете да пазарувате и да намерите типа покритие, което най-добре отговаря на вашите нужди.

Източник: Panda Media Center

Подобни публикации

30 май 2023

Бели хакери спечелиха 105 000 долара от Sonos One

Няколко недостатъка в сигурността, открити в безжичните високоговор...

Идва ли Windows 12?

Голямата актуализация на Windows 11 за края на тази година, известн...
30 май 2023

Нов хакерски форум пусна данните на 478 000 чле...

База данни за известния хакерски форум RaidForums е изтекла в интер...
30 май 2023

CosmicEnergy е способен да спре електрическата ...

Руски софтуер, който може да изключва (или включва) промишлени маши...
29 май 2023

AceCryptor: Мощно оръжие на киберпрестъпниците

От 2016 г. насам за опаковане на множество щамове на зловреден софт...

Какво трябва да знаем за сигурността на 5G мреж...

5G променя правилата на играта за мобилната свързаност, включително...
28 май 2023

Computex 2023: всичко, което трябва да знаете з...

Computex 2023 се провежда от 29 май до 2 юни Изложението Computex 2...

С летния сезон фишинг и BEC кампаниите на тема ...

Фишинг кампаниите, насочени към пътуващи, се превърнаха от прости и...
27 май 2023

DarkFrost унищожава гейминг индустрията

Наблюдава се нов ботнет, наречен Dark Frost, който извършва разпред...
Бъдете социални
Още по темата
27/05/2023

С летния сезон фишинг и BEC...

Фишинг кампаниите, насочени към пътуващи, се...
25/05/2023

Справяне с недостига на тал...

  Нуждата от квалифициран персонал за...
22/05/2023

Платформата, която поддържа...

Години наред зловредна платформа се използва...
Последно добавени
30/05/2023

Бели хакери спечелиха 105 0...

Няколко недостатъка в сигурността, открити в...
30/05/2023

Идва ли Windows 12?

Голямата актуализация на Windows 11 за...
30/05/2023

Нов хакерски форум пусна да...

База данни за известния хакерски форум...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!