Търсене
Close this search box.

Използване на XDR за изграждане на по-силни управлявани услуги

XDR (eXtended Detection and Response – разширено откриване и реагиране) е водещ интегриран подход за киберсигурност, който подобрява откриването и реагирането на заплахи чрез интегриране на множество източници на данни и инструменти за киберсигурност и обединяване на множество продукти за сигурност в една операционна система. Технологията XDR става все по-популярна. И това е възможност за доставчиците на управлявани услуги (MSP) да увеличат мащаба и да развият бизнеса си. В неотдавнашно проучване на WatchGuard попитахме как предлагането на XDR е от полза за дейността на MSP и резултатите бяха следните: 65% заявиха, че този подход им е помогнал успешно да постигнат по-ранно откриване на заплахи и по-бърза реакция за своите клиенти; 58% посочиха по-голямо обединение в консолидацията на сигурността; други 58% заявиха, че XDR значително е повишило ефективността и ефикасността на екипа им; а 46% заявиха, че им харесва как XDR предлага приоритетни изгледи на заплахите, данните и контекста между домейните.

4 ключови предимства, които МСП могат да използват с XDR

МСП имат много предимства с решението XDR в своята инфраструктура за киберсигурност. XDR не само подобрява обслужването на клиентите на MSP, но и повишава сигурността на техните клиенти. Ето четирите ключови предимства на XDR, които МСП могат да използват в работата със своите клиенти:

1. Унифицирана сигурност:

XDR дава възможност за споделяне на знания в рамките на една платформа за сигурност за бързи, автоматизирани отговори, които намаляват тежестта върху персонала на клиентите на MSP. XDR дава възможност на различни технологии за сигурност да се комбинират за постигане на по-добри резултати, отколкото когато работят самостоятелно.

2. Автоатимзирана технология:

Решенията на XDR се интегрират лесно със съществуващите инструменти и системи на клиентите на MSP. То лесно осигурява автоматизация и приоритизирани, контекстуални изгледи, за да помогне на MSP да откриват и реагират на стоп заплахи по-бързо и по-ефективно.

3. Гъвкавост:

Услугите XDR лесно се увеличават или намаляват в зависимост от това, от какво се нуждаят клиентите на MSP. А ако обстоятелствата се променят, тогава за MSP е лесно да коригират клиентските XDR решения, за да отговорят на променящите се бизнес нужди.

4. Икономически ефективна сигурност:

В условията на глобален недостиг на ИТ умения и персонал, клиентите се обръщат към MSP, за да възложат на външни изпълнители така необходимото управление на киберсигурността. XDR обединява силна киберсигурност, така че клиентите на MSP да избегнат отделените разходи, свързани с отделни решения.

Подходът към откриването на заплахи и реагирането на тях, предлаган от XDR, е изключително полезен, но MSP могат да срещнат някои трудности при възприемането на тази технология поради ограничените умения на екипите по сигурността, технологичните интеграции, техническите ресурси и инструментите, които не отговарят на техния бизнес модел. Именно тук доставчиците играят важна роля и ако работят рамо до рамо със своите партньори, могат да помогнат на MSP да получат достъп до всички предимства на XDR. Доставчиците могат да осигурят достъп до образователни и обучителни ресурси за повишаване на уменията им, да подобрят интеграциите, така че решенията XDR да се интегрират безпроблемно със съществуващите инструменти и системи на MSP, да осигурят техническа поддръжка и обучение, за да гарантират, че MSP могат правилно да управляват решенията XDR, и да предложат конкурентни цени и гъвкави формати на лицензиране, които да отговарят на бизнес модела на всеки MSP.

Накратко, XDR е чудесен начин за MSP да развият и автоматизират ефективната сигурност за откриване и реагиране на съвременни заплахи. MSP клиентите ще извлекат голяма полза от неговото внедряване и управление, когато използват единен подход към сигурността.

Как MSP-тата да убедят клиентите си да приемат XDR?

В неотдавнашно проучване на WatchGuard попитахме какво забавя MSP от приемането на XDR днес. 52% посочиха, че това не е основен приоритет за техните клиенти. Виждаме в това възможност за MSP да образоват и да изградят по-силна, автоматизирана киберсигурност за своите клиенти.

При положение че всеки ден на всеки 39 секунди се случват кибератаки, клиентите вече не могат да си позволят да пренебрегват автоматизирания подход към киберсигурността, който XDR предлага за откриване и реагиране на заплахи 24/7. А XDR се интегрира лесно със съществуващите решения за сигурност, така че не е необходимо да се внедрява много, за да се защитят ефективно клиентите от киберзаплахи.

Ако се интересувате да научите повече за това как MSP могат да се възползват пълноценно от решенията XDR и други важни тенденции, които оформят канала за киберсигурност през 2023 г., не пропускайте епизода на нашия уебинар по заявка: Как XDR може да помогне на MSP да увеличат и развият бизнеса си.

Източник: antivirus.bg

Подобни публикации

29 май 2024

Пуснат е експлойт за FortiSIEM с максимална тежест

Изследователи в областта на сигурността публикуваха доказателство з...
29 май 2024

Операторът на NYSE Intercontinental Exchange по...

Миналата сряда Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ ...
29 май 2024

Рутерът за игри TP-Link Archer C5400X е уязвим

Рутерът за игри TP-Link Archer C5400X е уязвим към пропуски в сигур...
29 май 2024

Christie's потвърждава пробив от RansomHub

Christie’s потвърди, че е претърпяла инцидент със сигурността...
28 май 2024

Потребителите на блокери на реклами имат пробле...

Много потребители съобщават, че видеоклиповете в YouTube автоматичн...
28 май 2024

VMware е била използвана в неотдавнашната хакер...

MITRE сподели информация за това как свързаните с Китай хакери са и...

Как работи Интерпол в областта на киберпрестъпн...

Необходима е сложна координация между правоприлагащите органи, съде...
28 май 2024

Хакерите се насочват към VPN мрежите на Check P...

Заплахите се насочват към VPN устройствата за отдалечен достъп на C...
28 май 2024

Фишингът се разраства

Преходът към облака, лошата хигиена на паролите и развитието на тех...
Бъдете социални
Още по темата
29/05/2024

Пуснат е експлойт за FortiS...

Изследователи в областта на сигурността публикуваха...
15/05/2024

Сериозни размествания в сфе...

В сферата на управлението на информацията...
08/05/2024

Най-добрите практики за киб...

В постоянно развиващия се цифров пейзаж...
Последно добавени
29/05/2024

Пуснат е експлойт за FortiS...

Изследователи в областта на сигурността публикуваха...
29/05/2024

Операторът на NYSE Intercon...

Миналата сряда Комисията по ценните книжа...
29/05/2024

Рутерът за игри TP-Link Arc...

Рутерът за игри TP-Link Archer C5400X...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!