Използване на XDR за изграждане на по-силни управлявани услуги

XDR (eXtended Detection and Response – разширено откриване и реагиране) е водещ интегриран подход за киберсигурност, който подобрява откриването и реагирането на заплахи чрез интегриране на множество източници на данни и инструменти за киберсигурност и обединяване на множество продукти за сигурност в една операционна система. Технологията XDR става все по-популярна. И това е възможност за доставчиците на управлявани услуги (MSP) да увеличат мащаба и да развият бизнеса си. В неотдавнашно проучване на WatchGuard попитахме как предлагането на XDR е от полза за дейността на MSP и резултатите бяха следните: 65% заявиха, че този подход им е помогнал успешно да постигнат по-ранно откриване на заплахи и по-бърза реакция за своите клиенти; 58% посочиха по-голямо обединение в консолидацията на сигурността; други 58% заявиха, че XDR значително е повишило ефективността и ефикасността на екипа им; а 46% заявиха, че им харесва как XDR предлага приоритетни изгледи на заплахите, данните и контекста между домейните.

4 ключови предимства, които МСП могат да използват с XDR

МСП имат много предимства с решението XDR в своята инфраструктура за киберсигурност. XDR не само подобрява обслужването на клиентите на MSP, но и повишава сигурността на техните клиенти. Ето четирите ключови предимства на XDR, които МСП могат да използват в работата със своите клиенти:

1. Унифицирана сигурност:

XDR дава възможност за споделяне на знания в рамките на една платформа за сигурност за бързи, автоматизирани отговори, които намаляват тежестта върху персонала на клиентите на MSP. XDR дава възможност на различни технологии за сигурност да се комбинират за постигане на по-добри резултати, отколкото когато работят самостоятелно.

2. Автоатимзирана технология:

Решенията на XDR се интегрират лесно със съществуващите инструменти и системи на клиентите на MSP. То лесно осигурява автоматизация и приоритизирани, контекстуални изгледи, за да помогне на MSP да откриват и реагират на стоп заплахи по-бързо и по-ефективно.

3. Гъвкавост:

Услугите XDR лесно се увеличават или намаляват в зависимост от това, от какво се нуждаят клиентите на MSP. А ако обстоятелствата се променят, тогава за MSP е лесно да коригират клиентските XDR решения, за да отговорят на променящите се бизнес нужди.

4. Икономически ефективна сигурност:

В условията на глобален недостиг на ИТ умения и персонал, клиентите се обръщат към MSP, за да възложат на външни изпълнители така необходимото управление на киберсигурността. XDR обединява силна киберсигурност, така че клиентите на MSP да избегнат отделените разходи, свързани с отделни решения.

Подходът към откриването на заплахи и реагирането на тях, предлаган от XDR, е изключително полезен, но MSP могат да срещнат някои трудности при възприемането на тази технология поради ограничените умения на екипите по сигурността, технологичните интеграции, техническите ресурси и инструментите, които не отговарят на техния бизнес модел. Именно тук доставчиците играят важна роля и ако работят рамо до рамо със своите партньори, могат да помогнат на MSP да получат достъп до всички предимства на XDR. Доставчиците могат да осигурят достъп до образователни и обучителни ресурси за повишаване на уменията им, да подобрят интеграциите, така че решенията XDR да се интегрират безпроблемно със съществуващите инструменти и системи на MSP, да осигурят техническа поддръжка и обучение, за да гарантират, че MSP могат правилно да управляват решенията XDR, и да предложат конкурентни цени и гъвкави формати на лицензиране, които да отговарят на бизнес модела на всеки MSP.

Накратко, XDR е чудесен начин за MSP да развият и автоматизират ефективната сигурност за откриване и реагиране на съвременни заплахи. MSP клиентите ще извлекат голяма полза от неговото внедряване и управление, когато използват единен подход към сигурността.

Как MSP-тата да убедят клиентите си да приемат XDR?

В неотдавнашно проучване на WatchGuard попитахме какво забавя MSP от приемането на XDR днес. 52% посочиха, че това не е основен приоритет за техните клиенти. Виждаме в това възможност за MSP да образоват и да изградят по-силна, автоматизирана киберсигурност за своите клиенти.

При положение че всеки ден на всеки 39 секунди се случват кибератаки, клиентите вече не могат да си позволят да пренебрегват автоматизирания подход към киберсигурността, който XDR предлага за откриване и реагиране на заплахи 24/7. А XDR се интегрира лесно със съществуващите решения за сигурност, така че не е необходимо да се внедрява много, за да се защитят ефективно клиентите от киберзаплахи.

Ако се интересувате да научите повече за това как MSP могат да се възползват пълноценно от решенията XDR и други важни тенденции, които оформят канала за киберсигурност през 2023 г., не пропускайте епизода на нашия уебинар по заявка: Как XDR може да помогне на MSP да увеличат и развият бизнеса си.

Източник: antivirus.bg

Подобни публикации

4 октомври 2023

Киберсигурността: ключов фактор за настоящето и...

Месецът за повишаване на осведомеността за киберсигурността се отбе...
4 октомври 2023

Моделите на PyTorch са уязвими за изпълнение на...

Изследователи в областта на киберсигурността са разкрили множество ...
4 октомври 2023

Qualcomm издава кръпка за 3 нови нулеви дни

Производителят на чипове Qualcomm пусна актуализации за сигурност, ...
4 октомври 2023

Над 3 дузини зловредни пакети npm са насочени к...

Според констатации на Fortinet FortiGuard Labs в хранилището за пак...
4 октомври 2023

Милиони мейл сървъри на Exim са изложени на zer...

Критична уязвимост от типа „нулев ден“ във всички верси...
3 октомври 2023

Cyber Security Talks Bulgaria – ОКТОМВРИ 2023

На 10.10.2023 г. във Висшето военноморско училище в гр. Варна ще се...
3 октомври 2023

ФБР предупреждава за ръст на измамите с "фантом...

ФБР публикува съобщение за обществена услуга, в което предупреждава...
3 октомври 2023

Новият ASMCrypt Malware Loader лети под радара

Киберпрестъпници продават нов софтуер за криптиране и зареждане, на...
Бъдете социални
Още по темата
04/10/2023

Киберсигурността: ключов фа...

Месецът за повишаване на осведомеността за...
01/10/2023

NFL и CISA се стремят да п...

НФЛ разработва сценарии за Super Bowl...
26/09/2023

Разликите между локалната и...

Разликата между управлението на киберсигурността в...
Последно добавени
04/10/2023

Киберсигурността: ключов фа...

Месецът за повишаване на осведомеността за...
04/10/2023

Моделите на PyTorch са уязв...

Изследователи в областта на киберсигурността са...
04/10/2023

Qualcomm издава кръпка за 3...

Производителят на чипове Qualcomm пусна актуализации...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!