Търсене
Close this search box.

Как да изберете подходящия доставчик на XDR за вашата организация?

Технологията за разширено откриване и реагиране (eXtended Detection and Response – XDR) промени парадигмата на киберсигурността, като подобри видимостта и откриването на заплахи, осигурявайки безпрецедентни възможности за реагиране. Това е инструмент, способен да наблюдава различните нива на сигурност на компанията, като генерира един-единствен панел, който обединява откритията, произведени в тези нива.

След този процес на откриване решенията XDR групират данните в инциденти и ги анализират, като приоритизират действията за реагиране въз основа на това колко критично е смекчаването във всеки случай. Те също така укрепват сигурността чрез комбиниране на различни технологии, които генерират по-точни открития, отколкото когато работят поотделно. XDR осигурява унифицирана видимост на всички вътрешни данни и системи на компанията, автоматично открива и реагира на сложни атаки, което оптимизира процедурите за реакция и увеличава производителността на екипа по сигурността.

Какво трябва да имате предвид, когато избирате доставчик на XDR?

По данни на IBM глобалните разходи за нарушаване на сигурността на данните ще достигнат 4,45 млрд. долара през 2023 г., което представлява 15% ръст през последните три години. Въпреки че тези данни са тревожни, на пазара има все по-усъвършенствани решения, които могат да защитят организациите от тези кибератаки.

За да намерите правилния доставчик на XDR за вашата организация, е важно да разберете специфичните нужди на вашия бизнес и как предложеното решение може да бъде интегрирано със съществуващата ви архитектура за сигурност. Съществуват редица фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на най-подходящия доставчик на XDR за вашата компания:

  • Единна платформа за сигурност: Внедряването на голям набор от инструменти, които осигуряват високо ниво на сигурност, но са изолирани (т.е. не работят заедно), може да се окаже нож с две остриета, тъй като всяко решение работи независимо от останалите. Групирането на решенията в една и съща платформа за сигурност, където те могат да комуникират помежду си, осигурява ефективност, която си струва да се обмисли.
  • Лесно внедряване и управление: Не е задължително решението XDR да бъде сложно за конфигуриране и внедряване. Налични са опции за осигуряване на унифицирано и интуитивно потребителско изживяване, което значително опростява адаптацията и обучението.
  • Разширена видимост: Решението трябва да осигурява по-голяма видимост на вашата ИТ инфраструктура, включително настолни компютри, лаптопи, сървъри и мрежи, като генерира корелирани открития, за да осигури по-точно и ефективно откриване на заплахи.
  • Автоматизирана реакция: То може да противодейства на заплахите бързо и ефективно, като по този начин минимизира времето за реакция при инцидент. Както е известно, бавното време за откриване и неточните действия за реакция дават възможност на заплахата да се разпространи и ако атаката е успешна, това може да доведе до допълнителни престои и загуба на данни, така че автоматизацията е от решаващо значение.
  • Поведенчески анализи: Поведенческите анализи, базирани на изкуствен интелект, са от съществено значение за идентифициране на аномални модели, които могат да показват злонамерена дейност.
  • Мащабируемост: Важно е те да могат лесно да се адаптират към променящите се нужди на вашата компания, без да се нарушава производителността.

 

Причини за внедряване на технологията XDR чрез MSP

Интегрирането на множество продукти за сигурност от различни доставчици може да бъде сложно, да отнема време и да изисква специализирани знания и опит. Управлението на решението след интегрирането му в системата допълнително усложнява тази сложност.

Усилията и разходите, свързани с този процес, карат много организации да работят с доставчици на управлявани услуги (MSP). Възлагането на сигурността и други критични ИТ функции на доверени партньори с богат опит в бранша е ефективен начин да се запълни тази празнина и да се използва опитът на MSPs с клиенти в подобни внедрявания. Услугите на MSP могат да помогнат на организациите да подобрят сигурността, като им дадат възможност да променят жизнеспособността на бизнеса си чрез разширяване на възможностите за ИТ сигурност.

 

 

 

Източник: watchguard.com

Подобни публикации

18 април 2024

Вариант на LockBit 3.0 генерира персонализиран,...

Изследователите на Kaspersky са открили новия вариант, след като са...
18 април 2024

Групата "Sandworm" е основното звено за киберат...

Но дори и да се е фокусирала върху това, сложната група за заплахи ...
18 април 2024

Apple предупреждава потребителите в 150 държави...

В ново уведомление за заплахи Apple посочва доставчика на Pegasus N...
17 април 2024

Приложението Copilot на Windows Server е добаве...

Microsoft твърди, че новото приложение Copilot, погрешно добавено в...
17 април 2024

Последни тенденции при зловредния софтуер

В днешната дигитална ера киберсигурността се превърна в постоянна г...
17 април 2024

FTC налага глоби на стартъпа за психично здраве...

Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) разпореди на компанията ...
17 април 2024

BMC на Intel и Lenovo съдържат непоправен недос...

Нови открития на Binarly показват, че пропуск в сигурността, засяга...
17 април 2024

Пробивът на паролите в Sisense предизвиква "зло...

Експертите се опасяват, че компрометирането на Sisense, който разпо...
Бъдете социални
Още по темата
17/04/2024

Пробивът на паролите в Sise...

Експертите се опасяват, че компрометирането на...
16/04/2024

UnitedHealth Group отчете 8...

UnitedHealth Group отчете 872 млн. щатски...
15/04/2024

За проблемите с работната с...

  За проблемите с работната сила...
Последно добавени
18/04/2024

Вариант на LockBit 3.0 гене...

Изследователите на Kaspersky са открили новия...
18/04/2024

Групата "Sandworm" е основн...

Но дори и да се е...
18/04/2024

Apple предупреждава потреби...

В ново уведомление за заплахи Apple...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!