Търсене
Close this search box.

КАК ДА ПРЕМАХНЕТЕ DNS UNLOCKER ADWARE

Ако срещате нежелани изскачащи реклами или натрапчиви push известия с надпис Ads by DNS Unlocker, докато сърфирате в мрежата, това обикновено означава, че на вашия компютър е инсталирана рекламна програма. Тази програма е създадена от киберпрестъпници, които използват измамни методи, за да заразят компютрите на хората без тяхното съгласие. Този тип рекламен софтуер може да получи достъп до вашата лична информация и онлайн дейност, което го прави заплаха за сигурността на вашите данни. Освен че са основната неприятност, рекламите, показвани от DNS Unlocker, могат да причинят нежелани компютърни инфекции, ако кликнете върху тях.

За щастие има няколко начина, по които можете да отстраните този проблем и да премахнете DNS Unlocker от компютъра си. Прочетете, за да научите повече за това как работи DNS Unlocker и как можете да го премахнете сами у дома.

Какво е DNS Unlocker?

DNS Unlocker е рекламен софтуер, който поема под контрол вашия интернет браузър и го пълни с нежелани реклами. Основната му цел е киберпрестъпниците да получат печалба чрез приходи от реклама в резултат на кликване на жертвите върху рекламите. Рекламите обикновено популяризират съмнителен софтуер на трети страни и продукти като ленти с инструменти на уеб браузъра и помощни програми за оптимизация. Рекламите винаги ще съдържат някакъв вариант на етикета на DNS Unlocker, включително:

 

Осъществено от DNS Unlocker

Донесено ви от DNS Unlocker

RocketTab, задвижван от DNS Unlocker

Реклами от DNS Unlocker

Реклами, задвижвани от DNS Unlocker

 

В допълнение към показването на нежелани реклами, DNS Unlocker също така събира лични данни като вашия IP адрес, местоположение и специфични входове на мишката и клавиатурата. Той също така събира данни за вашата активност при сърфиране в интернет, като сайтовете, които посещавате, какви страници преглеждате, вашите заявки за търсене, кеша на компютъра ви, запазени пароли и др.

Поради събирането на лични данни от рекламния софтуер на DNS Unlocker, той представлява сериозна заплаха за вашата онлайн поверителност и трябва да бъде премахнат възможно най-скоро.

Как беше инсталиран DNS Unlocker на моя компютър?

Разработчиците на DNS Unlocker рекламен софтуер използват измамни методи, за да поставят програмата на компютрите на нищо неподозиращите потребители. Те често използват метод, наречен „групиране“, при който програмата се комбинира с други безплатни програми, които умишлено изтегляте. Обикновено тези безплатни програми не разкриват факта, че други софтуерни програми ще бъдат инсталирани на вашия компютър. За съжаление повечето от нас не четат дребния шрифт, когато изтеглят софтуер от мрежата и киберпрестъпниците използват това в своя полза.

Как да деинсталирам DNS Unlocker: 5 метода

Въпреки че стъпките за премахване на рекламен софтуер за DNS Unlocker от вашия компютър може да изглеждат сложни, те всъщност са доста лесни за изпълнение. Има няколко различни метода, които можете да използвате, за да сте сигурни, че рекламният софтуер ще бъде премахнат. Умно е да работите с всички тях, за да бъдете възможно най-задълбочени и да гарантирате, че всички следи от рекламния софтуер са премахнати.

 1. Деинсталирайте DNS Unlocker с помощта на контролния панел

 

Първата стъпка при премахването на рекламен софтуер за DNS Unlocker е намирането му и премахването му от вашия компютър. Ето как да го направите:

 • В менюто „Старт“ изберете Контролен панел.
 • Изберете Програми и функции, след което изберете Деинсталиране или промяна на програма.

 

 • В екрана с програми и функции, който се показва, ще видите списък с инсталираните програми.
 • Превъртете през вашите програми и потърсете всичко, изброено като DNS Unlocker.
 • Изберете програмата (ите) и щракнете върху бутона Деинсталиране в горната част.

Злонамерената програма може да не е в списъка под DNS Unlocker, в този случай можете да опитате да я намерите, като прегледате най-скоро инсталираните си програми. За целта щракнете върху колоната Installed On, за да сортирате програмите си по дата на инсталиране и да видите най-скоро инсталираните програми.

След като изпълните стъпките по-горе или ако не успеете да намерите програми за отключване на DNS, можете да преминете към следващия метод.

 1. Премахнете рекламен софтуер с AdwCleaner

Следващата стъпка е допълнително да изчистите компютъра си за всякакви злонамерени програми, използвайки програма, наречена AdwCleaner. AdwCleaner е безплатна помощна програма, която намира и премахва рекламни програми, които може да са били инсталирани на вашия компютър без ваше знание, като DNS Unlocker софтуер.

 

За да започнете, стартирайте търсене в Google за „AdwCleaner“, за да намерите уебсайта им и да изтеглите програмата. След като приключи изтеглянето, щракнете двукратно върху иконата AdwCleaner, която се появява на вашия работен плот. Следвайте стъпките по-долу, за да стартирате системно сканиране на вашия компютър:

 

 • След като щракнете двукратно върху иконата AdwCleaner от вашия работен плот, ще видите лицензионното споразумение на програмата. След като прочетете, изберете Съгласен съм да продължа.
 • Ако Windows попита дали искате да стартирате AdwCleaner, изберете Да.
 • В началния екран на AdwCleaner, който се показва, изберете Сканиране. Това ще започне сканирането на системата, за да намери рекламния софтуер на DNS Unlocker и всички други злонамерени файлове.
 • След като завършите, ще видите списък с всички намерени злонамерени елементи. Прочетете списъка, за да сте сигурни, че той не съдържа програми, които искате да запазите. Ако го направи, махнете отметката отляво на елемента. (Освен ако не видите изброена програма, която знаете, че не трябва да се премахва, продължете към следващата стъпка.)
 • Изберете Clean от екрана AdwCleaner.
 • Ще бъдете подканени да запазите всички отворени файлове или документи (всички отворени програми трябва да бъдат затворени, за да може AdwCleaner да завърши процеса на почистване.) Направете го сега.
 • Изберете OK от екрана AdwCleaner. AdwCleaner сега ще изтрие всеки открит рекламен софтуер на вашия компютър.
 • След като завършите, ще ви се покаже екран, обясняващ какво представляват PUPs (потенциално нежелани програми) и Adware. Прочетете информацията, след което изберете OK.
 • Ще видите предупреждение, че AdwCleaner трябва да рестартира компютъра ви. Изберете OK.

 

След като компютърът ви се рестартира, AdwCleaner показва регистрационен файл, съдържащ файловете и програмите, които са били премахнати от вашия компютър. Можете да го прегледате, след това да затворите прозореца и да следвате всички допълнителни инструкции на екрана.

 1. Възстановете настройките на уеб браузъра

 

За да премахнете напълно рекламния софтуер на DNS Unlocker от компютъра си, ще трябва също да възстановите настройките на вашия браузър по подразбиране. Имайте предвид, че това ще премахне всички разширения или добавки, които сте добавили към браузъра си, както и всички бисквитки и историята ви на сърфиране, но запазените отметки и пароли ще останат непокътнати.

По-долу са описани стъпките за три основни интернет браузъра (Google Chrome, Internet Explorer и Safari) – просто преминете напред към раздела, съответстващ на браузъра, който използвате и следвайте стъпките, описани по-долу.

 

Google Chrome

 

 • Отворете Google Chrome и кликнете върху бутона на менюто на Chrome в горния десен ъгъл (изглежда като три точки, подредени вертикално). Изберете Настройки от падащото меню.

 

 • Под секциите за нулиране на настройките в долната част на тази страница изберете Възстановяване на настройките до първоначалните.

 

 

 • Изберете Reset Settings в диалоговия прозорец, който се появява.

 

Internet Explorer

 

 • Отворете Internet Explorer и щракнете върху бутона за меню в горния десен ъгъл (изглежда като зъбно колело). Изберете Интернет опции от падащото меню.

 

 

 • В полето Internet Options щракнете върху раздела Advanced в горния десен ъгъл.

 

 • Щракнете върху бутона Нулиране в долната част.

 

 • В диалоговия прозорец, който се появява, поставете отметка в квадратчето до Изтриване на лични настройки, след което изберете Нулиране.

 

Вашите лични данни и история на сърфиране от Internet Explorer вече ще бъдат нулирани. След като процесът на нулиране завърши, изберете Затвори от диалоговия прозорец, който се появява, за да завърши.

 

Safari

 

 • Отворете Safari. В лентата с инструменти в горната част на екрана щракнете върху Safari> Изчистване на историята.
 • В прозореца, който се показва, изберете цялата история.

 

 • Изберете Изчистване на историята, за да завършите.

 

Вашите лични данни и история на сърфиране, заедно с всички инсталирани разширения, ще бъдат изтрити от Safari. Ще видите отворена празна страница, когато процесът приключи.

 

 

 1. Възстановете DNS сървърите

 

След като премахнете програмата DNS Unlocker от вашите интернет браузъри, ще трябва да възстановите настройките на DNS на вашия компютър. Ето как да го направите:

 

 • Отворете прозорец за изпълнение, като едновременно натиснете клавиша Windows + R. Напишете „ncpa.cpl“ и натиснете OK.

 

 

 • Ще се появи екран с мрежови връзки със списък с вашите мрежови адаптери. Намерете вашата активна интернет връзка – която обикновено се обозначава с Ethernet, Local Area Network или Wireless – и щракнете с десния бутон върху нея, след което изберете Properties.

 

 • В появилото се поле Ethernet Properties намерете елемента с етикет Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) и щракнете двукратно върху него.
 • В полето Свойства, което се показва, изберете Получаване на адреса на DNS сървъра автоматично. Натиснете OK.

 

Следвайте всички допълнителни инструкции на екрана, след това затворете диалоговия прозорец. Вашите DNS сървъри вече са възстановени.

 1. Премахнете остатъчния рекламен софтуер с HitmanPro

 

HitmanPro е безплатен инструмент за премахване на рекламен и зловреден софтуер, който осигурява допълнителен слой защита срещу заплахите за киберсигурност. Той е предназначен да се използва в тандем с основния ви антивирусен софтуер и може да намери и премахне всички следи от рекламен софтуер, които AdwCleaner или предпочитаният ви антивирусен софтуер може да са пропуснали.

За да започнете, изтеглете HitmanPro. След като завърши изтеглянето, отворете програмата. Ако видите изскачащо поле с питане дали искате да разрешите на HitmanPro да прави промени във вашето устройство, изберете Да. След това изпълнете следните стъпки, за да стартирате процеса на сканиране:

 

 • На екрана, който се появява, натиснете Напред, за да продължите. HitmanPro сега ще сканира компютъра ви за всякакъв рекламен и нежелани програми.
 • След като завършите, ще видите списък с всички намерени злонамерени елементи. Натиснете Next, за да продължите и премахнете откритите елементи.
 • Ще се появи екран за активиране на продукт. Изберете Активиране на безплатен лиценз, за ​​да започнете 30-дневна безплатна пробна версия, която е необходима за завършване на сканирането.

Когато сканирането приключи, може да видите екран с резултати от премахването, показващ подробности за премахнатите програми. Ако е приложимо, натиснете Напред. Ако бъдете подканени, щракнете върху бутона Рестартиране.

Сега компютърът ви трябва да е чист от допълнителни злонамерени програми или рекламен софтуер, които основният ви антивирусен софтуер не е уловил. Ако сте започнали 30-дневна пробна версия на HitmanPro, можете да повтаряте процеса ежеседмично, за да запазите компютъра си без рекламен софтуер.

Откриването на нежелан рекламен софтуер на вашия компютър, който е поставен без ваше разрешение, може да бъде разочароващо и обезпокоително. За щастие, работата по горните стъпки трябва да ви позволи успешно да премахнете всички програми за отключване на DNS от вашия компютър.

За съжаление измамните киберпрестъпници винаги стават все по-хитри и креативни в способността си да проникват в компютрите на нищо неподозиращите потребители с вреден софтуер – и излагат личните данни и сигурността на хората на риск в процеса. Ето защо използването на надежден антивирусен софтуер на всичките ви устройства е от решаващо значение за защитата на вашата лична информация, данни и сигурност.

Източник: Panda Media Center

Подобни публикации

25 юли 2024

Съвети как да поддържате киберсигурността на би...

Ръководството на цифровото поведение на служителите е от ключово зн...
24 юли 2024

ACLU се бори за конституционното ви право да пр...

Събуждате се в деня на изборите и отключвате телефона си, за да вид...
24 юли 2024

CrowdStrike обяснява защо лошата актуализация н...

Днес CrowdStrike сподели информация от предварителния си преглед сл...
24 юли 2024

57 000 пациенти, засегнати от нарушение на сигу...

Michigan Medicine (Мичиган Медисин) , академичният медицински центъ...
24 юли 2024

Китайските хакери разполагат с нова версия на M...

Китайската хакерска група, проследена като „Evasive PandaR...
24 юли 2024

Юлските актуализации за сигурност на Windows из...

Microsoft предупреди, че след инсталирането на актуализациите за си...
Бъдете социални
Още по темата
25/07/2024

Съвети как да поддържате ки...

Ръководството на цифровото поведение на служителите...
23/07/2024

Грешки в киберсигурността н...

В днешните забързани организации крайните потребители...
12/07/2024

Избягване на зловреден софт...

Футболната треска на турнирите UEFA EURO...
Последно добавени
25/07/2024

Съвети как да поддържате ки...

Ръководството на цифровото поведение на служителите...
24/07/2024

ACLU се бори за конституцио...

Събуждате се в деня на изборите...
24/07/2024

CrowdStrike обяснява защо л...

Днес CrowdStrike сподели информация от предварителния...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!