Търсене
Close this search box.

Как да се възползвате максимално от Total Identity Security

Кражбата на данни е един от основните проблеми на организациите по отношение на киберсигурността. Въпреки постигнатия напредък в защитата и протоколите за действие, през последните месеци има многобройни случаи на компрометиране на корпоративни данни и данни на трети страни, което излага на риск бизнеса на организациите и личните данни на техните клиенти.

Това се потвърждава от информацията, споделена от ITRC, която отчита 17% увеличение на броя на случаите на кражба на корпоративни данни през септември 2023 г. в сравнение със същия период на 2022 година. Причината за този скок може да бъде умението и скоростта, с която злонамерените хакери се адаптират и измислят нови формати на зловреден софтуер, които успяват да заобиколят протоколите за киберсигурност на своите цели.

Доставчиците на управляеми услуги в областта на киберсигурността  трябва да предлагат силно портфолио от решения, които осигуряват ефективна защита срещу потенциални случаи на кражба на данни, като протоколите, включващи системи за удостоверяване на самоличността, се оказват един от най-ефективните инструменти в това отношение.

Какво е Authpoint Total Identity Security?

Решенията, които удостоверяват самоличността на лицето, осъществяващо достъп до дадена система, са изключително ефективни за защита на данните и пълномощията срещу кибератаки. В WatchGuard разполагаме с редица технологии, които помагат за защита и предпазване на данните на вашите клиенти и които са включени в AuthPoint Total Identity Security. По-долу описваме различните решения, включени в пакета Total Identity Security, и как те помагат за защитата на вашите данни.

Многофакторно удостоверяване (MFA): /wgrd-products/total-identity-security
Тази система е от съществено значение за всички организации, загрижени за защитата на своите системи. Тя се състои от метод за контрол на компютърния достъп, който изисква от потребителите да докажат самоличността си повече от веднъж, чрез известие за натискане на тяхното устройство, QR код или еднократна парола като допълнителен фактор, който удостоверява самоличността, като проверява ДНК на нашето устройство като оторизиран потребител. По този начин се предотвратява достъпът на  заплахи до мрежата на организацията.

Мониторинг на тъмната мрежа:
Това лято беше разкрито, че над 100 000 идентификационни данни за GPT-Chat се намират в тъмната мрежа, което подчертава нарастващия интерес на киберпрестъпниците към този вид данни. Важно е да следите състоянието на вашите удостоверения, за да проверите дали са били компрометирани, и да предприемете незабавни действия, ако това е така. Решение, което открива дали компрометирани идентификационни данни се намират в домейни, контролирани от тъмната мрежа, и което ви изпраща ранно известие, за да можете да избегнете по-нататъшни щети, е от полза за сигурността.

Credentials Manager:
Това помага на потребителите да се уверят, че паролите им са силни и сигурни, и намалява броя на случаите, в които нулираме идентификационните данни за достъп. Това е ефективно решение за насърчаване на отговорното използване на удостоверенията за достъп сред служителите.

WatchGuard Cloud:
Това решение централизира управлението на сигурността на идентичността като част от унифицираната платформа за сигурност на WatchGuard, като намалява вероятността от пробиви в системата, базирани на удостоверения.

Как да повишите осведомеността за Authpoint Total Identity Security сред вашите клиенти

Authpoint Total Identity Security със сигурност ви дава възможност да предлагате ефективна услуга на клиентите си, като същевременно ви помага да развивате бизнеса си в областта на MSP, но трябва да знаете как да популяризирате това цялостно решение и да представите неговите предимства, така че да достигнете до възможно най-много клиенти. Полезно е да вземете предвид следните аспекти, когато представяте този нов пакет на потенциални клиенти.

От една страна, важно е да имате солиден и прост план за внедряване, преди да започнете процеса на продажба. Колкото по-конкретен е този план, толкова по-привлекателен ще бъде той за потенциалните клиенти. Също така, ако гарантирате, че предлаганата от вас технология има възможност да се адаптира към нуждите на клиентите, това ще направи услугата по-привлекателна за организациите.

От друга страна, ще трябва да преодолеете всяко колебание, което клиентите могат да проявят по отношение на няколко фактора. За да се преборят с това, MSP трябва да покажат увереност и задълбочени познания за предлаганото решение, като подчертаят ползите, които то носи за киберсигурността на организацията, и лекотата на използване чрез примери, които са свързани пряко с опита на клиента. За тази цел са полезни казуси, които показват колко ефективно е решението за различни организации.

Източник: antivirus.bg

Подобни публикации

21 април 2024

Как OpenAI и Microsoft събудиха заспал софтуере...

Само преди десетилетие най-големият технологичен звяр в света беше ...
20 април 2024

Готви се нова методика за удостоверяване на съо...

Актуализирането на методиката за удостоверяване на съответствието н...
20 април 2024

Критична уязвимост на Forminator за WordPress и...

Плъгинът Forminator за WordPress, използван в над 500 000 сайта, е ...
20 април 2024

Бандата "Медуза" нанася нов удар

Въпреки че общинската агенция уверява обществеността, че малцина са...
19 април 2024

Пробиха MITRE чрез нулевите дни на Ivanti

Корпорацията MITRE твърди, че подкрепяна от държавата хакерска груп...
19 април 2024

Замбия арестува 77 души в операция за киберпрес...

Компанията за фалшиви телефонни центрове извършва онлайн  и други и...
Бъдете социални
Още по темата
20/04/2024

Критична уязвимост на Formi...

Плъгинът Forminator за WordPress, използван в...
09/04/2024

(Пре)откриване на скритата ...

Съвременното нулево доверие е модел за...
08/04/2024

Атаки срещу слаба автентифи...

Кибератаките срещу големи компании заемат челно...
Последно добавени
21/04/2024

Как OpenAI и Microsoft събу...

Само преди десетилетие най-големият технологичен звяр...
20/04/2024

Готви се нова методика за у...

Актуализирането на методиката за удостоверяване на...
20/04/2024

Критична уязвимост на Formi...

Плъгинът Forminator за WordPress, използван в...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!