Търсене
Close this search box.

Как да улесните работата с телефона с Android

Смартфонът като ваш цифров спътник трябва да улеснява живота ви. За щастие Android може лесно да се персонализира, за да ви спести време и усилия. Ето нашите любими настройки:

Направете бързите настройки по-бързи

Разделът Бързи настройки на телефона ви е мощен и лесен начин за достъп до ключови функции. Можете например бързо да превключвате Bluetooth и WiFi или да получите достъп до картите, съхранявани в цифровия ви портфейл. Но можете да направите нещата още по-бързи…

Просто плъзнете пръст надолу от горната част на екрана и щракнете върху иконата на писалката в долната част на раздела за бързи настройки. Сега можете да пренареждате иконите така, че тези, които използвате най-често, да се появяват най-отгоре. Можете дори да изтриете функциите, които не използвате, за да намалите претрупването на екрана.

По-бързо отваряне на камерата

За времето, което е необходимо, за да намерите и отворите приложението за камерата, може вече да сте пропуснали възможност за снимка, която се случва веднъж в живота. Но има по-бърз начин да отворите камерата…

Ако притежавате телефон Google Pixel или Samsung Galaxy, просто докоснете два пъти бутона за включване, за да стартирате камерата, без да е необходимо плъзгане. Този трик работи и на други смартфони с Android, така че опитайте.

Изтриване на нежелани приложения

Едно от многото оплаквания за телефоните с Android е колко много “bloatware” (нежелани приложения) се доставят с тях. Тези приложения заемат ценно място за съхранение, претрупват началния екран и могат да доведат до забавяне на телефона ви.

Ако има приложения, които не използвате редовно, помислете дали да не ги изтриете, за да работите по-гладко със смартфона. Не забравяйте, че винаги можете да преинсталирате тези приложения от магазина на Google Play, ако промените решението си.

Задайте приложенията си по подразбиране

Операционната система Android ви позволява да изберете приложенията по подразбиране за ключови задачи, като например провеждане на телефонни разговори, изпращане на незабавни съобщения или достъп до електронната ви поща. Задаването на приложения по подразбиране прави някои задачи, като например щракването на уеб връзки в имейл съобщения, много по-бързи.

Отворете уиджета Settings (Настройки), след което изберете Apps (Приложения) -> Default Apps (Приложения по подразбиране). Това показва списък с приложения, като например уеб браузър по подразбиране, телефон, програма за стартиране на приложения, цифров асистент и др. Докоснете това, което искате да промените, и изберете съответната опция от появилия се списък, за да зададете новите си настройки по подразбиране.

Създаване на персонализирани уиджети

Има някои неща, които правим отново и отново на телефоните си. Посещаваме едни и същи уебсайтове, изпращаме съобщения на един и същи човек или искаме указания за пътя до дома с карта. С Android можете да създавате уиджети за началния екран, които да изпълняват някои от тези задачи с едно кликване.

Натиснете продължително върху празна област на началния екран, след което изберете Widgets (Джаджи), за да видите какво е възможно. Изберете Maps (Карти), за да получите бърз пряк път за упътване до дома или офиса. Докоснете опцията Gmail, за да създадете пряк път, който прескача до определен етикет в пощенската ви кутия, когато имате нужда. Очакват ви много страхотни трикове, които пестят време.

Регулиране на размера на текста

Трудно се справяте с четенето на размера на текста по подразбиране на екрана на смартфона си? Не сте сами. Ето защо Android включва настройки за персонализиране на размера на текста.

Докоснете Настройки -> Дисплей -> Размер на дисплея и текст, за да получите достъп до два плъзгача, които ви позволяват да промените настройките на дисплея според предпочитанията си. Тези настройки се прилагат и за всички ваши приложения, което улеснява четенето на текст навсякъде.

Още един съвет…

Има още един проблем, който може да доведе до забавяне на смартфона ви – заразяване със зловреден софтуер. Изтеглете нашето приложение за борба с малуера Panda Dome за Android и сканирайте телефона си. Приложението е безплатно и ще ви помогне да откриете и премахнете всички инфекции, като по този начин устройството ви ще работи гладко за по-дълго време.

Източник: antivirus.bg

Подобни публикации

Време е да се справим с проблема със сигурностт...

Софтуерните компании от десетилетия се основават на отворен код. Се...
15 юни 2024

Чък Робинс: "Нашата работа е да не се проваляме"

Бившият главен изпълнителен директор на Splunk Гари Стил се ангажир...

Наследените технологии пречат на дигиталната тр...

Според ново проучване остарелите наследени технологии пречат на орг...
15 юни 2024

Европол започва лов на отделни киберпрестъпници

След впечатляващото разбиване на ботнет само преди няколко дни межд...
14 юни 2024

Засилени киберзаплахи пред Евро 2024

Евро 2024  в Германия започва след няколко часа и ще завърши след м...

Ню Йорк Таймс предупреждава фрийлансърите си за...

Ню Йорк Таймс уведоми неразкрит брой сътрудници, че част от чувстви...
Бъдете социални
Още по темата
10/06/2024

37 уязвимости бяха закърпен...

Google започна да разпространява месечните актуализации...
27/05/2024

Фалшиви антивирусни сайтове...

Наблюдавани са  заплахи, които използват фалшиви...
19/05/2024

Grandoreiro се завръща по -...

Банковият троянец за Android „Grandoreiro“ се...
Последно добавени
15/06/2024

Време е да се справим с про...

Софтуерните компании от десетилетия се основават...
15/06/2024

Чък Робинс: "Нашата работа ...

Бившият главен изпълнителен директор на Splunk...
15/06/2024

Наследените технологии преч...

Според ново проучване остарелите наследени технологии...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!