Търсене
Close this search box.

Как да защитим хибридните офиси

В резултат на пандемията от COVID-19 нашите дигитални среди станаха по-динамични – и по-сложни – от всякога. Докато масовото преминаване към дистанционна и хибридна работа даде възможност на служителите да се насладят на повишена гъвкавост и по-добър баланс между професионалния и личния живот, разполагането на работници на различни места умножи броя на мрежите, приложенията и потребителските интерфейси, чрез които се осъществява достъп до данните.

В същото време пандемията подхрани голяма вълна от киберпрестъпления. Налице е голям ръст на опитите за фалшифициране и фишинг, рансъмуерът е по-разпространен от всякога и изглежда, че почти всеки ден има ново високопрофилно нарушение на данните.

Никоя организация не е имунизирана срещу този развиващ се пейзаж на заплахи. Това означава, че ИТ екипите трябва да преосмислят своя подход към киберсигурността, тъй като хибридната работа представлява ново, непознато предизвикателство.

Основите на новото хибридно работно място лежат върху технологични решения като модерни устройства и инструменти за сътрудничество, базирани на облак, базирани на решения за сигурност, които поддържат крайните точки, данните и самоличността защитени.

Имайки  предвид това, може би е време да преосмислите хардуерната стратегия на вашата организация. Устройства, като лаптопи, се използват от служители в редица критични за мисията сценарии, от сътрудничество върху чувствителни документи в Microsoft Office до наваксване с отдалечени колеги в Microsoft Teams. Осигуряването на стабилна защита срещу най-новия злонамерен софтуер и ransomware е критичен приоритет, тъй като организациите очакват тези устройства и данни да издържат на често срещани атаки.

Сигурност на хардуерно ниво

Лаптопите, оборудвани с AMD Ryzen™ 6000 PRO Series CPU, правят помощта за гарантиране на сигурността на корпоративните устройства по-лесна от всякога. Докато наследените устройства обикновено предоставят шлюзове за влизане на киберпрестъпниците, AMD Ryzen™ PRO 6000 серия лаптопи с процесори предлагат функции за сигурност от корпоративен клас на хардуерно ниво, което е проектирано да защитава срещу най-сложните атаки.

Това се дължи отчасти на включването на чипа за сигурност на Microsoft Pluton. Въпреки че е разработена в сътрудничество с AMD, Intel и Qualcomm, серията Ryzen™ 6000 PRO е първата, която интегрира архитектурата на процесора за сигурност на Microsoft*, която е въведена за първи път в Xbox и Azure Sphere и е проектирана да съхранява чувствителни данни, като ключове за криптиране, с хардуер, който е интегриран в процесора на устройството.

Microsoft Pluton се основава на идеи от чипа Trusted Platform Module (TPM), който помага за подобряване на сигурността, като не позволява на нападателите да променят фърмуера на ниско ниво, което може да доведе до атака на данни, съхранявани на компютъра. Той също така позволява функции за сигурност като криптиране на диск с BitLocker и по-добра защита за вашите биометрични данни, използвани с Windows Hello.

Въпреки това, благодарение на нарастващата популярност на TPM, атакуващхакерите започнаха да въвеждат новаторски начини да го атакуват, особено в ситуации, в които престъпникът може да открадне или временно да получи физически достъп до компютър.

Дизайнът на Pluton премахва потенциала този комуникационен канал да бъде атакуван чрез изграждане на сигурност директно в процесора, помагайки за защита на идентификационните данни, самоличността на потребителите, ключовете за криптиране и личните данни.

С процесор от серия AMD Ryzen™ PRO 6000 вие също получавате достъп до авангардни функции за сигурност, като хардуерна защита „Shadow Stack“ срещу атаки на контролен поток, собствен защитен процесор и система „Memory Guard“ в реално време криптиране на паметта срещу физически атаки на изгубени или откраднати лаптопи.

Инвестирайте в обучение на служителите

Човешката грешка е причина номер едно за кибератаките, поради което фишинг атаките непрекъснато нарастват. Въпреки че хардуерно базираните функции за сигурност ще помогнат за намаляване на риска от нападатели да компрометират служителите ви в домашния офис, обучението за осведоменост за киберсигурността е от решаващо значение, ако искате да намалите риска от грешки на служителите.

Обучението на служителите по теми като най-добри практики за киберсигурност, политики за използване на лични устройства и често срещани заплахи и как да ги идентифицират може да помогне много за гарантиране, че чувствителните корпоративни данни няма да попаднат в ръцете на киберпрестъпниците.

С въведен стабилен план бизнесите могат да бъдат подготвени да намалят риска и да отговорят на заплахи, преди те да се окажат скъпи.

Управление и защита на отдалечени устройства

Управлението на мобилни устройства (MDM) позволява на служител да управлява дистанционно и да наблюдава личното устройство на служителя. Например, той предлага функции като дистанционно изтриване и проследяване на местоположението, ако лаптоп бъде изгубен или откраднат, и „sandboxing“ за създаване на защитена секция на устройството, която да се използва изключително за корпоративни задачи.

В резултат на хибридната работа, MDM еволюира от мислене, базирано на периметъра, и ИТ администраторите трябва да гарантират, че вече разполагат с цялостно решение, което им позволява да управляват и защитават устройства, използвани както вътре, така и извън офиса, като същевременно гарантират липса на загуба на производителност като резултат.

AMD Ryzen™ PRO 6000 серия лаптопи правят това по-лесно от всякога. Те разполагат с интегриран процесор AMD Manageability, който предлага опростено внедряване и управление, което е съвместимо с текущата инфраструктура на организацията, което означава, че не са необходими големи инвестиции в инфраструктура. Ще можете лесно да внедрявате хардуер благодарение на поддръжката на процесора AMD Ryzen™ PRO 6000 Series за базирани в облак инструменти като Windows Autopilot, ще имате гъвкавост благодарение на отворените стандарти и функции на процесора и управление в мащаб с по-лесно от всякога благодарение на поддръжката на AMD Ryzen™ PRO 6000 Series процесор за модерни решения за управление, като Windows Endpoint Manager.

Осигуряване на вашата хибридна работна сила

Сигурността винаги трябва да бъде приоритет за бизнеса и с нарастването на отдалечените и хибридни работни пространства, предизвикателствата и сложността ще продължат да растат, тъй като предприятията непрекъснато се развиват, за да бъдат в крак с тези предизвикателства.

Докато гарантирате, че вашите служители са запознати с най-новите заплахи и най-добрите практики, също така е важно организациите да се стремят да приемат хардуерно решение, което ще защити служителите от сложни атаки и корпоративните данни от кражба.

От януари 2022г. само процесорите от серия AMD Ryzen™ 6000 включват процесора за сигурност Microsoft Pluton, докато процесорите от серия AMD Ryzen™ 5000 и най-новите процесори от 11-то и 12-то поколение на Intel не го включват. RMB-24. Microsoft Pluton е технология, собственост на Microsoft и лицензирана от AMD.

Източник: itpro.co.uk

Подобни публикации

6 декември 2023

Austal USA потвърждава кибератака след изтичане...

Austal USA, корабостроителна компания и изпълнител на Министерствот...
6 декември 2023

Tipalti: няма пробив на рансъмуер, няма заплаха...

Противно на твърденията, съобщени от известната група BlackCat/ALPH...
6 декември 2023

Хакери са нарушили медицинските данни на израе...

Хакерска група твърди, че е откраднала 500 GB медицински данни от м...
6 декември 2023

Evil Twin - какво е и как да се предпазим

Използването на обществени Wi-Fi мрежи може да създаде значителни р...
5 декември 2023

СМС измамите - как да се предпазим

Получавали ли сте някога нежелано текстово съобщение, което обещава...
4 декември 2023

Ирански хакери превземат контролери на водни съ...

Критичната инфраструктура в няколко американски щата може да е била...
4 декември 2023

Рансъмуерът е безмилостен: какво можете да напр...

Не само, че броят на рансъмуерите се увеличава, но този вид зловред...
3 декември 2023

Свалянето на Qakbot: Смекчаване на последиците ...

Министерството на правосъдието на САЩ и ФБР наскоро си сътрудничиха...
Бъдете социални
Още по темата
30/11/2023

Microsoft започва тестване ...

Microsoft започна да тества нова функция...
23/11/2023

2023 Черен петък / Kибер по...

През ноември са два от най-натоварените...
23/11/2023

Нови недостатъци в сензорит...

Ново проучване разкрива множество уязвимости, които...
Последно добавени
06/12/2023

Austal USA потвърждава кибе...

Austal USA, корабостроителна компания и изпълнител...
06/12/2023

Tipalti: няма пробив на ран...

Противно на твърденията, съобщени от известната...
06/12/2023

Хакери са нарушили медицин...

Хакерска група твърди, че е откраднала...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!