Как да защитим хибридните офиси

В резултат на пандемията от COVID-19 нашите дигитални среди станаха по-динамични – и по-сложни – от всякога. Докато масовото преминаване към дистанционна и хибридна работа даде възможност на служителите да се насладят на повишена гъвкавост и по-добър баланс между професионалния и личния живот, разполагането на работници на различни места умножи броя на мрежите, приложенията и потребителските интерфейси, чрез които се осъществява достъп до данните.

В същото време пандемията подхрани голяма вълна от киберпрестъпления. Налице е голям ръст на опитите за фалшифициране и фишинг, рансъмуерът е по-разпространен от всякога и изглежда, че почти всеки ден има ново високопрофилно нарушение на данните.

Никоя организация не е имунизирана срещу този развиващ се пейзаж на заплахи. Това означава, че ИТ екипите трябва да преосмислят своя подход към киберсигурността, тъй като хибридната работа представлява ново, непознато предизвикателство.

Основите на новото хибридно работно място лежат върху технологични решения като модерни устройства и инструменти за сътрудничество, базирани на облак, базирани на решения за сигурност, които поддържат крайните точки, данните и самоличността защитени.

Имайки  предвид това, може би е време да преосмислите хардуерната стратегия на вашата организация. Устройства, като лаптопи, се използват от служители в редица критични за мисията сценарии, от сътрудничество върху чувствителни документи в Microsoft Office до наваксване с отдалечени колеги в Microsoft Teams. Осигуряването на стабилна защита срещу най-новия злонамерен софтуер и ransomware е критичен приоритет, тъй като организациите очакват тези устройства и данни да издържат на често срещани атаки.

Сигурност на хардуерно ниво

Лаптопите, оборудвани с AMD Ryzen™ 6000 PRO Series CPU, правят помощта за гарантиране на сигурността на корпоративните устройства по-лесна от всякога. Докато наследените устройства обикновено предоставят шлюзове за влизане на киберпрестъпниците, AMD Ryzen™ PRO 6000 серия лаптопи с процесори предлагат функции за сигурност от корпоративен клас на хардуерно ниво, което е проектирано да защитава срещу най-сложните атаки.

Това се дължи отчасти на включването на чипа за сигурност на Microsoft Pluton. Въпреки че е разработена в сътрудничество с AMD, Intel и Qualcomm, серията Ryzen™ 6000 PRO е първата, която интегрира архитектурата на процесора за сигурност на Microsoft*, която е въведена за първи път в Xbox и Azure Sphere и е проектирана да съхранява чувствителни данни, като ключове за криптиране, с хардуер, който е интегриран в процесора на устройството.

Microsoft Pluton се основава на идеи от чипа Trusted Platform Module (TPM), който помага за подобряване на сигурността, като не позволява на нападателите да променят фърмуера на ниско ниво, което може да доведе до атака на данни, съхранявани на компютъра. Той също така позволява функции за сигурност като криптиране на диск с BitLocker и по-добра защита за вашите биометрични данни, използвани с Windows Hello.

Въпреки това, благодарение на нарастващата популярност на TPM, атакуващхакерите започнаха да въвеждат новаторски начини да го атакуват, особено в ситуации, в които престъпникът може да открадне или временно да получи физически достъп до компютър.

Дизайнът на Pluton премахва потенциала този комуникационен канал да бъде атакуван чрез изграждане на сигурност директно в процесора, помагайки за защита на идентификационните данни, самоличността на потребителите, ключовете за криптиране и личните данни.

С процесор от серия AMD Ryzen™ PRO 6000 вие също получавате достъп до авангардни функции за сигурност, като хардуерна защита „Shadow Stack“ срещу атаки на контролен поток, собствен защитен процесор и система „Memory Guard“ в реално време криптиране на паметта срещу физически атаки на изгубени или откраднати лаптопи.

Инвестирайте в обучение на служителите

Човешката грешка е причина номер едно за кибератаките, поради което фишинг атаките непрекъснато нарастват. Въпреки че хардуерно базираните функции за сигурност ще помогнат за намаляване на риска от нападатели да компрометират служителите ви в домашния офис, обучението за осведоменост за киберсигурността е от решаващо значение, ако искате да намалите риска от грешки на служителите.

Обучението на служителите по теми като най-добри практики за киберсигурност, политики за използване на лични устройства и често срещани заплахи и как да ги идентифицират може да помогне много за гарантиране, че чувствителните корпоративни данни няма да попаднат в ръцете на киберпрестъпниците.

С въведен стабилен план бизнесите могат да бъдат подготвени да намалят риска и да отговорят на заплахи, преди те да се окажат скъпи.

Управление и защита на отдалечени устройства

Управлението на мобилни устройства (MDM) позволява на служител да управлява дистанционно и да наблюдава личното устройство на служителя. Например, той предлага функции като дистанционно изтриване и проследяване на местоположението, ако лаптоп бъде изгубен или откраднат, и „sandboxing“ за създаване на защитена секция на устройството, която да се използва изключително за корпоративни задачи.

В резултат на хибридната работа, MDM еволюира от мислене, базирано на периметъра, и ИТ администраторите трябва да гарантират, че вече разполагат с цялостно решение, което им позволява да управляват и защитават устройства, използвани както вътре, така и извън офиса, като същевременно гарантират липса на загуба на производителност като резултат.

AMD Ryzen™ PRO 6000 серия лаптопи правят това по-лесно от всякога. Те разполагат с интегриран процесор AMD Manageability, който предлага опростено внедряване и управление, което е съвместимо с текущата инфраструктура на организацията, което означава, че не са необходими големи инвестиции в инфраструктура. Ще можете лесно да внедрявате хардуер благодарение на поддръжката на процесора AMD Ryzen™ PRO 6000 Series за базирани в облак инструменти като Windows Autopilot, ще имате гъвкавост благодарение на отворените стандарти и функции на процесора и управление в мащаб с по-лесно от всякога благодарение на поддръжката на AMD Ryzen™ PRO 6000 Series процесор за модерни решения за управление, като Windows Endpoint Manager.

Осигуряване на вашата хибридна работна сила

Сигурността винаги трябва да бъде приоритет за бизнеса и с нарастването на отдалечените и хибридни работни пространства, предизвикателствата и сложността ще продължат да растат, тъй като предприятията непрекъснато се развиват, за да бъдат в крак с тези предизвикателства.

Докато гарантирате, че вашите служители са запознати с най-новите заплахи и най-добрите практики, също така е важно организациите да се стремят да приемат хардуерно решение, което ще защити служителите от сложни атаки и корпоративните данни от кражба.

От януари 2022г. само процесорите от серия AMD Ryzen™ 6000 включват процесора за сигурност Microsoft Pluton, докато процесорите от серия AMD Ryzen™ 5000 и най-новите процесори от 11-то и 12-то поколение на Intel не го включват. RMB-24. Microsoft Pluton е технология, собственост на Microsoft и лицензирана от AMD.

Източник: itpro.co.uk

Подобни публикации

6 декември 2022

Най-големият пазар на малуер за мобилни устройс...

Изследователи в областта на киберсигурността хвърлиха светлина върх...
5 декември 2022

Социалните медии повишават насилието в училище

Нов доклад, публикуван от британския мозъчен тръст Crest Advisory, ...
4 декември 2022

Google с нова актуализация на Chrome, поправя ...

  В петък гигантът в областта на търсенето в интернет Google п...
1 декември 2022

Google с обвинения към испански шпионски софтуер

Смята се, че базираният в Барселона доставчик на софтуер за наблюде...
1 декември 2022

За дигиталните активи на починалите

Напоследък много наши потребители ни питат какво се случва с пароли...
30 ноември 2022

Уязвимост на Hyundai позволява хакване на ключ...

Изследователи са открили недостатъци в редица приложения, свързани ...
28 ноември 2022

Поредна глоба за Meta

Ирландската комисия за защита на данните (DPC) наложи глоба на Meta...
Бъдете социални
Още по темата
27/11/2022

За "правото да бъдеш забравен"

През 2014г. резултатът от делото Google...
18/11/2022

Приложенията за Световното ...

Европейските регулатори изразиха сериозна загриженост относно...
17/11/2022

ТОП 200 най - често употреб...

Последователните низове от цифри и „парола“...
Последно добавени
06/12/2022

Най-големият пазар на малуе...

Изследователи в областта на киберсигурността хвърлиха...
05/12/2022

Социалните медии повишават ...

Нов доклад, публикуван от британския мозъчен...
04/12/2022

Google с нова актуализация ...

  В петък гигантът в областта...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!