Търсене
Close this search box.

Как платформата в облака е от полза за вашия бизнес като MSP

Управляваните услуги за сигурност нарастват във всички региони. Компаниите поставят по-голям акцент върху киберсигурността и традиционните MSP (доставчици на управляеми услуги) добавят тези услуги към офертите си, за да отговорят на тази нужда.

Според данни от неотдавнашен доклад повече от половината MSP, които понастоящем не предлагат управлявани услуги за сигурност, очакват да започнат да ги предлагат по-късно тази година. MSP, които желаят да осъществят този преход, трябва да актуализират и адаптират своя бизнес модел и да изберат правилните инструменти за ефективно управление на сигурността на своите клиенти. Нещо повече, MSP, които вече предоставят тези услуги и искат да подобрят дейността си, могат да започнат с проучване на ползите, които предоставя една стабилна платформа за управление на киберсигурността, базирана на облак, по отношение на оптимизирането на управлението на бизнеса.

5 предимства на платформата за управление на киберсигурността, базирана на облак

Днешното киберпространство е все по-хибридно и сложно, което означава, че MSP трябва да поддържат операциите прости, за да избегнат нарушения на сигурността. За да обслужвате успешно нуждите на разнообразна група клиенти, се нуждаете от инструменти, които са лесни за използване и сигурни. Ето 5 предимства от внедряването на инструмент за управление на облака за вашия MSP бизнес:

1. По-голяма видимост:
Платформата за управление на облака осигурява централизиран преглед на различните активи за киберсигурност на вашите клиенти. Тя ви показва състоянието на вашите услуги за сигурност, което спестява време и ви помага да вземате навременни, информирани и ефективни решения относно сигурността на мрежите на клиентите. Гъвкавите и лесни за използване отчети също така ви позволяват да демонстрирате стойността на работата си на клиентите и да изградите доверие.

2. Автоматизация:
Възможността за автоматизиране на повтарящи се задачи, като например конфигуриране на инструменти, оптимизира управлението на киберсигурността на клиентите. Това помага да освободите вашите анализатори, така че те да могат да отделят време за по-сложни и ценни задачи, и да избегнете прегарянето.

3. Мащабируемост:
Ако целта ви е да се разраствате, имате нужда от мащабируеми инструменти, които могат да се адаптират към променящите се условия на вашия бизнес. Наличието на платформа за управление, базирана на облак, ви дава възможност да поемате и управлявате неограничен брой клиенти, независимо от техния вид, местоположение или размер.

4. Ефективно и опростено управление:
По-доброто управление означава по-висока ефективност. Една платформа за управление на киберсигурността, базирана на Облак, оптимизира и опростява работните процеси, като същевременно намалява разходите за инфраструктура. Тя рационализира задачи като навигация в клиентските акаунти, управление на политики, едновременен достъп до различни акаунти или дори включване на нови клиенти, така че можете да започнете да предлагате управляваните услуги незабавно, което намалява времето, което отделяте за оперативни задачи.

5. Сигурност:
Една надеждна платформа за управление на киберсигурността, базирана на облак, като например WatchGuard Cloud, защитава всички данни в системата, като ги криптира при пренос и в покой. Това ви дава възможност да прилагате контрол на достъпа, базиран на роли, и поддържа логическо разделяне на данните между наемателите и абонатните акаунти.

Възприемането на платформа за управление в облака може да има решаващо значение за бизнеса на MSP. Както посочва Крис Бейтс, директор продажби в NETBuilder: “Тъй като се фокусираме върху разрастването на нашия бизнес с управлявани услуги през следващите пет до десет години, стъпката, която WatchGuard предприе, за да събере всичко в една платформа, предоставяна чрез Ccyloud, трансформира нашия MSP бизнес.”

Източник: antivirus.bg

Подобни публикации

16 април 2024

CISA издаде извънредна директива

На 11 април Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност...
15 април 2024

CP3O е арестуван

Министерството на правосъдието на САЩ обяви ареста и повдигането на...
15 април 2024

Daixin Team ransomware е атакувала успешно Omni...

Бандата Daixin Team ransomware е извършила неотдавнашна кибератака ...
15 април 2024

За проблемите с работната сила в сферата киберс...

  За проблемите с работната сила в сферата киберсигурността в ...
15 април 2024

КНДР се възползва от 2 подтехники: Призрачно от...

Този месец MITRE ще добави две подтехники към своята база данни ATT...
15 април 2024

Хакер твърди, че е пробил Giant Tiger и пусна 2...

Канадската верига за търговия на дребно Giant Tiger разкрива наруше...
14 април 2024

MuddyWater приемат нов C2 инструмент "DarkBeatC...

Иранският участник в заплахите, известен като MuddyWater, е причисл...
14 април 2024

Критичен недостатък на Palo Alto Networks PAN-O...

Palo Alto Networks предупреждава, че критичен недостатък, засягащ с...
Бъдете социални
Още по темата
12/04/2024

Oracle увеличава усилията с...

Техническият директор и председател на Oracle...
09/04/2024

Спад на атаките с рансъмуер...

През 2023 г. секторът на ransomware...
25/03/2024

ООН прие резолюция за гара...

В четвъртък Общото събрание одобри първата...
Последно добавени
16/04/2024

CISA издаде извънредна дире...

На 11 април Агенцията за киберсигурност...
15/04/2024

CP3O е арестуван

Министерството на правосъдието на САЩ обяви...
15/04/2024

Daixin Team ransomware е ат...

Бандата Daixin Team ransomware е извършила...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!