Търсене
Close this search box.

Какво представлява знакът U.S. Cyber Trust Mark

Потребителите в САЩ скоро ще виждат устройствата от интернет на нещата, продавани със странно малко лого на кутията, наречено “Знак за кибернетично доверие на САЩ”. Етикетът ще бъде еквивалент на логото Energy Star, но за потребители, които се грижат за киберсигурността. Той ще бъде във формата на щит от средно ниво с поредица от свързани квадратчета върху него.

Докато логото Energy Star дава увереност на купувачите, които се грижат за околната среда, знакът U.S. Cyber Trust Mark ще има за цел да осигури същото спокойствие на любителите на техниката, които искат да са сигурни, че продуктите, които купуват, са създадени в съответствие с най-високите стандарти за киберсигурност.

Необходимостта от надеждни продукти

Разграничаването на надеждните продукти на пазара никога не е било толкова важно. Експертите смятат, че до края на това десетилетие в света ще има приблизително 30 милиарда свързани устройства.

Внедряване и стандарти

Първите появявания на логото ще бъдат върху безжични потребителски продукти на IoT, които отговарят на стандартите за киберсигурност на програмата. Също така ще бъдат придружени от QR код, обясняващ подробности за сигурността на продукта, който купуват.

Свързаните устройства, които са изпълнили строгите стандарти за киберсигурност на FCC, ще показват гордо знака за кибердоверие на САЩ върху опаковката си, като първите наблюдения на логото се очакват тази година. Правителството се надява, че това ще предпази трудолюбивите семейства от закупуване на продукти, които не са достатъчно сигурни в киберпространството.

Правителствени инициативи и участие на индустрията

Новата програма за етикетиране насърчава големите производители на свързани устройства, търговците на дребно и федералните партньори да се възползват от новото лого и да го показват с гордост върху продуктите, които отговарят на стандартите за киберсигурност на FCC. Поставянето на логото е доброволно. Но FCC се надява, че с времето все повече потребители ще го изискват от производителите. И програмата ще бъде масово приета. Тестването за съответствие, което ще позволи на производителите законно да включват логото за киберсигурност върху продуктите, ще се извършва от акредитирани лаборатории.

Борба с киберзаплахите

През последните няколко години много широко известни атаки дойдоха от армии от незащитени IoT устройства. Те се състоят главно от компрометирани домашни камери за сигурност, WiFi рутери, фитнес тракери и други свързани устройства, пуснати на потребителите с дупки в киберсигурността и неадекватна техническа поддръжка.

Хакерите използват IoT ботнети от заразени устройства, за да извършват DDoS атаки, които често нарушават работата на федерални и частни бизнес организации. В повечето случаи потребителите дори не знаят, че продуктите, които използват у дома или на работа, са заразени. И са част от армиите от ботове, които тероризират различни цели по целия свят.

Правителството на САЩ се надява, че новото лого и усилията на компаниите да го получат ще помогнат за справяне с бот мрежите и ще намалят броя на устройствата със слаба киберсигурност, които достигат до ръцете на американските потребители.

 

Източник: antivirus.bg

Подобни публикации

18 юни 2024

Koсмосът: Последната граница за кибератаки

Неспособността да си представим – и да се подготвим за –...
18 юни 2024

Лондонските болници още не могат да се съвземат...

Няколко лондонски болници, които все още не са се справили с кибера...
17 юни 2024

Арестуваха британец от Scattered Spider

22-годишен британски гражданин, за когото се предполага, че е свърз...
17 юни 2024

Adobe с вътрешни проблеми на фона на опасения, ...

Adobe гаси пожар на два фронта заради политиката си за използване н...
17 юни 2024

Потребностите от електроенергия в центровете за...

Новото партньорство на Google с базираната в Невада компания NV Ene...
17 юни 2024

Microsoft поправи безкликова уязвимост в Outlook

Morphisec предупреждава, че една от уязвимостите, които Microsoft о...
Бъдете социални
Още по темата
17/06/2024

Потребностите от електроене...

Новото партньорство на Google с базираната...
15/06/2024

Време е да се справим с про...

Софтуерните компании от десетилетия се основават...
15/06/2024

Наследените технологии преч...

Според ново проучване остарелите наследени технологии...
Последно добавени
18/06/2024

Koсмосът: Последната границ...

Неспособността да си представим – и...
18/06/2024

Лондонските болници още не ...

Няколко лондонски болници, които все още...
17/06/2024

Арестуваха британец от Scat...

22-годишен британски гражданин, за когото се...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!