Търсене
Close this search box.

Киберсигурност в търговията на дребно

Краят на годината е изключително натоварено време за сектора на търговията на дребно. Ноември и декември са ключови месеци за търговците на дребно благодарение на дати като Черния петък, Кибер понеделника, Коледа…

Настоящият темп на цифровизация и растеж в сектора на търговията на дребно и предстоящият сезон на пазаруване означават, че опасенията за киберсигурността нарастват. Според данни на Online Dasher 24% от кибератаките, докладвани през 2022 г., са дошли от търговци на дребно, което ги прави една от основните мишени за злонамерени хакери.

Но защо търговията на дребно е толкова привлекателно предложение за киберпрестъпниците? Отговорът на този въпрос се крие в огромното количество данни, които тези предприятия обработват и съхраняват в своите системи, и по-конкретно във финансовите данни, с които боравят, което ги превръща в основен източник на чувствителна информация за трети страни.

За да предотвратят потенциални нарушения на сигурността и да се защитят от заплахи, всички търговци на дребно, във физически и цифрови канали, трябва да внедрят система за киберсигурност, която да защитава техните данни и тези на клиентите им. Това ще позволи на предприятията за търговия на дребно да предлагат по-надеждни услуги и да спечелят доверието на потребителите.

5 съвета за киберсигурност за търговците на дребно

Ето някои основни насоки, които всички търговци на дребно трябва да спазват при внедряването на система за киберсигурност:

1- Актуализиране на софтуера:
Остарялата система е една от критичните уязвимости, които могат да изложат бизнеса ви на заплахи. Поддържането на софтуера в актуално състояние с най-новите поправки за сигурност прави усилията за защита по-ефективни.

2 – Сигурност на местата за продажба:
Въпреки цифровизацията, физическите магазини остават една от централните точки на търговската дейност. Много уязвими устройства в точката на продажба могат да бъдат податливи на зловреден софтуер, предназначен да открадне финансовата информация на потребителите. От решаващо значение е да се сертифицира сигурността на всички терминали в магазините, особено на тези, предназначени за плащане.

3 – Отзивчивост:
Когато има инцидент, е важно проблемът да се открие рано и да се реши възможно най-бързо. По този начин се намаляват всички причинени щети и се предотвратява ескалирането на заплахата.

4- Разчитайте на външен специалист:
Много фирми за търговия на дребно не разполагат с необходимата инфраструктура за вътрешен ИТ екип, който да се занимава с киберсигурността. MSP, специализиран в сектора на търговията на дребно, може да бъде чудесен съюзник в популяризирането на протоколите за киберсигурност и намирането на най-доброто решение за вашия бизнес.

5 – Цялостна система за киберсигурност:
Това е основата на всяка добра система за киберсигурност. Една ефективна защитна стена, интегрираща всички нива на вашия бизнес, които биха могли да бъдат застрашени, ще защити всички чувствителни данни от самото начало, особено за малките и средните предприятия. Това е идеалното решение за защита на системите в различните точки на продажба, като се подсилват протоколите за сигурност и защитата на данните по единен начин.

Ако желаете да научите повече за приложенията на системите за киберсигурност в търговията на дребно, можете да кликнете тук и да прочетете нашия казус за внедряване на защитната стена M670 на WatchGuard в специализиран автомобилен дилър. Това лесно за инсталиране и удобно за ползване решение предлага цялостен софтуерен пакет за управление на мрежата и сигурността с интерфейс за управление за ежедневно наблюдение.

 

Източник: watchguard.com

Подобни публикации

27 февруари 2024

Севернокорейските хакери атакуват разработчици ...

Нови данни на Phylum показват, че набор от фалшиви пакети npm, откр...
27 февруари 2024

Защо автоматизацията е от съществено значение з...

Областта на киберсигурността се разширява, което води след себе си ...
27 февруари 2024

Киберсигурност - четки за зъби, дронове и джуджета

Звучи като виц, но всички тези истории са станали популярни през по...
27 февруари 2024

САЩ и НАТО: Руските хакери преминават към облач...

Членовете на разузнавателния алианс „Пет очи“ (FVEY) пр...
27 февруари 2024

ThyssenKrupp потвърждава кибератака

Стоманодобивният гигант ThyssenKrupp потвърждава, че миналата седми...
27 февруари 2024

SubdoMailing - развива се агресивна измамна кам...

Мащабна кампания за рекламни измами, наречена „SubdoMailing&#...
Бъдете социални
Още по темата
23/02/2024

"Secure by Design" нараства...

ISC2 – водещата световна организация с...
22/02/2024

Атаките с рансъмуер струват...

Кибератаката води до редица разходи, с...
19/02/2024

Овладейте многооблачността ...

Постигнете скорост и надеждност на интернет,...
Последно добавени
27/02/2024

Севернокорейските хакери ат...

Нови данни на Phylum показват, че...
27/02/2024

Защо автоматизацията е от с...

Областта на киберсигурността се разширява, което...
27/02/2024

Киберсигурност - четки за з...

Звучи като виц, но всички тези...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!