Търсене
Close this search box.

Киберсигурността: ключов фактор за настоящето и бъдещето на бизнеса

Месецът за повишаване на осведомеността за киберсигурността се отбелязва всеки октомври от 20 години насам. Тази инициатива, насърчавана от Агенцията за киберсигурност и инфраструктура (CISA) с подкрепата на Националния алианс за киберсигурност, има за цел да повиши осведомеността за значението на въвеждането на цялостна система за киберсигурност.

През последните няколко години станахме свидетели на зачестилите кибератаки. Според неотдавнашно проучване, публикувано от Deloitte, 91 % от анкетираните предприятия са претърпели един или друг инцидент в системите си, като повечето от тях са били свързани с външни атаки. При това положение предприятията трябва да потърсят съвет и да създадат протоколи за киберсигурност, за да се предпазят от потенциални заплахи. Освен това MSP трябва да са в крак с постиженията в областта на киберсигурността и да предлагат цялостно портфолио, което се адаптира към нуждите на всяка организация и гарантира, че предоставят оптимално обслужване на клиентите.

20 години работа в областта на киберсигурността: какво сме постигнали

Множество специалисти, доставчици и партньори в областта на киберсигурността работят за постигане и предоставяне на решения, които защитават системите от всякакви видове атаки. Благодарение на тези съвместни усилия през последните две десетилетия постигнахме голям напредък, за да направим киберсигурността достъпна за всички. Днес съществуват редица основни ресурси и процедури, които помагат на предприятията да внедрят ефективна система за киберсигурност и подпомагат MSP в стремежа им да предлагат комплексна услуга. Ето няколко инструмента и действия, които можете да приемете, за да направите бизнес системите по-сигурни:

  • Многофакторно удостоверяване (MFA): тази мярка изисква от потребителите да влизат в системата, като проверяват самоличността си по различни начини, което предотвратява инициирането на сесията от неоторизиран агент. Този инструмент осигурява допълнително ниво на сигурност при достъпа до системите и често е предпоставка за получаване на киберзастрахователна полица.
  • Разпознаване и докладване на случаи на фишинг: фишингът е една от най-разпространените форми на атака, която е особено насочена към крайни устройства. Тази заплаха се състои в изпращане на имейли, представящи се за организации, които представляват интерес, с цел получаване на лични и банкови данни от потребителя. Обучението и информираността на потребителите са от ключово значение за обучението на служителите как да разпознават фалшивите адреси и да избягват да стават жертва на фишинг. Провеждането на курсове за обучение за борба с фишинга може също така да донесе конкурентно предимство на MSP, които включват тази услуга. Внедряването на цялостна система за сигурност осигурява по-голяма сигурност за крайните устройства, за да се предпазят от този тип атаки.
  • Актуализиран софтуер: Някои пропуски в протоколите за киберсигурност могат да бъдат намалени чрез актуализации, които ще помогнат на системата да се защити в бъдеще. Това означава, че както MSP, така и фирмите трябва да са наясно с всички текущи актуализации и кръпки за покриване на уязвимости и съпътстващи функционалности.

 

Възприемането на унифициран и опростен подход към сигурността може да има съществено значение в борбата с напредналите заплахи. По време на тазгодишния Месец за повишаване на осведомеността за киберсигурността бихме искали да подчертаем как предприятията могат да гарантират, че тяхната система за ИТ сигурност е завършена, и ключовата роля, която MSP играят за насърчаване на приемането и прилагането на достъпни, свързани и сигурни решения.

Източник: watchguard.com

Подобни публикации

25 юли 2024

Съвети как да поддържате киберсигурността на би...

Ръководството на цифровото поведение на служителите е от ключово зн...
24 юли 2024

ACLU се бори за конституционното ви право да пр...

Събуждате се в деня на изборите и отключвате телефона си, за да вид...
24 юли 2024

CrowdStrike обяснява защо лошата актуализация н...

Днес CrowdStrike сподели информация от предварителния си преглед сл...
24 юли 2024

57 000 пациенти, засегнати от нарушение на сигу...

Michigan Medicine (Мичиган Медисин) , академичният медицински центъ...
24 юли 2024

Китайските хакери разполагат с нова версия на M...

Китайската хакерска група, проследена като „Evasive PandaR...
24 юли 2024

Юлските актуализации за сигурност на Windows из...

Microsoft предупреди, че след инсталирането на актуализациите за си...

NIS 2: Въвеждане на по-строго управление на киб...

Новата директива на ЕС NIS 2 вдига летвата за киберсигурност, особе...

Грешки в киберсигурността на крайните потребите...

В днешните забързани организации крайните потребители понякога се о...
Бъдете социални
Още по темата
25/07/2024

Съвети как да поддържате ки...

Ръководството на цифровото поведение на служителите...
24/07/2024

NIS 2: Въвеждане на по-стро...

Новата директива на ЕС NIS 2...
23/07/2024

MDR за MSP

Доставчиците на управлявани услуги (MSP) са...
Последно добавени
25/07/2024

Съвети как да поддържате ки...

Ръководството на цифровото поведение на служителите...
24/07/2024

ACLU се бори за конституцио...

Събуждате се в деня на изборите...
24/07/2024

CrowdStrike обяснява защо л...

Днес CrowdStrike сподели информация от предварителния...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!