Търсене
Close this search box.

Киберсигурността: ключов фактор за настоящето и бъдещето на бизнеса

Месецът за повишаване на осведомеността за киберсигурността се отбелязва всеки октомври от 20 години насам. Тази инициатива, насърчавана от Агенцията за киберсигурност и инфраструктура (CISA) с подкрепата на Националния алианс за киберсигурност, има за цел да повиши осведомеността за значението на въвеждането на цялостна система за киберсигурност.

През последните няколко години станахме свидетели на зачестилите кибератаки. Според неотдавнашно проучване, публикувано от Deloitte, 91 % от анкетираните предприятия са претърпели един или друг инцидент в системите си, като повечето от тях са били свързани с външни атаки. При това положение предприятията трябва да потърсят съвет и да създадат протоколи за киберсигурност, за да се предпазят от потенциални заплахи. Освен това MSP трябва да са в крак с постиженията в областта на киберсигурността и да предлагат цялостно портфолио, което се адаптира към нуждите на всяка организация и гарантира, че предоставят оптимално обслужване на клиентите.

20 години работа в областта на киберсигурността: какво сме постигнали

Множество специалисти, доставчици и партньори в областта на киберсигурността работят за постигане и предоставяне на решения, които защитават системите от всякакви видове атаки. Благодарение на тези съвместни усилия през последните две десетилетия постигнахме голям напредък, за да направим киберсигурността достъпна за всички. Днес съществуват редица основни ресурси и процедури, които помагат на предприятията да внедрят ефективна система за киберсигурност и подпомагат MSP в стремежа им да предлагат комплексна услуга. Ето няколко инструмента и действия, които можете да приемете, за да направите бизнес системите по-сигурни:

  • Многофакторно удостоверяване (MFA): тази мярка изисква от потребителите да влизат в системата, като проверяват самоличността си по различни начини, което предотвратява инициирането на сесията от неоторизиран агент. Този инструмент осигурява допълнително ниво на сигурност при достъпа до системите и често е предпоставка за получаване на киберзастрахователна полица.
  • Разпознаване и докладване на случаи на фишинг: фишингът е една от най-разпространените форми на атака, която е особено насочена към крайни устройства. Тази заплаха се състои в изпращане на имейли, представящи се за организации, които представляват интерес, с цел получаване на лични и банкови данни от потребителя. Обучението и информираността на потребителите са от ключово значение за обучението на служителите как да разпознават фалшивите адреси и да избягват да стават жертва на фишинг. Провеждането на курсове за обучение за борба с фишинга може също така да донесе конкурентно предимство на MSP, които включват тази услуга. Внедряването на цялостна система за сигурност осигурява по-голяма сигурност за крайните устройства, за да се предпазят от този тип атаки.
  • Актуализиран софтуер: Някои пропуски в протоколите за киберсигурност могат да бъдат намалени чрез актуализации, които ще помогнат на системата да се защити в бъдеще. Това означава, че както MSP, така и фирмите трябва да са наясно с всички текущи актуализации и кръпки за покриване на уязвимости и съпътстващи функционалности.

 

Възприемането на унифициран и опростен подход към сигурността може да има съществено значение в борбата с напредналите заплахи. По време на тазгодишния Месец за повишаване на осведомеността за киберсигурността бихме искали да подчертаем как предприятията могат да гарантират, че тяхната система за ИТ сигурност е завършена, и ключовата роля, която MSP играят за насърчаване на приемането и прилагането на достъпни, свързани и сигурни решения.

Източник: watchguard.com

Подобни публикации

16 април 2024

CISA издаде извънредна директива

На 11 април Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност...
15 април 2024

CP3O е арестуван

Министерството на правосъдието на САЩ обяви ареста и повдигането на...
15 април 2024

Daixin Team ransomware е атакувала успешно Omni...

Бандата Daixin Team ransomware е извършила неотдавнашна кибератака ...
15 април 2024

За проблемите с работната сила в сферата киберс...

  За проблемите с работната сила в сферата киберсигурността в ...
15 април 2024

КНДР се възползва от 2 подтехники: Призрачно от...

Този месец MITRE ще добави две подтехники към своята база данни ATT...
15 април 2024

Хакер твърди, че е пробил Giant Tiger и пусна 2...

Канадската верига за търговия на дребно Giant Tiger разкрива наруше...
14 април 2024

MuddyWater приемат нов C2 инструмент "DarkBeatC...

Иранският участник в заплахите, известен като MuddyWater, е причисл...
14 април 2024

Критичен недостатък на Palo Alto Networks PAN-O...

Palo Alto Networks предупреждава, че критичен недостатък, засягащ с...
Бъдете социални
Още по темата
12/04/2024

Oracle увеличава усилията с...

Техническият директор и председател на Oracle...
09/04/2024

Спад на атаките с рансъмуер...

През 2023 г. секторът на ransomware...
05/04/2024

Как и защо да правите резер...

Защитата на данните продължава да бъде...
Последно добавени
16/04/2024

CISA издаде извънредна дире...

На 11 април Агенцията за киберсигурност...
15/04/2024

CP3O е арестуван

Министерството на правосъдието на САЩ обяви...
15/04/2024

Daixin Team ransomware е ат...

Бандата Daixin Team ransomware е извършила...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!