Търсене
Close this search box.

Криптиране на дискове

Съхраняването на бизнес данни на лични устройства и лаптопи се увеличи през последните години поради преминаването към хибридни или дистанционни модели на работа. Това значително повишава риска от изтичане на чувствителна информация, ако служителите претърпят кражба, загуба или случайно забравят устройствата си. Липсата на мерки за сигурност на достъпа до устройствата е допълнителна заплаха за киберсигурността, тъй като би улеснила всяко неоторизирано лице да получи пряк достъп до корпоративни данни, компрометирайки тяхната поверителност и цялост.

Всъщност според доклад на Forrester Research само 7% от вземащите решения в областта на сигурността се притесняват, че изгубен или откраднат актив ще доведе до ексфилтрация на чувствителни или поверителни данни, въпреки че подобни инциденти представляват 17% от нарушенията на сигурността на данните. Тази цифра показва, че кражбата или загубата на устройства представлява съвсем реален проблем за компаниите. Тези опасности не трябва да се разглеждат като изолирани или рядко срещани инциденти, докато трябва да се въведат контролни механизми за укрепване на сигурността. Криптирането на дискове е съществена мярка за защита на корпоративните устройства от подобен тип ситуации.

Как криптирането на дискове може да стимулира бизнеса?

Дисковото криптиране е прост и ефективен инструмент за защита на данните, тъй като криптира цялото съдържание на устройството – от операционната система до личните файлове. Когато устройството се включи, от потребителя може да се изиска да въведе парола, за да отключи и декриптира диска. Това гарантира, че данните са недостъпни за други лица в случай на загуба или кражба.

Този тип криптиране е особено полезен за защита на устройства, съдържащи чувствителни данни, като например лаптопи или външни твърди дискове. Имайки предвид тази употреба, какви са предимствата на предлагането на криптиране на дискове на вашите клиенти?

Подобрява сигурността на данните:
Дисковото криптиране помага за защита на чувствителните и поверителни данни на вашите клиенти, като ги прави достъпни само за оторизирани потребители. Тази мярка не само намалява рисковете, свързани с изгубени или откраднати устройства, но също така помага да се предотврати публичното оповестяване на поверителни или чувствителни данни, което може да навреди както на сигурността, така и на имиджа на компанията.

Допринася за спазването на нормативните изисквания:
Различни индустрии и разпоредби изискват защита на чувствителни данни и признават криптирането като ефективен механизъм за контрол на сигурността. Като предлагате решения за криптиране, можете да помогнете на клиентите си да спазват тези разпоредби, осигурявайки силна точка за продажба, особено в отрасли, подлежащи на строги разпоредби, като например сектора на здравеопазването с HIPAA или CCPA.

Насърчава сигурната работа от разстояние:
Криптирането на дискове е ефективен инструмент за намаляване на рисковете при работа от разстояние. Предлагането на услуги за криптиране на дискове на вашите клиенти показва, че разбирате съвременните изисквания за сигурност и се ангажирате да защитавате техните данни.

Изгражда вашата репутация и доверието във вашия бизнес:
Загрижеността за сигурността на информацията нараства както за бизнеса, така и за потребителите. Предлагането на криптиране на дискове като част от вашите услуги демонстрира вашия ангажимент към сигурността, което спомага за доверието на клиентите и подобрява репутацията ви на пазара.

Позволява ви да се разграничите от конкуренцията:
Според неотдавнашно проучване 33% от анкетираните специалисти по ИТ и киберсигурност обясняват загубата на данни в тяхната организация с липсата на криптирани данни. Това е така, въпреки че 90 % от тях са съгласни, че криптирането е полезно за цялостната им сигурност. Проучването разкрива също, че много организации искат да криптират данните си, но не са сигурни как да го направят поради липса на персонал с необходимия опит и знания. Като се имат предвид тези данни, на такъв конкурентен пазар предлагането на решения или услуги за криптиране на дискове може да ви помогне да се откроите от конкуренцията.

Днес, когато заплахите за сигурността се увеличават, внедряването на криптиране на дискове се оказва първата линия на защита в една цялостна стратегия за сигурност. А управлението и използването му са изненадващо лесни. Като MSP предлагането на решение за криптиране не само повишава сигурността на вашите клиенти, но може да бъде и ценна бизнес възможност, затвърждаваща репутацията ви в една все по-предизвикателна цифрова среда.

 

Източник: watchguard.com

Подобни публикации

16 април 2024

CISA издаде извънредна директива

На 11 април Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност...
15 април 2024

CP3O е арестуван

Министерството на правосъдието на САЩ обяви ареста и повдигането на...
15 април 2024

Daixin Team ransomware е атакувала успешно Omni...

Бандата Daixin Team ransomware е извършила неотдавнашна кибератака ...
15 април 2024

За проблемите с работната сила в сферата киберс...

  За проблемите с работната сила в сферата киберсигурността в ...
15 април 2024

КНДР се възползва от 2 подтехники: Призрачно от...

Този месец MITRE ще добави две подтехники към своята база данни ATT...
15 април 2024

Хакер твърди, че е пробил Giant Tiger и пусна 2...

Канадската верига за търговия на дребно Giant Tiger разкрива наруше...
14 април 2024

MuddyWater приемат нов C2 инструмент "DarkBeatC...

Иранският участник в заплахите, известен като MuddyWater, е причисл...
14 април 2024

Критичен недостатък на Palo Alto Networks PAN-O...

Palo Alto Networks предупреждава, че критичен недостатък, засягащ с...
13 април 2024

Подъл скимер на кредитни карти, маскиран като б...

Изследователи в областта на киберсигурността са открили скимиращо у...
Бъдете социални
Още по темата
26/03/2024

Случаят AnyDesk: Какви стъ...

На 2 февруари популярният инструмент за...
16/03/2024

(Пре)представете си управле...

Докато организациите търсят решения за защита...
07/03/2024

Клиентите на Atlassian тряб...

CISO на Atlassian предупреждава клиентите на...
Последно добавени
16/04/2024

CISA издаде извънредна дире...

На 11 април Агенцията за киберсигурност...
15/04/2024

CP3O е арестуван

Министерството на правосъдието на САЩ обяви...
15/04/2024

Daixin Team ransomware е ат...

Бандата Daixin Team ransomware е извършила...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!