Търсене
Close this search box.

Лотарията в Охайо е засегната от кибератака

Лотарията в Охайо беше принудена да спре някои ключови системи, след като кибератака засегна неразкрит брой вътрешни приложения в навечерието на Коледа.

Въпреки че инцидентът сега се разследва и лотарията работи за възстановяване на всички засегнати услуги, нейната система за игри все още функционира пълноценно.

„Мобилното осребряване и осребряването на награди над 599 долара в магазините Super Retailers в момента не са достъпни“, заяви лотарията в съобщение за пресата, публикувано в сряда.

„Освен това печелившите числа за прогресивните джакпоти KENO, Lucky One и EZPLAY не са налични на нашия уебсайт или мобилно приложение, но могат да бъдат проверени във всеки търговец на дребно на лотарията в Охайо.“

Клиентите могат също така да проверяват уебсайта и мобилното приложение на Лотарията на Охайо за печеливши числа, докато инцидентът се разследва и системите се възстановяват онлайн, според отделна препоръка.

Те могат също така да осребрят наградите до 599 USD във всеки обект на Лотария Охайо за търговия на дребно, но тези над 600 USD трябва да бъдат изпратени по пощата до Централния офис на Лотария Охайо или да бъдат заявени чрез дигиталния формуляр за заявяване.

Мобилното приложение на Лотария Охайо за осребряване на печалби и нейните места за продажба на дребно Super Retailer не осребряват награди над 599 долара.

„На 24 декември 2023 г. лотарията на Охайо преживя инцидент с киберсигурността, който засегна някои от вътрешните ѝ приложения, и незабавно започна работа за намаляване на проблема“, се допълва в съобщението.

„Вътрешното разследване на щата продължава. Извиняваме се за причиненото неудобство и работим възможно най-бързо за възстановяване на всички услуги. “

Атака, заявена от нова банда за изнудване

Макар че държавната лотария не е свързала инцидента с известни  заплахи или хакерски групи, за атаката вече претендира новопоявилата се банда за рансъмуер DragonForce.

Нападателите твърдят, че по време на атаката са криптирали устройства и са откраднали данни, включително номера на социални осигуровки и дати на раждане.

Нов запис, добавен към сайта за изтичане на данни DragonForce, предполага, че предполагаемите откраднати файлове съдържат информация, принадлежаща на клиенти и служители на лотарията в Охайо.

„Повече от 3 000 000+ записа, име, фамилия, поща, адреси, печеливши суми! SSN + DOB записи на служители и играчи. […] Общото тегло на изтичането, когато се разопакова, е около 600+ гигабайта“, казва бандата.

За бандата за изнудване DragonForce не се знае много и въпреки че е нова операция, нейните тактики, стил на водене на преговори и сайт за изтичане на данни говорят за опитна група за изнудване.

При положение че правоприлагащите органи прекъсват операциите за получаване на откуп, не би било изненадващо, ако става въпрос за ребрандиране на предишна банда.

 

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

21 април 2024

Как OpenAI и Microsoft събудиха заспал софтуере...

Само преди десетилетие най-големият технологичен звяр в света беше ...
20 април 2024

Готви се нова методика за удостоверяване на съо...

Актуализирането на методиката за удостоверяване на съответствието н...
20 април 2024

Критична уязвимост на Forminator за WordPress и...

Плъгинът Forminator за WordPress, използван в над 500 000 сайта, е ...
20 април 2024

Бандата "Медуза" нанася нов удар

Въпреки че общинската агенция уверява обществеността, че малцина са...
19 април 2024

Пробиха MITRE чрез нулевите дни на Ivanti

Корпорацията MITRE твърди, че подкрепяна от държавата хакерска груп...
19 април 2024

Замбия арестува 77 души в операция за киберпрес...

Компанията за фалшиви телефонни центрове извършва онлайн  и други и...
Бъдете социални
Още по темата
20/04/2024

Бандата "Медуза" нанася нов...

Въпреки че общинската агенция уверява обществеността,...
18/04/2024

Болница в Кан с 869 легла и...

Болница „Симон Вейл“ в Кан (CHC-SV)...
18/04/2024

Akira ransomware е събрала ...

Според съвместна препоръка на ФБР, CISA,...
Последно добавени
21/04/2024

Как OpenAI и Microsoft събу...

Само преди десетилетие най-големият технологичен звяр...
20/04/2024

Готви се нова методика за у...

Актуализирането на методиката за удостоверяване на...
20/04/2024

Критична уязвимост на Formi...

Плъгинът Forminator за WordPress, използван в...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!