Microsoft намалява цените за Teams Rooms

Microsoft обяви основно преразглеждане на лицензирането на Microsoft Teams Rooms с ново ценообразуване, за да се погрижи за по-широк диапазон от компании.

В публикация на уебсайта си технологичният гигант заяви, че от 1 септември Teams Rooms ще се предлагат на две нива, „Basic“ и „Pro“. Teams Rooms Pro ще бъде на цена от $40 на стая на месец, докато Teams Rooms Basic ще се предлага безплатно на всеки клиент, който е закупил сертифицирано устройство Teams Rooms.

Teams Rooms е  хардуер решение и управлявани услуги на Microsoft за Teams, в сътрудничество със сертифицирани доставчици на хардуер за видеоконференции. В момента се предлага на ниво „Стандартно“ или „Премиум“, което струва съответно $15 и $50 на месец.

Microsoft идентифицира малкия и среден бизнес (SMB) като целевата аудитория за основното ниво, което заявява, че включва „планиране, присъединяване към срещи, споделяне на съдържание и съвместна бяла дъска, както и основни възможности за сигурност и управление извън кутията ”.

Лицензите за основно ниво покриват по едно устройство на стая и са достъпни само като част от процеса на настройка за сертифицирани устройства. На клиентите са разрешени до 25 базови лиценза за ниво под наем. Microsoft твърди, че това оправдава предлагането на услугата без допълнителни разходи, тъй като тя представлява „страхотна възможност за наддаване на Microsoft Teams Rooms Pro“.

По подобен начин Microsoft заявява в публикацията в блога, че предоставянето на базовото ниво безплатно дава на неговите сертифицирани партньори  по-голяма и по-информирана клиентска база, с увеличени възможности за надценка.

„Новият модел на лицензиране ще помогне за подобряване на пътуването на вашите клиенти от малкия и среден бизнес по път с ниско триене до решението Teams Rooms без разходи (Teams Rooms Basic), ще увеличи продажбите и вашите възможности за монетизация (Teams Rooms Pro) и ще изясни често срещани въпроси за използването на потребителски лицензи, стойност за управление и подобрени хибридни функции.“

Предлагат се и безплатни пробни версии на Teams Rooms Pro, за да се даде на клиентите опит от първа ръка за неговите предимства. На търговски клиенти ще бъде разрешен до един месец пробен период, докато на благотворителни организации, образователни заведения и държавни клиенти ще бъдат предоставени 60 дни за изпитания.

В друга промяна, Microsoft ще актуализира управляваните услуги за устройства Teams Rooms. Управлението на базираната на AI платформа ще бъде включено в Teams Rooms Pro SKU, като Microsoft обещава денонощно наблюдение, конфигурация на пръстени за актуализиране, диагностика и задълбочен анализ на инциденти. В съответствие с тази промяна Microsoft постепенно ще премахне използването на сервизни инженери за управление на инциденти от 1 октомври.

Настоящите клиенти на Standard и Premium ще имат право да използват своите лицензи до изтичане, но ще трябва да изберат един от новите SKU в момента на подновяване.

Източник: itpro.co.uk

Подобни публикации

6 февруари 2023

Новият крипто токен Dingo начислява такса за тр...

Изследователи от компанията за ИТ сигурност Check Point security са...
6 февруари 2023

#9 Cyber Security Talks Bulgaria ще се проведе...

След страхотното събитие на КиберКЛУБ // CyberCLUB е отново време з...
4 февруари 2023

Нов рансъмуер използва грешка във VMware и се ...

Хипервайзорите VMware ESXi са мишена на нова вълна от атаки, предна...
3 февруари 2023

Разкрити са нови уязвимости в сигурността при е...

Две нови слабости в сигурността, открити в няколко системи за зареж...
3 февруари 2023

Google Ads популяризира "виртуализиран" зловред...

Продължаваща кампания за злонамерена реклама в Google разпространяв...
2 февруари 2023

Нови варианти на руския шпионския софтуер Gamar...

Държавният център за киберзащита (ДЦКЗ) на Украйна назова официално...
Бъдете социални
Още по темата
01/02/2023

Microsoft спря продажбата н...

Слагайки край на една епоха, Microsoft...
31/01/2023

Грешка ли е завръщането в о...

Три години след началото на пандемията...
28/01/2023

Microsoft започва принудите...

Microsoft започна принудителното разпространение на Windows...
Последно добавени
06/02/2023

Новият крипто токен Dingo н...

Изследователи от компанията за ИТ сигурност...
06/02/2023

#9 Cyber Security Talks Bul...

След страхотното събитие на КиберКЛУБ //...
04/02/2023

Нов рансъмуер използва гре...

Хипервайзорите VMware ESXi са мишена на...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!