Microsoft намалява цените за Teams Rooms

Microsoft обяви основно преразглеждане на лицензирането на Microsoft Teams Rooms с ново ценообразуване, за да се погрижи за по-широк диапазон от компании.

В публикация на уебсайта си технологичният гигант заяви, че от 1 септември Teams Rooms ще се предлагат на две нива, „Basic“ и „Pro“. Teams Rooms Pro ще бъде на цена от $40 на стая на месец, докато Teams Rooms Basic ще се предлага безплатно на всеки клиент, който е закупил сертифицирано устройство Teams Rooms.

Teams Rooms е  хардуер решение и управлявани услуги на Microsoft за Teams, в сътрудничество със сертифицирани доставчици на хардуер за видеоконференции. В момента се предлага на ниво „Стандартно“ или „Премиум“, което струва съответно $15 и $50 на месец.

Microsoft идентифицира малкия и среден бизнес (SMB) като целевата аудитория за основното ниво, което заявява, че включва „планиране, присъединяване към срещи, споделяне на съдържание и съвместна бяла дъска, както и основни възможности за сигурност и управление извън кутията ”.

Лицензите за основно ниво покриват по едно устройство на стая и са достъпни само като част от процеса на настройка за сертифицирани устройства. На клиентите са разрешени до 25 базови лиценза за ниво под наем. Microsoft твърди, че това оправдава предлагането на услугата без допълнителни разходи, тъй като тя представлява „страхотна възможност за наддаване на Microsoft Teams Rooms Pro“.

По подобен начин Microsoft заявява в публикацията в блога, че предоставянето на базовото ниво безплатно дава на неговите сертифицирани партньори  по-голяма и по-информирана клиентска база, с увеличени възможности за надценка.

„Новият модел на лицензиране ще помогне за подобряване на пътуването на вашите клиенти от малкия и среден бизнес по път с ниско триене до решението Teams Rooms без разходи (Teams Rooms Basic), ще увеличи продажбите и вашите възможности за монетизация (Teams Rooms Pro) и ще изясни често срещани въпроси за използването на потребителски лицензи, стойност за управление и подобрени хибридни функции.“

Предлагат се и безплатни пробни версии на Teams Rooms Pro, за да се даде на клиентите опит от първа ръка за неговите предимства. На търговски клиенти ще бъде разрешен до един месец пробен период, докато на благотворителни организации, образователни заведения и държавни клиенти ще бъдат предоставени 60 дни за изпитания.

В друга промяна, Microsoft ще актуализира управляваните услуги за устройства Teams Rooms. Управлението на базираната на AI платформа ще бъде включено в Teams Rooms Pro SKU, като Microsoft обещава денонощно наблюдение, конфигурация на пръстени за актуализиране, диагностика и задълбочен анализ на инциденти. В съответствие с тази промяна Microsoft постепенно ще премахне използването на сервизни инженери за управление на инциденти от 1 октомври.

Настоящите клиенти на Standard и Premium ще имат право да използват своите лицензи до изтичане, но ще трябва да изберат един от новите SKU в момента на подновяване.

Източник: itpro.co.uk

Подобни публикации

4 декември 2023

Рансъмуерът е безмилостен: какво можете да напр...

Не само, че броят на рансъмуерите се увеличава, но този вид зловред...
3 декември 2023

Свалянето на Qakbot: Смекчаване на последиците ...

Министерството на правосъдието на САЩ и ФБР наскоро си сътрудничиха...
2 декември 2023

Владимир Дунаев е осъден за създаването на злов...

Министерството на правосъдието на САЩ обяви, че руски гражданин е п...
2 декември 2023

Клиентите на онлайн туристическата агенция Book...

Една от най-големите онлайн туристически агенции в света – Booking....
2 декември 2023

Националната ядрена лаборатория на Айдахо е бил...

Националната лаборатория на Айдахо (INL), една от 17-те национални ...
1 декември 2023

Енергийни смущения, свързани с киберсигурността

Експерти по сигурността предупреждават, че операторите на петролни ...
Бъдете социални
Още по темата
30/11/2023

Microsoft започва тестване ...

Microsoft започна да тества нова функция...
23/11/2023

Нови недостатъци в сензорит...

Ново проучване разкрива множество уязвимости, които...
18/11/2023

Windows 10 ще позволи на ад...

Microsoft обяви нова политика, която позволява...
Последно добавени
04/12/2023

Рансъмуерът е безмилостен: ...

Не само, че броят на рансъмуерите...
03/12/2023

Свалянето на Qakbot: Смекча...

Министерството на правосъдието на САЩ и...
02/12/2023

Владимир Дунаев е осъден за...

Министерството на правосъдието на САЩ обяви,...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!