Microsoft намалява цените за Teams Rooms

Microsoft обяви основно преразглеждане на лицензирането на Microsoft Teams Rooms с ново ценообразуване, за да се погрижи за по-широк диапазон от компании.

В публикация на уебсайта си технологичният гигант заяви, че от 1 септември Teams Rooms ще се предлагат на две нива, „Basic“ и „Pro“. Teams Rooms Pro ще бъде на цена от $40 на стая на месец, докато Teams Rooms Basic ще се предлага безплатно на всеки клиент, който е закупил сертифицирано устройство Teams Rooms.

Teams Rooms е  хардуер решение и управлявани услуги на Microsoft за Teams, в сътрудничество със сертифицирани доставчици на хардуер за видеоконференции. В момента се предлага на ниво „Стандартно“ или „Премиум“, което струва съответно $15 и $50 на месец.

Microsoft идентифицира малкия и среден бизнес (SMB) като целевата аудитория за основното ниво, което заявява, че включва „планиране, присъединяване към срещи, споделяне на съдържание и съвместна бяла дъска, както и основни възможности за сигурност и управление извън кутията ”.

Лицензите за основно ниво покриват по едно устройство на стая и са достъпни само като част от процеса на настройка за сертифицирани устройства. На клиентите са разрешени до 25 базови лиценза за ниво под наем. Microsoft твърди, че това оправдава предлагането на услугата без допълнителни разходи, тъй като тя представлява „страхотна възможност за наддаване на Microsoft Teams Rooms Pro“.

По подобен начин Microsoft заявява в публикацията в блога, че предоставянето на базовото ниво безплатно дава на неговите сертифицирани партньори  по-голяма и по-информирана клиентска база, с увеличени възможности за надценка.

„Новият модел на лицензиране ще помогне за подобряване на пътуването на вашите клиенти от малкия и среден бизнес по път с ниско триене до решението Teams Rooms без разходи (Teams Rooms Basic), ще увеличи продажбите и вашите възможности за монетизация (Teams Rooms Pro) и ще изясни често срещани въпроси за използването на потребителски лицензи, стойност за управление и подобрени хибридни функции.“

Предлагат се и безплатни пробни версии на Teams Rooms Pro, за да се даде на клиентите опит от първа ръка за неговите предимства. На търговски клиенти ще бъде разрешен до един месец пробен период, докато на благотворителни организации, образователни заведения и държавни клиенти ще бъдат предоставени 60 дни за изпитания.

В друга промяна, Microsoft ще актуализира управляваните услуги за устройства Teams Rooms. Управлението на базираната на AI платформа ще бъде включено в Teams Rooms Pro SKU, като Microsoft обещава денонощно наблюдение, конфигурация на пръстени за актуализиране, диагностика и задълбочен анализ на инциденти. В съответствие с тази промяна Microsoft постепенно ще премахне използването на сервизни инженери за управление на инциденти от 1 октомври.

Настоящите клиенти на Standard и Premium ще имат право да използват своите лицензи до изтичане, но ще трябва да изберат един от новите SKU в момента на подновяване.

Източник: itpro.co.uk

Подобни публикации

30 май 2023

Бели хакери спечелиха 105 000 долара от Sonos One

Няколко недостатъка в сигурността, открити в безжичните високоговор...

Идва ли Windows 12?

Голямата актуализация на Windows 11 за края на тази година, известн...
30 май 2023

Нов хакерски форум пусна данните на 478 000 чле...

База данни за известния хакерски форум RaidForums е изтекла в интер...
30 май 2023

CosmicEnergy е способен да спре електрическата ...

Руски софтуер, който може да изключва (или включва) промишлени маши...
29 май 2023

AceCryptor: Мощно оръжие на киберпрестъпниците

От 2016 г. насам за опаковане на множество щамове на зловреден софт...

Какво трябва да знаем за сигурността на 5G мреж...

5G променя правилата на играта за мобилната свързаност, включително...
28 май 2023

Computex 2023: всичко, което трябва да знаете з...

Computex 2023 се провежда от 29 май до 2 юни Изложението Computex 2...
Бъдете социални
Още по темата
30/05/2023

Идва ли Windows 12?

Голямата актуализация на Windows 11 за...
27/05/2023

С летния сезон фишинг и BEC...

Фишинг кампаниите, насочени към пътуващи, се...
25/05/2023

Справяне с недостига на тал...

  Нуждата от квалифициран персонал за...
Последно добавени
30/05/2023

Бели хакери спечелиха 105 0...

Няколко недостатъка в сигурността, открити в...
30/05/2023

Идва ли Windows 12?

Голямата актуализация на Windows 11 за...
30/05/2023

Нов хакерски форум пусна да...

База данни за известния хакерски форум...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!