Microsoft предупреждава за евентуални проблеми с принтирането

Microsoft предупреди, че  с незадъжителните аклтуализации за предварителен преглед от тази седмица, временното смекчаване, предоставено преди една година за справяне с проблеми с печатането на Windows Server на несъвместими устройства, ще бъде премахнато, което потенциално ще наруши принтирането.

Както Редмънд обясни миналата година, известен проблем може да причини грешки при печат и сканиране на множество версии на Windows Server след инсталиране на актуализациите за защита от юли 2021 г. на Windows домейн контролери (DC).

Известният проблем засяга принтери, скенери и многофункционални устройства, които не са съвместими с промените в защитата на CVE-2021-33764 и използват удостоверяване със смарт карта (PIV).

„Засегнатите устройства са принтери, скенери и многофункционални устройства, удостоверяващи смарт карти, които не поддържат нито Diffie-Hellman (DH) за обмен на ключове по време на PKINIT Kerberos удостоверяване, нито  поддръжка за des-ede3-cbc („тройна“ DES’) по време на заявката за Kerberos AS“, обясни Microsoft.

За щастие, според Microsoft, всички засегнати устройства за удостоверяване на смарт карти ще работят според очакванията и няма да бъдат засегнати, ако използват удостоверяване с потребителско име/парола.

Временното смекчаване е деактивирано в засегнатите версии на Windows Server

В четвъртък Microsoft каза, че временната корекция вече е деактивирана от незадължителните актуализации за предварителен преглед тази седмица на системите Windows Server 2019. Тази промяна ще доведе до грешки при печат и сканиране в среди на Windows с несъвместими устройства.

„От 21 юли 2022г. това временно смекчаване няма да може да се използва в актуализации на защитата. Актуализацията за предварителен преглед на Windows от юли 2022г. ще премахне временното смекчаване и ще изисква съвместими устройства за печат и сканиране“, казва компанията в центъра за съобщения на Windows.

Временното смекчаване  ще бъде премахнато от всички засегнати версии на Windows Server (Windows Server 2019, 2016, 2012 и 2008) до актуализациите за защита на Patch Tuesday следващия месец, които ще бъдат пуснати на 9 август 2022г.

„Всички актуализации, пуснати на този ден или по-късно, няма да могат да използват временното смекчаване“, обяснява Microsoft в актуализиран документ за поддръжка.

„Принтерите и скенерите, удостоверяващи смарт карти, трябва да са съвместими с раздел 3.2.1 от спецификацията RFC 4556, необходима за CVE-2021-33764 след инсталирането на тези актуализации или по-късно на домейн контролерите на Active Directory.“

За да намерят несъвместими устройства, които няма да успеят да бъдат удостоверени след инсталиране на актуализации от юли 2022г. или по-нови версии на Windows DC, администраторите трябва да проверят регистрационните файлове на своите Active Directory DC за одитни събития, идентифициращи несъвместими с RFC-4456 принтери, добавени след разполагане на актуализации на Windows Server от февруари 2022г.

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

8 декември 2022

Устойчиви ли са криптовалутите?

Инвестирането в криптовалути през годините донесе богатство на мноз...
6 декември 2022

Най-големият пазар на малуер за мобилни устройс...

Изследователи в областта на киберсигурността хвърлиха светлина върх...
5 декември 2022

Социалните медии повишават насилието в училище

Нов доклад, публикуван от британския мозъчен тръст Crest Advisory, ...
4 декември 2022

Google с нова актуализация на Chrome, поправя ...

  В петък гигантът в областта на търсенето в интернет Google п...
1 декември 2022

Google с обвинения към испански шпионски софтуер

Смята се, че базираният в Барселона доставчик на софтуер за наблюде...
1 декември 2022

За дигиталните активи на починалите

Напоследък много наши потребители ни питат какво се случва с пароли...
Бъдете социални
Още по темата
16/11/2022

Проблеми с Kerberos след н...

Microsoft разследва нов известен проблем, който...
07/11/2022

Съдят Microsoft за пиратство

Програмистът и адвокат Матю Бътърик съди...
31/10/2022

Microsoft: Raspberry Robin ...

Червеят е регистриран за първи път...
Последно добавени
08/12/2022

Устойчиви ли са криптовалут...

Инвестирането в криптовалути през годините донесе...
06/12/2022

Най-големият пазар на малуе...

Изследователи в областта на киберсигурността хвърлиха...
05/12/2022

Социалните медии повишават ...

Нов доклад, публикуван от британския мозъчен...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!