Търсене
Close this search box.

Microsoft пуска първата предварителна версия на Windows Server 2025

Microsoft пусна Windows Server Insider Preview 26040 – първата версия на Windows Server 2025 за администратори, включени в програмата Windows Insider.

Тази компилация е първата подкарана за следващия Windows Server Long-Term Servicing Channel (LTSC) Preview, който се предлага с двете опции за инсталация Desktop Experience и Server Core за Datacenter и Standard издания, Annual Channel за Container Host и Azure Edition (само за оценка на виртуални машини).

„Възобновихме програмата Windows Server Insider след зимната ни почивка и има нова компилация, нови функции и – най-накрая – официално брандиране: Windows Server 2025“, каза Нед Пайл, главен програмен мениджър в Microsoft.

Въвеждат се алтернативни портове на SMB over QUIC, което позволява на администраторите на Windows да преминат от използване на порта по подразбиране SMB over QUIC UDP/443 към избран от тях порт.

Редмънд въведе поддръжка за алтернативни портове на SMB с пускането на Windows 11 Insider preview Build 25992 в канала Canary през ноември.

Тогава компанията заяви, че SMB клиентът може да се свързва с SMB сървър през TCP, QUIC или RDMA, като използва мрежови портове, различни от зададените по подразбиране.

Промени в Windows Server flighting и Desktop Experience

Днес Microsoft обяви и стартирането на flighting за вътрешни потребители на Windows Server, което позволява на администраторите да инсталират новите Insider билдове автоматично чрез Windows Update, вместо да ги разполагат ръчно.

„Отсега нататък планираме да публикуваме всяка нова компилация в Windows Update (известна още като „flighting“) по същото време, когато публикуваме познатия ISO за нашата общност от вътрешни потребители на Windows Server. Ваш е изборът да обновите с помощта на Setup, както досега, или да използвате Windows Update за същото“, каза софтуерният инженер на Microsoft Артьом Проничкин.

Microsoft също така ще разшири Windows Server flighting с допълнителни канали за Insider, точно както каналите за  Windows 11 flighting.

Windows Server с Desktop Experience ще получи и същото изживяване „Email & Accounts“ като Windows 11, увеличено покритие за Bluetooth устройствата и услугата Wi-Fi Wireless LAN, активирана по подразбиране за сценариите с Edge.

„Ще се нуждаете от подходящ хардуер и драйвери под ръка. Моля, проверете дали вашите безжични устройства работят правилно. Когато хардуерът и правилните драйвери са налице, вижте съответните изживявания в Настройки и лентата на задачите“, заявиха от Microsoft.

Регистрираните Insider-и могат да отидат директно на страницата за изтегляне на Windows Server Insider Preview, за да изтеглят ISO и VHDX имиджи за тази предварителна версия на Windows Server 2025. Ако все още не сте се регистрирали като Insider, допълнителна информация е налична в портала Windows Insiders for Business.

Повече информация относно Windows Server 2025 Insider билдове, включително Server Standard и Datacenter ключове, е налична тук. Срокът на валидност на тази Windows Server Preview build ще изтече на 15 септември 2024 г.

 

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

18 април 2024

Вариант на LockBit 3.0 генерира персонализиран,...

Изследователите на Kaspersky са открили новия вариант, след като са...
18 април 2024

Групата "Sandworm" е основното звено за киберат...

Но дори и да се е фокусирала върху това, сложната група за заплахи ...
18 април 2024

Apple предупреждава потребителите в 150 държави...

В ново уведомление за заплахи Apple посочва доставчика на Pegasus N...
17 април 2024

Приложението Copilot на Windows Server е добаве...

Microsoft твърди, че новото приложение Copilot, погрешно добавено в...
17 април 2024

Последни тенденции при зловредния софтуер

В днешната дигитална ера киберсигурността се превърна в постоянна г...
17 април 2024

FTC налага глоби на стартъпа за психично здраве...

Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) разпореди на компанията ...
Бъдете социални
Още по темата
17/04/2024

Приложението Copilot на Win...

Microsoft твърди, че новото приложение Copilot,...
13/04/2024

На федералните агенции на С...

В четвъртък Агенцията за киберсигурност и...
11/04/2024

CISA нарежда на агенциите, ...

CISA издаде нова спешна директива, с...
Последно добавени
18/04/2024

Вариант на LockBit 3.0 гене...

Изследователите на Kaspersky са открили новия...
18/04/2024

Групата "Sandworm" е основн...

Но дори и да се е...
18/04/2024

Apple предупреждава потреби...

В ново уведомление за заплахи Apple...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!