Търсене
Close this search box.

Microsoft тества подобрен панел с подробности на Explorer

Microsoft пусна нова разработка на Windows 11, която модернизира панела с детайли на File Explorer, подобрява функцията за заключване на екрана Windows Spotlight и разширява обхвата на обозначенията за известия в менюто „Старт“.

Тези подобрения се разпространяват заедно с Windows 11 Insider Preview Build 23451 до наскоро рестартирания Dev Channel, изграждащ серия 23000.

„Въвеждаме модернизиран панел с подробности в File Explorer (ALT + Shift + P), предназначен да ви помогне да получите лесен достъп до свързано съдържание, да сте в течение на активността на файловете и да си сътрудничите, без дори да отваряте файла“, казаха Аманда Ланговски и Брандън ЛеБлан от Microsoft.

„Когато потребителят избере файл във File Explorer и активира панела, модерният панел ще покаже контекстуална информация за файла, включително миниатюра на файла, статус и бутон за споделяне, активност на файла, свързани файлове и имейли и друга информация.“

За да активирате новия панел с подробности (който ще замени досегашния панел с подробности на File Explorer), трябва да щракнете върху „Details pane“ (Панел с подробности) от менюто View (Изглед) и да го включите с помощта на бутона в дясната част на командната лента.

С тази версия на Windows Insider вече се тестват и два различни дизайна (или обработки, както ги нарича Microsoft) за Windows Spotlight.

Единият от проектите ще включва по-подробен и по-богат потребителски интерфейс (UI), с налични режими на цял екран и минимизиран. И в двата случая ще се показват 4K портретни изображения и ще се предоставя възможност за научаване на допълнителни подробности за всяко изображение на работния плот.

Дизайните на Windows Spotlight ще се различават на различните компютри в канала Dev Channel за Insiders и ще бъдат налични само на английски език.

Разширяване на менюто „Известия“

Днес Microsoft обяви също, че ще започне да разширява разпространението на така нареченото „маркиране на известия“ за акаунти на Microsoft – което някои могат да считат за реклами на други продукти на компанията, включително Microsoft 365 и OneDrive – в менюто Start на Windows 11.

Това е в процес на тестване поне от ноември 2022 г. и някои от тези „известия“ вече се показват на потребителите, които са инсталирали предварителната актуализация от март 2023 г. или по-нови актуализации за Windows 11.

„Акаунтът на Microsoft е това, което свързва Windows с вашите приложения на Microsoft, архивира всичките ви данни, помага ви да управлявате абонаментите и където можете да добавите допълнителни стъпки за сигурност, така че никога да не бъдете заключени от акаунта си“, казаха днес Ланговски и ЛеБлан.

„С тази функция предоставяме на клиентите бърз достъп до важни известия, свързани с акаунта.“

В системите, в които се прилага новото „третиране на обозначенията в менюто „Старт“, рекламите ще се показват в изхода за излизане от менюто „Старт“ на Windows 11.

Microsoft казва, че потребителите могат да управляват тези известия, като отидат в Personalization > Start (Персонализация > Старт) в приложението Windows 11 Settings (Настройки).

Миналия месец от Редмънд също така обявиха, че са започнали да тестват нови третирания в менюто „Старт“ на Windows за потребители, влезли в локални акаунти.

Списъкът, който се тества, включва, но не се ограничава до следните известия:

  • Влезте в профила си в Microsoft. Ще можете да създавате резервни копия на устройството си и да го поддържате по-сигурно
  • Използвайте безплатно услугата Microsoft 365. Влезте с акаунта си в Microsoft, за да използвате приложения за продуктивност и съхранение в облака
  • Поддържайте акаунта си в по-голяма безопасност. Влезте, за да персонализирате настройките за сигурност и профила си на едно място
  • Получавайте достъп до файловете си отвсякъде. Ще получите 5 GB място за съхранение в облака безплатно, когато влезете

Важно е също така да се отбележи, че функциите, тествани в канала Dev, могат да бъдат силно коригирани, преди да бъдат предоставени на обикновените потребители, или може никога да не бъдат пуснати.

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

18 май 2024

Бивш лидер на OpenAI: Безопасността е "на заден...

Ян Лейке, който ръководеше екипа на OpenAI „Super Alignment&#...
18 май 2024

Киберсигурността в надпревара за разобличаване ...

Кевин Мандия, главен изпълнителен директор на Mandiant в Google Clo...
17 май 2024

Измамите с фалшиви фактури все още са сериозна ...

Измамите с фалшиви фактури не са нова тенденция, показват проучвани...
17 май 2024

Петима обвинени за киберсхеми в полза на оръжей...

Днес Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения на пе...
17 май 2024

Шпионската група "Маската" се появява отново сл...

Група за съвременни постоянни заплахи (APT), която не е била в дейс...
16 май 2024

400 000 Linux сървъра са засегнати от ботнета E...

Разширяването на ботнета Ebury Linux продължава без прекъсване през...
16 май 2024

Intel публикува 41 препоръки за сигурност за на...

Гигантът в областта на чиповете е пуснал пачове за повечето от тези...
16 май 2024

Украински и латвийски телевизии бяха отвлечени

Само в Украйна бяха прекъснати поне 15 телевизионни канала, което, ...
Бъдете социални
Още по темата
15/05/2024

Microsoft отстранява грешки...

Днес Microsoft отстрани известен проблем, който...
08/05/2024

Шефката по сигурността на M...

Конференцията на RSA представя ужасяваща картина...
21/04/2024

Как OpenAI и Microsoft събу...

Само преди десетилетие най-големият технологичен звяр...
Последно добавени
18/05/2024

Бивш лидер на OpenAI: Безоп...

Ян Лейке, който ръководеше екипа на...
18/05/2024

Киберсигурността в надпрева...

Кевин Мандия, главен изпълнителен директор на...
17/05/2024

Измамите с фалшиви фактури ...

Измамите с фалшиви фактури не са...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!