Microsoft тества подобрен панел с подробности на Explorer

Microsoft пусна нова разработка на Windows 11, която модернизира панела с детайли на File Explorer, подобрява функцията за заключване на екрана Windows Spotlight и разширява обхвата на обозначенията за известия в менюто „Старт“.

Тези подобрения се разпространяват заедно с Windows 11 Insider Preview Build 23451 до наскоро рестартирания Dev Channel, изграждащ серия 23000.

„Въвеждаме модернизиран панел с подробности в File Explorer (ALT + Shift + P), предназначен да ви помогне да получите лесен достъп до свързано съдържание, да сте в течение на активността на файловете и да си сътрудничите, без дори да отваряте файла“, казаха Аманда Ланговски и Брандън ЛеБлан от Microsoft.

„Когато потребителят избере файл във File Explorer и активира панела, модерният панел ще покаже контекстуална информация за файла, включително миниатюра на файла, статус и бутон за споделяне, активност на файла, свързани файлове и имейли и друга информация.“

За да активирате новия панел с подробности (който ще замени досегашния панел с подробности на File Explorer), трябва да щракнете върху „Details pane“ (Панел с подробности) от менюто View (Изглед) и да го включите с помощта на бутона в дясната част на командната лента.

С тази версия на Windows Insider вече се тестват и два различни дизайна (или обработки, както ги нарича Microsoft) за Windows Spotlight.

Единият от проектите ще включва по-подробен и по-богат потребителски интерфейс (UI), с налични режими на цял екран и минимизиран. И в двата случая ще се показват 4K портретни изображения и ще се предоставя възможност за научаване на допълнителни подробности за всяко изображение на работния плот.

Дизайните на Windows Spotlight ще се различават на различните компютри в канала Dev Channel за Insiders и ще бъдат налични само на английски език.

Разширяване на менюто „Известия“

Днес Microsoft обяви също, че ще започне да разширява разпространението на така нареченото „маркиране на известия“ за акаунти на Microsoft – което някои могат да считат за реклами на други продукти на компанията, включително Microsoft 365 и OneDrive – в менюто Start на Windows 11.

Това е в процес на тестване поне от ноември 2022 г. и някои от тези „известия“ вече се показват на потребителите, които са инсталирали предварителната актуализация от март 2023 г. или по-нови актуализации за Windows 11.

„Акаунтът на Microsoft е това, което свързва Windows с вашите приложения на Microsoft, архивира всичките ви данни, помага ви да управлявате абонаментите и където можете да добавите допълнителни стъпки за сигурност, така че никога да не бъдете заключени от акаунта си“, казаха днес Ланговски и ЛеБлан.

„С тази функция предоставяме на клиентите бърз достъп до важни известия, свързани с акаунта.“

В системите, в които се прилага новото „третиране на обозначенията в менюто „Старт“, рекламите ще се показват в изхода за излизане от менюто „Старт“ на Windows 11.

Microsoft казва, че потребителите могат да управляват тези известия, като отидат в Personalization > Start (Персонализация > Старт) в приложението Windows 11 Settings (Настройки).

Миналия месец от Редмънд също така обявиха, че са започнали да тестват нови третирания в менюто „Старт“ на Windows за потребители, влезли в локални акаунти.

Списъкът, който се тества, включва, но не се ограничава до следните известия:

  • Влезте в профила си в Microsoft. Ще можете да създавате резервни копия на устройството си и да го поддържате по-сигурно
  • Използвайте безплатно услугата Microsoft 365. Влезте с акаунта си в Microsoft, за да използвате приложения за продуктивност и съхранение в облака
  • Поддържайте акаунта си в по-голяма безопасност. Влезте, за да персонализирате настройките за сигурност и профила си на едно място
  • Получавайте достъп до файловете си отвсякъде. Ще получите 5 GB място за съхранение в облака безплатно, когато влезете

Важно е също така да се отбележи, че функциите, тествани в канала Dev, могат да бъдат силно коригирани, преди да бъдат предоставени на обикновените потребители, или може никога да не бъдат пуснати.

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

26 септември 2023

WatchGuard получи най-високото признание

WatchGuard е обявена за лидер в последния доклад на G2 Grid и е отл...
26 септември 2023

WatchGuard с награда за отлични постижения в об...

Имаме удоволствието да споделим, че WatchGuard е обявена за победит...
26 септември 2023

Рансъмуерът Akira мутира и се насочва към систе...

Откакто се появи като заплаха през март, рансъмуерът Arika продължи...
26 септември 2023

Разликите между локалната и облачната киберсигу...

Разликата между управлението на киберсигурността в локални и облачн...
26 септември 2023

Нов вариант на BBTok е насочен към над 40 банк...

Активна кампания за зловреден софтуер, насочена към Латинска Америк...
25 септември 2023

Правилата за API на TikTok затрудняват анализа ...

Според учени новите условия за достъп на изследователите до API на ...
25 септември 2023

Акаунтът на Буретин в X беше хакнат

Хакери компрометират акаунта на Виталик Буретин в X, като открадват...
25 септември 2023

Хакери от Gelsemium са забелязани при атака сре...

При атаките, насочени към правителство в Югоизточна Азия, които про...
Бъдете социални
Още по темата
20/09/2023

Microsoft ще започне да изт...

Днес Microsoft съобщи, че API на...
14/09/2023

Нова функция на Windows 11 ...

Microsoft добави нова функция за сигурност...
13/09/2023

Кумулативната актуализация ...

Microsoft пусна кумулативната актуализация Windows 11...
Последно добавени
26/09/2023

WatchGuard получи най-висок...

WatchGuard е обявена за лидер в...
26/09/2023

WatchGuard с награда за отл...

Имаме удоволствието да споделим, че WatchGuard...
26/09/2023

Рансъмуерът Akira мутира и ...

Откакто се появи като заплаха през...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!