На кино – с цифрови идентификатори

Младите почитатели  на киното скоро ще могат да доказват възрастта си с помощта на приложение за смартфон вместо с документи

За тийнейджърите киномани в Обединеното кралство посещението на кино често е проблематично. Възрастовите ограничения за определени филми означават, че младите хора трябва да показват официални документи за самоличност, преди да могат да си купят билет.
За съжаление това означава да можете да представите паспорт или шофьорска книжка – а не всички тийнейджъри имат такива. Или може да не искат да носят ценни официални документи на място, където могат да бъдат изгубени или откраднати.

Технология

За да помогне за решаването на проблема, Британската киноасоциация въведе план за приемане на цифрови идентификационни номера. Съгласно схемата кинозрители на 13 и повече години ще могат да използват безплатното приложение за смартфон Yoti ID.

Приложението Yoti е проектирано да бъде изключително просто. Първо, потребителят сканира снимка на своя държавен документ за самоличност със снимка. След това си прави селфи. И накрая, AI алгоритмите на Yoti сравняват двете снимки – ако съвпадат, самоличността се потвърждава и на потребителя се дава уникален цифров идентификатор.

Yoti твърдят, че техните AI системи са достатъчно добри, за да одобрят (или отхвърлят) 95% от приложенията за цифрова идентификация, без да е необходимо да бъдат прегледани от човек.

Може ли системата да бъде измамена?

Тъй като цифровите идентификатори са толкова важни, възможно ли е да заблудите системата или да създадете фалшив Yoti ID? Не, защото цифровите идентификатори също могат да бъдат проверени.

Когато потребител представи своя цифров идентификационен номер на касата за билети в киното, касиерът може бързо да сканира прикачения QR код. За няколко секунди касиерът може да потвърди, че личната карта е легитимна и да продаде заявения билет. Ако идентификационният номер е фалшив, потребителят може да бъде отхвърлен, за да не бъде изложен на неподходящо съдържание – и киното е защитено срещу наказателно преследване за продажба на билети на непълнолетни клиенти.

Широко прието приложение за цифрова идентификация

Британската киноасоциация представлява 90% от британските кино оператори, включително Odeon, Vue, Cineworld и Showcase Cinemas. Което означава, че младите хора в повечето градове в страната ще се сблъскат с по-малко проблеми с документи за самоличност, когато купуват билети с възрастово ограничение.

Но приемането на Yoti далеч надхвърля кината. Приема се и от Националната здравна служба (NHS), авиокомпанията Virgin Atlantic, Шотландската служба за подобряване, правителството на Джърси и Националното дружество за предотвратяване на жестокостта към деца.

Всъщност Yoti работи в тясно сътрудничество с официални органи по целия свят, за да предостави услуги за цифрова идентификация. Сега те работят в повече от 200 държави и могат да проверяват цифрово над 5500 различни официални документа за самоличност. И тяхната услуга е достъпна за всички граждани – не само за тези под 18 години.

Знак на бъдещето

Необходимостта от доверен, сигурен цифров идентификатор за достъп до стоки и услуги става все по-важна всеки ден. Бързо и лесно за използване, приложението за смартфон Yoti предлага потенциално решение на техническите предизвикателства, пред които е изправено създаването на решение за цифрова идентификация, което наистина работи.

Източник: Panda Media Center

Подобни публикации

8 декември 2022

Устойчиви ли са криптовалутите?

Инвестирането в криптовалути през годините донесе богатство на мноз...
6 декември 2022

Най-големият пазар на малуер за мобилни устройс...

Изследователи в областта на киберсигурността хвърлиха светлина върх...
5 декември 2022

Социалните медии повишават насилието в училище

Нов доклад, публикуван от британския мозъчен тръст Crest Advisory, ...
4 декември 2022

Google с нова актуализация на Chrome, поправя ...

  В петък гигантът в областта на търсенето в интернет Google п...
1 декември 2022

Google с обвинения към испански шпионски софтуер

Смята се, че базираният в Барселона доставчик на софтуер за наблюде...
1 декември 2022

За дигиталните активи на починалите

Напоследък много наши потребители ни питат какво се случва с пароли...
30 ноември 2022

Уязвимост на Hyundai позволява хакване на ключ...

Изследователи са открили недостатъци в редица приложения, свързани ...
28 ноември 2022

Поредна глоба за Meta

Ирландската комисия за защита на данните (DPC) наложи глоба на Meta...
Бъдете социални
Още по темата
05/12/2022

Социалните медии повишават ...

Нов доклад, публикуван от британския мозъчен...
01/12/2022

За дигиталните активи на по...

Напоследък много наши потребители ни питат...
27/11/2022

Отново за сигурността на па...

Изминаха две години, откакто за първи...
Последно добавени
08/12/2022

Устойчиви ли са криптовалут...

Инвестирането в криптовалути през годините донесе...
06/12/2022

Най-големият пазар на малуе...

Изследователи в областта на киберсигурността хвърлиха...
05/12/2022

Социалните медии повишават ...

Нов доклад, публикуван от британския мозъчен...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!