На кино – с цифрови идентификатори

Младите почитатели  на киното скоро ще могат да доказват възрастта си с помощта на приложение за смартфон вместо с документи

За тийнейджърите киномани в Обединеното кралство посещението на кино често е проблематично. Възрастовите ограничения за определени филми означават, че младите хора трябва да показват официални документи за самоличност, преди да могат да си купят билет.
За съжаление това означава да можете да представите паспорт или шофьорска книжка – а не всички тийнейджъри имат такива. Или може да не искат да носят ценни официални документи на място, където могат да бъдат изгубени или откраднати.

Технология

За да помогне за решаването на проблема, Британската киноасоциация въведе план за приемане на цифрови идентификационни номера. Съгласно схемата кинозрители на 13 и повече години ще могат да използват безплатното приложение за смартфон Yoti ID.

Приложението Yoti е проектирано да бъде изключително просто. Първо, потребителят сканира снимка на своя държавен документ за самоличност със снимка. След това си прави селфи. И накрая, AI алгоритмите на Yoti сравняват двете снимки – ако съвпадат, самоличността се потвърждава и на потребителя се дава уникален цифров идентификатор.

Yoti твърдят, че техните AI системи са достатъчно добри, за да одобрят (или отхвърлят) 95% от приложенията за цифрова идентификация, без да е необходимо да бъдат прегледани от човек.

Може ли системата да бъде измамена?

Тъй като цифровите идентификатори са толкова важни, възможно ли е да заблудите системата или да създадете фалшив Yoti ID? Не, защото цифровите идентификатори също могат да бъдат проверени.

Когато потребител представи своя цифров идентификационен номер на касата за билети в киното, касиерът може бързо да сканира прикачения QR код. За няколко секунди касиерът може да потвърди, че личната карта е легитимна и да продаде заявения билет. Ако идентификационният номер е фалшив, потребителят може да бъде отхвърлен, за да не бъде изложен на неподходящо съдържание – и киното е защитено срещу наказателно преследване за продажба на билети на непълнолетни клиенти.

Широко прието приложение за цифрова идентификация

Британската киноасоциация представлява 90% от британските кино оператори, включително Odeon, Vue, Cineworld и Showcase Cinemas. Което означава, че младите хора в повечето градове в страната ще се сблъскат с по-малко проблеми с документи за самоличност, когато купуват билети с възрастово ограничение.

Но приемането на Yoti далеч надхвърля кината. Приема се и от Националната здравна служба (NHS), авиокомпанията Virgin Atlantic, Шотландската служба за подобряване, правителството на Джърси и Националното дружество за предотвратяване на жестокостта към деца.

Всъщност Yoti работи в тясно сътрудничество с официални органи по целия свят, за да предостави услуги за цифрова идентификация. Сега те работят в повече от 200 държави и могат да проверяват цифрово над 5500 различни официални документа за самоличност. И тяхната услуга е достъпна за всички граждани – не само за тези под 18 години.

Знак на бъдещето

Необходимостта от доверен, сигурен цифров идентификатор за достъп до стоки и услуги става все по-важна всеки ден. Бързо и лесно за използване, приложението за смартфон Yoti предлага потенциално решение на техническите предизвикателства, пред които е изправено създаването на решение за цифрова идентификация, което наистина работи.

Източник: Panda Media Center

Подобни публикации

19 август 2022

Хакер открадна записите на 5,4 милиона потребит...

Хакерска атака удари Twitter, след като неизвестно лице успя да отк...
19 август 2022

Microsoft намалява цените за Teams Rooms

Microsoft обяви основно преразглеждане на лицензирането на Microsof...
18 август 2022

Pentesting или сканиране за уязвимости - каква ...

Pentesting и сканирането за уязвимости често се бъркат за една и съ...
16 август 2022

SOVA криптира Android устройства

Банковият троян SOVA Android продължава да се развива с нови функци...
15 август 2022

Излезе доклада на Verizon за нарушаване на данн...

Verizon е една от най-големите телекомуникационни компании в Северн...
11 август 2022

От Анфийлд до Apple

Следващото поколение кибер таланти  расте сред бившите юноши на ...
9 август 2022

ФБР предупреждава за измамни приложения за крип...

ФБР твърди, че хакерите са откраднали 42,7 милиона долара от крипто...
8 август 2022

Какво представляват SSL стрипинг атаките?

Премахването на криптирането, предлагано от HTTPS, наречено SSL Str...
8 август 2022

ФБР конфискува $500 000 от севернокорейски хакери

Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) обяви изземването на би...
Бъдете социални
Още по темата
18/08/2022

Pentesting или сканиране за...

Pentesting и сканирането за уязвимости често...
11/08/2022

От Анфийлд до Apple

Следващото поколение кибер таланти  расте сред...
08/08/2022

Какво представляват SSL стр...

Премахването на криптирането, предлагано от HTTPS,...
Последно добавени
19/08/2022

Хакер открадна записите на ...

Хакерска атака удари Twitter, след като...
19/08/2022

Microsoft намалява цените з...

Microsoft обяви основно преразглеждане на лицензирането...
18/08/2022

Pentesting или сканиране за...

Pentesting и сканирането за уязвимости често...
Ключови думи