На кино – с цифрови идентификатори

Младите почитатели  на киното скоро ще могат да доказват възрастта си с помощта на приложение за смартфон вместо с документи

За тийнейджърите киномани в Обединеното кралство посещението на кино често е проблематично. Възрастовите ограничения за определени филми означават, че младите хора трябва да показват официални документи за самоличност, преди да могат да си купят билет.
За съжаление това означава да можете да представите паспорт или шофьорска книжка – а не всички тийнейджъри имат такива. Или може да не искат да носят ценни официални документи на място, където могат да бъдат изгубени или откраднати.

Технология

За да помогне за решаването на проблема, Британската киноасоциация въведе план за приемане на цифрови идентификационни номера. Съгласно схемата кинозрители на 13 и повече години ще могат да използват безплатното приложение за смартфон Yoti ID.

Приложението Yoti е проектирано да бъде изключително просто. Първо, потребителят сканира снимка на своя държавен документ за самоличност със снимка. След това си прави селфи. И накрая, AI алгоритмите на Yoti сравняват двете снимки – ако съвпадат, самоличността се потвърждава и на потребителя се дава уникален цифров идентификатор.

Yoti твърдят, че техните AI системи са достатъчно добри, за да одобрят (или отхвърлят) 95% от приложенията за цифрова идентификация, без да е необходимо да бъдат прегледани от човек.

Може ли системата да бъде измамена?

Тъй като цифровите идентификатори са толкова важни, възможно ли е да заблудите системата или да създадете фалшив Yoti ID? Не, защото цифровите идентификатори също могат да бъдат проверени.

Когато потребител представи своя цифров идентификационен номер на касата за билети в киното, касиерът може бързо да сканира прикачения QR код. За няколко секунди касиерът може да потвърди, че личната карта е легитимна и да продаде заявения билет. Ако идентификационният номер е фалшив, потребителят може да бъде отхвърлен, за да не бъде изложен на неподходящо съдържание – и киното е защитено срещу наказателно преследване за продажба на билети на непълнолетни клиенти.

Широко прието приложение за цифрова идентификация

Британската киноасоциация представлява 90% от британските кино оператори, включително Odeon, Vue, Cineworld и Showcase Cinemas. Което означава, че младите хора в повечето градове в страната ще се сблъскат с по-малко проблеми с документи за самоличност, когато купуват билети с възрастово ограничение.

Но приемането на Yoti далеч надхвърля кината. Приема се и от Националната здравна служба (NHS), авиокомпанията Virgin Atlantic, Шотландската служба за подобряване, правителството на Джърси и Националното дружество за предотвратяване на жестокостта към деца.

Всъщност Yoti работи в тясно сътрудничество с официални органи по целия свят, за да предостави услуги за цифрова идентификация. Сега те работят в повече от 200 държави и могат да проверяват цифрово над 5500 различни официални документа за самоличност. И тяхната услуга е достъпна за всички граждани – не само за тези под 18 години.

Знак на бъдещето

Необходимостта от доверен, сигурен цифров идентификатор за достъп до стоки и услуги става все по-важна всеки ден. Бързо и лесно за използване, приложението за смартфон Yoti предлага потенциално решение на техническите предизвикателства, пред които е изправено създаването на решение за цифрова идентификация, което наистина работи.

Източник: Panda Media Center

Подобни публикации

30 май 2023

Бели хакери спечелиха 105 000 долара от Sonos One

Няколко недостатъка в сигурността, открити в безжичните високоговор...

Идва ли Windows 12?

Голямата актуализация на Windows 11 за края на тази година, известн...
30 май 2023

Нов хакерски форум пусна данните на 478 000 чле...

База данни за известния хакерски форум RaidForums е изтекла в интер...
30 май 2023

CosmicEnergy е способен да спре електрическата ...

Руски софтуер, който може да изключва (или включва) промишлени маши...
29 май 2023

AceCryptor: Мощно оръжие на киберпрестъпниците

От 2016 г. насам за опаковане на множество щамове на зловреден софт...

Какво трябва да знаем за сигурността на 5G мреж...

5G променя правилата на играта за мобилната свързаност, включително...
Бъдете социални
Още по темата
27/05/2023

С летния сезон фишинг и BEC...

Фишинг кампаниите, насочени към пътуващи, се...
25/05/2023

Справяне с недостига на тал...

  Нуждата от квалифициран персонал за...
21/05/2023

Запознайте се с Jack от Рум...

Самоличността на втория член на бандата...
Последно добавени
30/05/2023

Бели хакери спечелиха 105 0...

Няколко недостатъка в сигурността, открити в...
30/05/2023

Идва ли Windows 12?

Голямата актуализация на Windows 11 за...
30/05/2023

Нов хакерски форум пусна да...

База данни за известния хакерски форум...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!