Търсене
Close this search box.

На кино – с цифрови идентификатори

Младите почитатели  на киното скоро ще могат да доказват възрастта си с помощта на приложение за смартфон вместо с документи

За тийнейджърите киномани в Обединеното кралство посещението на кино често е проблематично. Възрастовите ограничения за определени филми означават, че младите хора трябва да показват официални документи за самоличност, преди да могат да си купят билет.
За съжаление това означава да можете да представите паспорт или шофьорска книжка – а не всички тийнейджъри имат такива. Или може да не искат да носят ценни официални документи на място, където могат да бъдат изгубени или откраднати.

Технология

За да помогне за решаването на проблема, Британската киноасоциация въведе план за приемане на цифрови идентификационни номера. Съгласно схемата кинозрители на 13 и повече години ще могат да използват безплатното приложение за смартфон Yoti ID.

Приложението Yoti е проектирано да бъде изключително просто. Първо, потребителят сканира снимка на своя държавен документ за самоличност със снимка. След това си прави селфи. И накрая, AI алгоритмите на Yoti сравняват двете снимки – ако съвпадат, самоличността се потвърждава и на потребителя се дава уникален цифров идентификатор.

Yoti твърдят, че техните AI системи са достатъчно добри, за да одобрят (или отхвърлят) 95% от приложенията за цифрова идентификация, без да е необходимо да бъдат прегледани от човек.

Може ли системата да бъде измамена?

Тъй като цифровите идентификатори са толкова важни, възможно ли е да заблудите системата или да създадете фалшив Yoti ID? Не, защото цифровите идентификатори също могат да бъдат проверени.

Когато потребител представи своя цифров идентификационен номер на касата за билети в киното, касиерът може бързо да сканира прикачения QR код. За няколко секунди касиерът може да потвърди, че личната карта е легитимна и да продаде заявения билет. Ако идентификационният номер е фалшив, потребителят може да бъде отхвърлен, за да не бъде изложен на неподходящо съдържание – и киното е защитено срещу наказателно преследване за продажба на билети на непълнолетни клиенти.

Широко прието приложение за цифрова идентификация

Британската киноасоциация представлява 90% от британските кино оператори, включително Odeon, Vue, Cineworld и Showcase Cinemas. Което означава, че младите хора в повечето градове в страната ще се сблъскат с по-малко проблеми с документи за самоличност, когато купуват билети с възрастово ограничение.

Но приемането на Yoti далеч надхвърля кината. Приема се и от Националната здравна служба (NHS), авиокомпанията Virgin Atlantic, Шотландската служба за подобряване, правителството на Джърси и Националното дружество за предотвратяване на жестокостта към деца.

Всъщност Yoti работи в тясно сътрудничество с официални органи по целия свят, за да предостави услуги за цифрова идентификация. Сега те работят в повече от 200 държави и могат да проверяват цифрово над 5500 различни официални документа за самоличност. И тяхната услуга е достъпна за всички граждани – не само за тези под 18 години.

Знак на бъдещето

Необходимостта от доверен, сигурен цифров идентификатор за достъп до стоки и услуги става все по-важна всеки ден. Бързо и лесно за използване, приложението за смартфон Yoti предлага потенциално решение на техническите предизвикателства, пред които е изправено създаването на решение за цифрова идентификация, което наистина работи.

Източник: Panda Media Center

Подобни публикации

21 май 2024

Arm ще пусне чипове с ИИ през 2025 година

Съобщава се, че базираната в Обединеното кралство компания Arm, еди...
20 май 2024

Атака над ARRL постави радиолюбителите по света...

Американската радиорелейна лига (ARRL) предупреждава, че е претърпя...

Защита на вашите коммити от известни CVEs с Git...

Всички разработчици искат да създават сигурен и надежден софтуер. Т...
20 май 2024

Чрез GitHub и FileZilla се доставя коктейл от ...

Наблюдавана е „многостранна кампания“, при която се зло...
20 май 2024

7 бъга излезли на Pwn2Own все още чакат поправка

Редица сериозни грешки в Windows все още не са навлезли в криминалн...
20 май 2024

Китайци са арестувани за пране на 73 милиона до...

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения на двама а...
20 май 2024

Квантовата навигация може да замени GPS съвсем ...

Британски консорциум, финансиран от правителството на Обединеното к...
19 май 2024

Grandoreiro се завръща по - мощен след прекъсва...

Банковият троянец за Android „Grandoreiro“ се разпростр...
Бъдете социални
Още по темата
29/04/2024

Японската полиция създава ф...

Японската полиция поставя фалшиви разплащателни карти...
26/04/2024

Мрежови заплахи: Демонстрац...

Проследете тази симулация на реална мрежова...
20/04/2024

Критична уязвимост на Formi...

Плъгинът Forminator за WordPress, използван в...
Последно добавени
21/05/2024

Arm ще пусне чипове с ИИ пр...

Съобщава се, че базираната в Обединеното...
20/05/2024

Атака над ARRL постави ради...

Американската радиорелейна лига (ARRL) предупреждава, че...
20/05/2024

Защита на вашите коммити от...

Всички разработчици искат да създават сигурен...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!