Най-добрите безплатни инструменти за премахване на зловреден софтуер за 2022 г.

Пейзажът на заплахите за киберсигурността се развива и разширява всяка седмица, което означава, че за бизнеса е трудно да следи всички заплахи за своята цифрова инфраструктура. Въпреки това е по-важно от всякога да имате предпазна мрежа, на която да разчитате, ако зловреден софтуер си проправи път към вашите системи.

Броят на атаките, наблюдавани от експерти по киберсигурност, продължава да расте всяка година, като фишингът остава основният успешен  вектор, чрез който хакерите могат да стартират кибернетични атаки и да инсталират злонамерен софтуер по свой избор.

Най-мащабните кибератаки са тези, които са най-широко известни, но  много по-малки по мащаб уязвимости и заплахи  остават неотчетени от статистиката. За много фирми броят на заплахите, които се използват активно в техния сектор, е твърде изобилен, за да бъдат  наблюдавани изчерпателно, поради което е необходим ефективен инструмент за премахване на зловреден софтуер, за да останете онлайн и да запазите информацията защитена.

Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes anti virus software on smartphone

Един от най-известните доставчици на услуги за защита от зловреден софтуер, Malwarebytes, предлага платформа за премахване на много от по-трудните за откриване заплахи. Потребителите, които търсят предпазни мерки „забрави и задействай“, ще се насладят на възможността за фоново сканиране в реално време, което позволява на системата да сканира съдържанието на операционна система, за да маркира автоматично опасните файлове.

Безплатната версия е много ефективна при откриване и премахване на злонамерени инфекции, стига редовно да сканирате системата си. Най-усъвършенстваните функции обаче, като сканиране в реално време и по-задълбочени  сканирания, са достъпни само за първокласни потребители; те са достъпни само за 14 дни с безплатен акаунт. Ценовите нива са сравнително разумни и започват от 6 лв на месец.

AVG AntiVirus Free

AVG logo displayed on a smartphone

AVG, друго известно име, е антивирусен софтуер, който е проектиран да работи във фонов режим и редовно да сканира вашата машина. Функциите включват актуализации на сигурността в реално време, търсене на злонамерен софтуер и сканиране на производителността и защита срещу злонамерени изтегляния.

Софтуерът претърпя няколко различни итерации през последните няколко години, тъй като разработчиците се опитаха да го направят по-лесен за използване и потребителите да разбират какво се случва с един поглед. Тази работа до голяма степен беше успешна, като инструментът сега ви показва точно как и къде вашата система е защитена.

Премиум версията на AVG предлага по-стабилна защита при тегленее, криптиране на данни и вградена защитна стена, като това е в по-скъпия сегмент на пазара и струва над 120 лв на година. Безплатната версия е напълно използваема, но бъдете готови да се справяте с досадните реклами.

BitDefender Antivirus Free Edition

Bitdefender logo on smartphone

Най-хубавото на безплатния инструмент за премахване на злонамерен софтуер на Bitdefender е, че е без реклами, не ви тормози с много дразнещи изскачащи известия и е лесен за инсталиране, като работи тихо във фонов режим.

Софтуерът разполага с технологията B-Have на BitDefender, която търси приложения, които не се държат нормално. Той също така включва откриване на злонамерен и шпионски софтуер, който може да открие по-редки заплахи, и извършва сканиране при зареждане всеки път, когато стартирате компютъра си. Поради всички изброени по-горе причини, безплатното антивирусно приложение на BitDefender е едно от любимите на всички потребители.

Microsoft Defender

Microsoft logo on smartphone

Сега антивирусният продукт по подразбиране  за всички нови машини с Windows, Microsoft Defender се появи с по- големи успехи от дните на Windows Defender и Microsoft Security Essentials (MSE) на Windows 7. Вградената антивирусна програма на Microsoft продуктите  преди е била разглеждана като прилична опция по подразбиране, но средната производителност винаги е давала на производителите на трети страни възможности, от които да се възползват . Това е  защитата, която винаги  използвате, докато не можете да получите нещо по-мощно.

Едва през последните няколко години Microsoft Defender се разглежда като сериозен защитник в пространството . Може би разочароващо е  само наличието на супер  неприветливия потребителски интерфейс (UI), но Microsoft Defender предлага изключително точна, цялостна защита от заплахи за киберсигурността от момента, в който за първи път включите вашето устройство.

В повечето  тестове Microsoft Defender блокира 99,96% от всички образци на злонамерен софтуер и между януари и февруари 2022г. защитава срещу 100% от всички нови заплахи от нулев ден. Нещо повече, използването му е абсолютно безплатно, всеки, който работи с компютър с Windows, го има и се актуализира автоматично и  редовно, за да се бори срещу познати и нововъзникващи заплахи.

Не  препоръчваме да го правите, но тези от вас, които все още работят с по-стари версии на Windows, като Windows 8 и Windows 7, все още имат опции  за защита от зловреден софтуер. Инструментът за премахване на злонамерен софтуер на Windows (MSRT) все още е наличен за 64-битови машини със стари версии на  Windows и има за цел да предотврати инфекции от преобладаващите по разпространение  видове зловреден софтуер. Въпреки че не е наличен в Windows Vista или по-стари версии, той поддържа версии на Windows Server още от версията от 2008г.

Panda Free Antivirus

Panda Anti virus software on mobile

Ако търсите най – лекия, но най – мощен  софтуер против зловреден код, Panda Free Antivirus е тук. Това е най – добрият продукт в момента. Той е базиран на облак, което означава, че цялата тежка работа се извършва на сървърите на Panda, оставяйки на разположение повече от системната памет на вашия компютър за други, по-важни задачи. Лесен за инсталиране и използване, софтуерът за премахване на зловреден софтуер на Panda включва Wi-Fi сканиране, управление на пароли, криптиране, родителски контрол и много други, но най-хубавото от всичко е, че предлага отлична защита в реално време без натрапчиви съобщения за надстройки.

 

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

19 август 2022

Хакер открадна записите на 5,4 милиона потребит...

Хакерска атака удари Twitter, след като неизвестно лице успя да отк...
19 август 2022

Microsoft намалява цените за Teams Rooms

Microsoft обяви основно преразглеждане на лицензирането на Microsof...
18 август 2022

Pentesting или сканиране за уязвимости - каква ...

Pentesting и сканирането за уязвимости често се бъркат за една и съ...
16 август 2022

SOVA криптира Android устройства

Банковият троян SOVA Android продължава да се развива с нови функци...
15 август 2022

Излезе доклада на Verizon за нарушаване на данн...

Verizon е една от най-големите телекомуникационни компании в Северн...
11 август 2022

От Анфийлд до Apple

Следващото поколение кибер таланти  расте сред бившите юноши на ...
9 август 2022

ФБР предупреждава за измамни приложения за крип...

ФБР твърди, че хакерите са откраднали 42,7 милиона долара от крипто...
8 август 2022

Какво представляват SSL стрипинг атаките?

Премахването на криптирането, предлагано от HTTPS, наречено SSL Str...
8 август 2022

ФБР конфискува $500 000 от севернокорейски хакери

Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) обяви изземването на би...
Бъдете социални
Още по темата
18/08/2022

Pentesting или сканиране за...

Pentesting и сканирането за уязвимости често...
08/08/2022

Какво представляват SSL стр...

Премахването на криптирането, предлагано от HTTPS,...
05/08/2022

Най-популярните видове злов...

Агенцията за киберсигурност и сигурност на...
Последно добавени
19/08/2022

Хакер открадна записите на ...

Хакерска атака удари Twitter, след като...
19/08/2022

Microsoft намалява цените з...

Microsoft обяви основно преразглеждане на лицензирането...
18/08/2022

Pentesting или сканиране за...

Pentesting и сканирането за уязвимости често...
Ключови думи