Търсене
Close this search box.

Най-добрите безплатни инструменти за премахване на зловреден софтуер за 2022 г.

Пейзажът на заплахите за киберсигурността се развива и разширява всяка седмица, което означава, че за бизнеса е трудно да следи всички заплахи за своята цифрова инфраструктура. Въпреки това е по-важно от всякога да имате предпазна мрежа, на която да разчитате, ако зловреден софтуер си проправи път към вашите системи.

Броят на атаките, наблюдавани от експерти по киберсигурност, продължава да расте всяка година, като фишингът остава основният успешен  вектор, чрез който хакерите могат да стартират кибернетични атаки и да инсталират злонамерен софтуер по свой избор.

Най-мащабните кибератаки са тези, които са най-широко известни, но  много по-малки по мащаб уязвимости и заплахи  остават неотчетени от статистиката. За много фирми броят на заплахите, които се използват активно в техния сектор, е твърде изобилен, за да бъдат  наблюдавани изчерпателно, поради което е необходим ефективен инструмент за премахване на зловреден софтуер, за да останете онлайн и да запазите информацията защитена.

Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes anti virus software on smartphone

Един от най-известните доставчици на услуги за защита от зловреден софтуер, Malwarebytes, предлага платформа за премахване на много от по-трудните за откриване заплахи. Потребителите, които търсят предпазни мерки „забрави и задействай“, ще се насладят на възможността за фоново сканиране в реално време, което позволява на системата да сканира съдържанието на операционна система, за да маркира автоматично опасните файлове.

Безплатната версия е много ефективна при откриване и премахване на злонамерени инфекции, стига редовно да сканирате системата си. Най-усъвършенстваните функции обаче, като сканиране в реално време и по-задълбочени  сканирания, са достъпни само за първокласни потребители; те са достъпни само за 14 дни с безплатен акаунт. Ценовите нива са сравнително разумни и започват от 6 лв на месец.

AVG AntiVirus Free

AVG logo displayed on a smartphone

AVG, друго известно име, е антивирусен софтуер, който е проектиран да работи във фонов режим и редовно да сканира вашата машина. Функциите включват актуализации на сигурността в реално време, търсене на злонамерен софтуер и сканиране на производителността и защита срещу злонамерени изтегляния.

Софтуерът претърпя няколко различни итерации през последните няколко години, тъй като разработчиците се опитаха да го направят по-лесен за използване и потребителите да разбират какво се случва с един поглед. Тази работа до голяма степен беше успешна, като инструментът сега ви показва точно как и къде вашата система е защитена.

Премиум версията на AVG предлага по-стабилна защита при тегленее, криптиране на данни и вградена защитна стена, като това е в по-скъпия сегмент на пазара и струва над 120 лв на година. Безплатната версия е напълно използваема, но бъдете готови да се справяте с досадните реклами.

BitDefender Antivirus Free Edition

Bitdefender logo on smartphone

Най-хубавото на безплатния инструмент за премахване на злонамерен софтуер на Bitdefender е, че е без реклами, не ви тормози с много дразнещи изскачащи известия и е лесен за инсталиране, като работи тихо във фонов режим.

Софтуерът разполага с технологията B-Have на BitDefender, която търси приложения, които не се държат нормално. Той също така включва откриване на злонамерен и шпионски софтуер, който може да открие по-редки заплахи, и извършва сканиране при зареждане всеки път, когато стартирате компютъра си. Поради всички изброени по-горе причини, безплатното антивирусно приложение на BitDefender е едно от любимите на всички потребители.

Microsoft Defender

Microsoft logo on smartphone

Сега антивирусният продукт по подразбиране  за всички нови машини с Windows, Microsoft Defender се появи с по- големи успехи от дните на Windows Defender и Microsoft Security Essentials (MSE) на Windows 7. Вградената антивирусна програма на Microsoft продуктите  преди е била разглеждана като прилична опция по подразбиране, но средната производителност винаги е давала на производителите на трети страни възможности, от които да се възползват . Това е  защитата, която винаги  използвате, докато не можете да получите нещо по-мощно.

Едва през последните няколко години Microsoft Defender се разглежда като сериозен защитник в пространството . Може би разочароващо е  само наличието на супер  неприветливия потребителски интерфейс (UI), но Microsoft Defender предлага изключително точна, цялостна защита от заплахи за киберсигурността от момента, в който за първи път включите вашето устройство.

В повечето  тестове Microsoft Defender блокира 99,96% от всички образци на злонамерен софтуер и между януари и февруари 2022г. защитава срещу 100% от всички нови заплахи от нулев ден. Нещо повече, използването му е абсолютно безплатно, всеки, който работи с компютър с Windows, го има и се актуализира автоматично и  редовно, за да се бори срещу познати и нововъзникващи заплахи.

Не  препоръчваме да го правите, но тези от вас, които все още работят с по-стари версии на Windows, като Windows 8 и Windows 7, все още имат опции  за защита от зловреден софтуер. Инструментът за премахване на злонамерен софтуер на Windows (MSRT) все още е наличен за 64-битови машини със стари версии на  Windows и има за цел да предотврати инфекции от преобладаващите по разпространение  видове зловреден софтуер. Въпреки че не е наличен в Windows Vista или по-стари версии, той поддържа версии на Windows Server още от версията от 2008г.

Panda Free Antivirus

Panda Anti virus software on mobile

Ако търсите най – лекия, но най – мощен  софтуер против зловреден код, Panda Free Antivirus е тук. Това е най – добрият продукт в момента. Той е базиран на облак, което означава, че цялата тежка работа се извършва на сървърите на Panda, оставяйки на разположение повече от системната памет на вашия компютър за други, по-важни задачи. Лесен за инсталиране и използване, софтуерът за премахване на зловреден софтуер на Panda включва Wi-Fi сканиране, управление на пароли, криптиране, родителски контрол и много други, но най-хубавото от всичко е, че предлага отлична защита в реално време без натрапчиви съобщения за надстройки.

 

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

28 февруари 2024

Китай стартира нов план за киберзащита на индус...

Тази седмица Министерството на промишлеността и информационните тех...
28 февруари 2024

Уязвимостта на плъгина WordPress LiteSpeed изла...

В плъгина LiteSpeed Cache за WordPress е разкрита уязвимост в сигур...
28 февруари 2024

Xeno RAT се превръща в мощна заплаха в GitHub

В GitHub е публикуван „сложно проектиран“ троянски кон ...
28 февруари 2024

Хакването на Optum е свързано с рансъмуера Blac...

Кибератаката срещу дъщерното дружество на UnitedHealth Group Optum,...
28 февруари 2024

Новата версия на IDAT loader използва стеганогр...

Хакерска група, проследена като „UAC-0184“, е забелязан...
28 февруари 2024

DOOM идва в интелигентните косачки Husqvarna

Ако някога сте искали да играете DOOM на косачка за трева, скоро ще...
28 февруари 2024

Белият дом призовава да се премине към езици за...

Службата на националния кибердиректор на Белия дом (ONCD) призова д...
28 февруари 2024

Предимства на включването на услугата MDR в офе...

Кибератаките се развиват и стават все по-усъвършенствани, а организ...
27 февруари 2024

Севернокорейските хакери атакуват разработчици ...

Нови данни на Phylum показват, че набор от фалшиви пакети npm, откр...
Бъдете социални
Още по темата
23/02/2024

"Secure by Design" нараства...

ISC2 – водещата световна организация с...
19/02/2024

Овладейте многооблачността ...

Постигнете скорост и надеждност на интернет,...
09/02/2024

Мрежата за гости

Wi-Fi за гости се отнася до...
Последно добавени
28/02/2024

Китай стартира нов план за ...

Тази седмица Министерството на промишлеността и...
28/02/2024

Уязвимостта на плъгина Word...

В плъгина LiteSpeed Cache за WordPress...
28/02/2024

Xeno RAT се превръща в мощ...

В GitHub е публикуван „сложно проектиран“...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!