Търсене
Close this search box.

Най- добрите VPN в момента

Най-добрият VPN  за вас трябва да е съвместим с всичките ви мобилни устройства и да осигурява сигурна и надеждна връзка.

Пътуването се завърна с пълна сила. И дори след  ваканционния сезон, не изглежда, че скоро ще намали обороти.

Имайки това предвид, VPN за пътуване е доста  пренебрегван инструмент за защита на данните ви и за спокойствие, когато сте в движение. От всички ситуации, в които може да попаднете, когато използвате VPN, може би най-критичната за мисията е, когато пътувате. Когато сте далеч от дома, вие сте зависими от каквато и комуникационна инфраструктура да съществува там, където се намирате. Може да имате силна Wi-Fi връзка на летището или в кафенето, но сигурна ли е?

Точно тук на помощ идва VPN. Най-добрите VPN създават сигурни тунели, които защитават вашия интернет трафик. Това ви дава едно допълнително ниво на защита срещу кражба на финансова информация или идентификационни данни за вход.

Имайте предвид, че VPN мрежите са незаконни в някои страни, точно защото приемащото правителство иска да следи целия трафик. Уверете се, че сте проверили местните закони, преди да направите нещо, което може да бъде отхвърлено от властите, вероятно с доста сериозни последици.

Услугата, която използвате у дома, може да е страхотна за стрийминг на филми, но VPN мрежите могат да служат за много по-сериозна цел, когато сте в чужбина. Избирайте внимателно.

ExpressVPN
Най-добрият VPN за пътуване като цяло

ExpressVPN logo

 

Плюсове минуси
Плюсове
– Поддържа огромен брой устройства
– 160 сървърни местоположения
– Прозрачна политика за поверителност
Минуси
– Поддържа някои регистрационни файлове за връзка
– Само пет едновременни връзки

Surfshark VPN
Най-достъпният VPN за пътуване

Surfshark VPN

Плюсове минуси
Плюсове
– Неограничени едновременни връзки
–  Над 3200 сървъра
– Без запазване на логове
Минуси
– По-бавно време за връзка

NordVPN

Най-добрият VPN за пътуване с постоянна производителност

NordVPN review | Best VPN for Android

 

Плюсове

– Голяма сървърна мрежа
– Надеждно и бързо
-Лесни за използване собствени приложения
Минуси
– Ограничен до шест едновременни връзки

Спецификации на NordVPN

 • Сървъри: 5500+
 • Едновременни връзки: 6
 • Превключвател за изключване: Да
 • Платформи: Windows, macOS, iOS, Android, Linux, Android TV, Chrome, Firefox, Edge
 • Регистриране: Няма, освен данни за фактуриране
 • Гаранция за връщане на парите: 30 дни

В  прегледите на NordVPN открихме, че е бърз (намалява скоростите само с  28%) и има надеждна и последователна връзка. Производителността на NordVPN като цяло беше последователна в широк диапазон от тестови ситуации. Това означава, че ако пътувате, вероятно ще можете да разчитате на същата производителност от NordVPN, независимо къде се свързвате.

NordVPN също поддържа P2P споделяне и е един от любимите  VPN за торенти. Той предлага втори слой на криптиране чрез своята функция Double VPN и има специален IP, ако се опитвате да стартирате VPN, който също се удвоява като сървър. Що се отнася до съвместимостта, NordVPN поддържа всички основни платформи и има допълнителни добавки за браузър за Chrome, Firefox и Microsoft Edge.

Като цяло NordVPN е солиден избор. Има 30-дневна гаранция за връщане на парите, което трябва да ви даде достатъчно време да изпробвате продукта и да видите дали е подходящ за вас.

IPVanish VPN
Най-добрият VPN за неограничени връзки

IPVanish review | Best VPN for Android

Плюсове 
– Неограничени едновременни връзки
– Силно конфигурируемо приложение
– Бързи скорости на връзката
Минуси
– Не скри нашата VPN връзка
– Без дългосрочни абонаментни планове

IPVanish VPN спецификации

 • Сървъри: 2000+
 • Едновременни връзки: Неограничени
 • Превключвател: Да
 • Платформи: Windows, macOS, iOS, Android, Linux, Fire TV, Android TV, Chrome,
 • Регистриране: Няма, освен данни за фактуриране
 • Гаранция за връщане на парите: 30 дни

IPVanish е високо конфигурируем продукт с удобен за потребителя интерфейс и набор от опции за конфигуриране на приложението. Приложението ви дава голям брой опции за избор на сървър и ви показва скоростта на ping и натоварването на сървъра за всяко местоположение. Тези функции могат да бъдат ценни, когато сте на път, защото ви дават възможност да изберете оптималния сървър въз основа на вашето текущо местоположение.

Скоростта на връзката на IPVanish бее изключително бърза и скоростите на изтегляне са добри. Един недостатък на услугата е, че не успяв да скрие факта, че се свързвате от VPN. Връзката обаче все още е защитена. В определени области невъзможността да скриете VPN връзката може да създаде проблеми, така че това е нещо, което трябва да имате предвид, ако пътувате до страна, която не позволява VPN.

Кой е най-добрият VPN за пътуване?
Май е сигурно, че  най-добрият VPN за пътуване е ExpressVPN, със сървъри в 94 държави и 150 местоположения. ExpressVPN има бърза и надеждна връзка и предлага първокласни функции за сигурност, като частен DNS. Той също така поддържа най-популярните мобилни платформи и широка гама от други платформи и устройства. Така че дори когато не пътувате, ExpressVPN може да защити вашата интернет връзка от почти всяко устройство.

Кой VPN  е подходящ за вас?

VPN, който най-добре отговаря на вашите нужди, ще осигури баланс между сигурност и скорост. Някои VPN дават приоритет на криптирането и други мерки за сигурност пред производителността и въпреки че това няма да повлияе твърде много на скоростта ви на сърфиране в мрежата или стрийминг, все пак е фактор, който трябва да имате предвид.

Как избрахме тези VPN?

Разгледахме списък с различни показатели, за да решим кои са най-добрите избори за VPN, включително скорости на ping, криптиране, съвместимост на платформата и броя на сървърите, които всяка марка има по целия свят.

Освен това се уверихме, че всеки от нашите избори предлага възможно най-добрата сигурност, което означава, че вашите данни няма да се виждат изобщо, докато използвате програмата, и са включени определени функции (като превключвател за изключване).

Как мога да разбера какви са правилата за VPN за страните, които посещавам?

Има редица източници. Първо, винаги е добра идея да се свържете с вашия доставчик на VPN. Те често имат добро усещане за страните, в които работят техните услуги. Ако сте американски гражданин, свържете се с Държавния департамент на САЩ. Foggy Bottom често изброява съвети за пътуване за граждани на САЩ и те имат служители на чуждестранните служби, които могат да предоставят общи насоки. Проверете уеб страницата със съвети за пътуване. Външното министерство на вашата държава може да има подобна услуга, ако сте извън САЩ.

VPN ли е всичко, от което се нуждая, за да бъда защитен, докато пътувам?

Не, няма начин. VPN мрежите могат като цяло да защитят вашите данни, докато са в движение. Но ако компютърът или телефонът ви бъдат конфискувани (независимо дали са криптирани или не), е възможно правителствата да имат достъп до вашите данни. Някои правителства може просто да задържат вашите устройства по каквато и да е причина, която смятат за полезна. Онлайн услугите, до които имате достъп в страната, може да имат по-малка защита от същите услуги във вашата приемаща държава. И, разбира се, има всички нормални въпроси, свързани със сигурността на пътуването, като да внимавате какво харчите, как боравите с пари, на кого имате доверие и т.н., които могат да създадат риск по време на пътуване.

Ако хотелът ми има кабелна връзка, трябва ли да използвам VPN?

Да. Не приемайте, че крайната точка на мрежата е безопасна, когато пътувате. Винаги се уверявайте, че вашите връзки са криптирани, когато комуникирате от която и да е мрежова връзка.

Има ли алтернативни VPN, които си струва да обмислите?

Ако услугите, които подчертахме в нашия списък с най-добрите VPN, не са подходящи за вас, има други продукти с добра репутация, които си струва да изпробвате. CyberGhost VPN, VyprVPN и Atlas VPN са сигурни и уважавани доставчици, които биха могли да отговарят по-добре на вашите нужди.

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

30 май 2024

Измамата "Безплатно пиано"

Мащабна фишинг кампания използва необичайна примамка, за да спечели...
30 май 2024

OmniVision призна за атака с рансъмуер

Гигантът в областта на производството на полупроводници OmniVision ...
29 май 2024

Пуснат е експлойт за FortiSIEM с максимална тежест

Изследователи в областта на сигурността публикуваха доказателство з...
29 май 2024

Операторът на NYSE Intercontinental Exchange по...

Миналата сряда Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ ...
29 май 2024

Рутерът за игри TP-Link Archer C5400X е уязвим

Рутерът за игри TP-Link Archer C5400X е уязвим към пропуски в сигур...
29 май 2024

Christie's потвърждава пробив от RansomHub

Christie’s потвърди, че е претърпяла инцидент със сигурността...
Бъдете социални
Още по темата
24/05/2024

Как остарелият рутер подкоп...

В днешната цифрова ера, в която...
24/05/2024

Обяснение на 5G домашен инт...

Доставчиците на интернет услуги (ДУУ) са...
26/04/2024

Мрежови заплахи: Демонстрац...

Проследете тази симулация на реална мрежова...
Последно добавени
30/05/2024

Измамата "Безплатно пиано"

Мащабна фишинг кампания използва необичайна примамка,...
30/05/2024

OmniVision призна за атака ...

Гигантът в областта на производството на...
29/05/2024

Пуснат е експлойт за FortiS...

Изследователи в областта на сигурността публикуваха...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!