Netflix предупреждава партньорите си

На хората може да не им харесва да плащат повече пари

С наближаването на крайния срок, който Netflix сама си е поставила за борба с практиката да се споделят пароли  с приятели или роднини, живеещи на друго място (компанията заяви, че очаква това да стане до края на юни), тя започна да предупреждава някои доставчици на интернет в определени държави, че скоро трябва да очакват гневни обаждания и въпроси за поддръжка.

Както съобщава „Файненшъл таймс“, Нетфликс казва на широколентовите компании, които предлагат пакети с достъп до абонатите на Нетфликс като част от месечната такса, да се подготвят за ответни реакции във връзка с решението.

Огромен брой хора, разбира се, няма да разберат, че това предстои, така че  ще разберат за него  когато Netflix започне да ги моли да решат кое място да се счита за техен „домашен“ адрес“, а след това ще започне да изисква допълнителна такса, ако искат да продължат да споделят с хора на други места.

Все още не знаем каква ще бъде таксата по държави – Netflix я променя в зависимост от страната и казва, че таксите в по-„богатите“ страни ще бъдат по-големи. Това може да варира дори и в различните съседни държави. В Испания тя таксува 5,99 евро (~6,48 долара / ~9,75 щатски долара) за привилегията да си шервате паролата, а в Португалия – 3,99 евро (~4,32 долара / ~6,50 щатски долара). В един момент е тествана цена от 2,99 долара в САЩ, но това далеч не е потвърдено.

Разбира се, Netflix има право да предупреди доставчиците на широколентови услуги за това. Едно е цената на услугата да се повиши, а друго е опция, която имате сега, да ви бъде отнета и след това да ви бъде продадена обратно като платен ъпгрейд.

Според проучване, споделено от The Guardian, в Обединеното кралство (където най – вече Netflix отправя тези предупреждения) около една четвърт от абонатите на Netflix споделят паролата си с някой друг – и не всички от тях ще знаят, че трябва да прочетат нашето ръководство за ограничаване на споделянето на пароли от страна на Netflix.

Така че има много хора, които ще открият, че абонаментът им за Netflix е станал по-скъп – целият им интернет абонамент е станал по-скъп. И те няма да са щастливи.

Анализ: Netflix ще понесе болката

Тази нова информация наистина доказва, че Netflix е сигурна, че може да преживее бурята, свързана с ограничаването на споделянето на пароли, което показва, че тя вярва, че новите правила си заслужават в дългосрочен план.

Netflix заяви, че знае, че ще получи много откази, когато промяната се случи, но вярва, че хората, които напуснат, ще се върнат и промяната си струва допълнителните пари, които ще донесе.

Netflix заяви, че в Канада, където правилата за споделяне на пароли вече действат, всъщност е увеличила броя на платените си абонати.

Все още не сме сигурни, че това е толкова добра идея, когато Netflix все още вбесява феновете, като отменя прочути сериали само след един сезон – опасността не е хората да се откажат заради едно нещо, а капката да прелее чашата.

По-голямото притеснение е, че това ще бъде само върхът на айсберга – ако всички най-добри стрийминг услуги последват този пример, нещата ще станат много по-скъпи за хората, а не само малка допълнителна такса от една услуга. В такъв случай със сигурност ще последва дълга поредица от откази.

Във всеки случай, ако заемате чужда парола за достъп до Netflix, по-добре се заемете с гледането на най-добрите филми и най-добрите сериали на Netflix възможно най-скоро.

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

Глобиха Amazon с 30 млн. долара заради домофона...

Amazon ще плати 30 млн. долара глоби за уреждане на обвиненията в н...
1 юни 2023

Подробности за Migraine - уязвимост на Apple macOS

Microsoft сподели подробности за вече поправен недостатък в Apple m...

Лов на заплахи в шест стъпки

Откриването на  заплахите, преди те да са ви открили, е от ключово ...
31 май 2023

Уязвимостта в Barracuda е използвана минимум 7 ...

Фирмата за корпоративна сигурност Barracuda разкри във вторник, че ...

Как да избегнете прегарянето в екипа си по кибе...

Въпреки че кибератаките се увеличават през последните години, една ...
30 май 2023

Бели хакери спечелиха 105 000 долара от Sonos One

Няколко недостатъка в сигурността, открити в безжичните високоговор...
Бъдете социални
Още по темата
01/06/2023

Лов на заплахи в шест стъпки

Откриването на  заплахите, преди те да...
30/05/2023

Бели хакери спечелиха 105 0...

Няколко недостатъка в сигурността, открити в...
30/05/2023

Нов хакерски форум пусна да...

База данни за известния хакерски форум...
Последно добавени
01/06/2023

Глобиха Amazon с 30 млн. до...

Amazon ще плати 30 млн. долара...
01/06/2023

Подробности за Migraine - у...

Microsoft сподели подробности за вече поправен...
01/06/2023

Лов на заплахи в шест стъпки

Откриването на  заплахите, преди те да...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!