Търсене
Close this search box.

Нова функция в Netflix ограничава шерването на акаунти

Netflix току-що направи малка, но съществена промяна в начина, по който управлява влизането в акаунти. Сега можете да отпишете някого от профила си от разстояние с едно кликване.

Наречен „Управление на достъпа и устройствата“, новият контрол на достъпа до акаунта стартира днес и, както е описано в публикация в блога на Netflix, се намира под стандартните настройки на акаунта. В него можете да видите всички устройства, които в момента използват или наскоро са стриймвали през акаунта ви, и да ги изключите с едно кликване.

Netflix казва, че това е предназначено за хора, които, да речем, пътуват, влизат в профила си в хотел или дори в дома на приятел и забравят да излязат.

Също така става въпрос за ограничаване на споделянето на идентификационни данни за акаунти. Бивши гаджета, приятели и далечни роднини, с които вече не разговаряте; техният достъп до профила ви вероятно скоро ще приключи.

Промяната идва и в момент, когато Netflix активно се стреми да спре това, което смята за необуздано споделяне на пароли, и тества такса от 2,99 долара за добавяне на допълнителни членове на акаунта извън домакинството.

Тази последна „функция“ може да се разглежда като подготовка за пълното въвеждане на тази такса. Добре е да знаете, че можете бързо да отстраните от акаунта си в Netflix нарушителите, преди компанията да започне да ви таксува.

Годината за Netflix беше истинско влакче на ужасите, което започна с намаляване на броя на абонатите и отмяна на множество предавания, в опит  да намали разходите. Сътресенията накараха Netflix да направи нещо, което смятахме, че никога няма да направи: да пусне ниво, поддържано от реклами.

Нивото от 6,99 долара на месец (4,99 паунда на месец в Обединеното кралство) предоставя по-голямата част от текущата библиотека със съдържание на Netflix, заедно с 4-5 минути реклами на час. Не всички са възхитени от него.

Що се отнася до това ново „Управление на достъпа и устройствата“, то бързо се открива в управлението на нашия акаунт в Netflix под „Сигурност и поверителност“.

Всеки запис включва името на устройството, чий акаунт се използва, датата и часа на последното гледане и местоположението.

Последната част вероятно е най-полезна. Ако видите местоположение, което не разпознавате, можете да проверите дали то не е например място, на което наскоро сте пътували, или дали някой неправомерно не споделя профила ви от стотици километри разстояние.

Ако не искате това устройство да използва повече акаунта, просто щракнете върху „Излизане“. Който и да е наблюдавал, ще бъде изхвърлен и няма да може да влезе отново в профила си без подходящи пълномощия.

 

Източник: По материали от Интернет

Подобни публикации

22 юни 2024

Пробивът в JAXA не е довел до изтичане на важна...

Японската космическа агенция твърди, че няма изтичане на класифицир...

Cyber Europe тества енергийния сектор

Седмото издание на Cyber Europe, едно от най-големите учения за киб...
22 юни 2024

ЕВРО 2024: Хакери удариха излъчването на Полша ...

Хакери нарушиха онлайн излъчването на мача на Полша с Австрия от Ев...
22 юни 2024

Panera Bread призна за изтичане на данни

Американската верига за бързо хранене Panera Bread е започнала да у...
21 юни 2024

Change Healthcare най-после с подробности за ат...

UnitedHealth за първи път потвърди какви видове медицински данни и ...
21 юни 2024

САЩ наложиха санкции на 12 ръководители на Kasp...

Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерств...
Бъдете социални
Още по темата
16/06/2024

Kраят на една ера настъпва ...

Една от най-старите и все още...
14/06/2024

Как да повишим киберсигурно...

Технологичният пейзаж се променя бързо, което...
13/06/2024

Рискове, свързани с OAuth: ...

Вече сме твърде добре запознати с...
Последно добавени
22/06/2024

Пробивът в JAXA не е довел ...

Японската космическа агенция твърди, че няма...
22/06/2024

Cyber Europe тества енергий...

Седмото издание на Cyber Europe, едно...
22/06/2024

ЕВРО 2024: Хакери удариха и...

Хакери нарушиха онлайн излъчването на мача...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!