Новата партньорска програма на Dragos

Доставчикът на киберсигурност Dragos обяви старта на новата си глобална партньорска програма Dragos, която ще даде възможност на партньорите да действат като експерти и консултанти по индустриални системи за управление (ICS) и оперативни технологии (OT).

Dragos е специализирана в киберсигурността за ICS и OT среди, като осигурява видимост на ICS/OT активите, уязвимостите, заплахите и действията за реакция.

Решенията на фирмата защитават организации от различни отрасли като енергетика, производство, системи за сградна автоматизация, водоснабдяване, правителствени организации, хранително-вкусова промишленост и др.

Партньорите ще имат достъп до платформата на Dragos за видимост на клиентските активи, професионалните услуги на Dragos, както и до разузнаване на заплахите чрез предложението Dragos WorldView. Dragos OT Watch също така дава възможност за управлявано издирване на ICS/OT заплахи и сортиране на уведомленията, а Neighborhood Keeper осигурява колективна защита.

Позиционирана като единствената програма за канали, която обхваща OT, услуги и разузнаване на заплахи, инициативата осигурява обучение, за да помогне на партньорите да се позиционират като специализирани консултанти, способни да предлагат на клиентите си услуги за оценка, да препродават платформата за сигурност на Dragos, както и да управляват внедряването.

В съобщението си Dragos заяви, че партньорите ще могат да предлагат пълната гама от технологии и услуги за киберсигурност на ICS/OT, за да увеличат възможностите за приходи и да постигнат положителни резултати за клиентите.

„Пазарното търсене на киберсигурност за OT се ускорява, тъй като развиващите се заплахи, геополитическата динамика и регулациите осветяват необходимостта от защита на индустриалната инфраструктура“, каза Кристоф Кулин, вицепрезидент по глобалните продажби и CRO в Dragos.

„С новата глобална партньорска програма на Dragos ние ще предадем нашите знания и опит като лидер в областта на киберсигурността на ICS/OT на нашите търговски партньори, като им дадем възможност да управляват напълно внедряването на своите клиенти с най-всеобхватното и пълно решение за сигурност на ICS/OT в индустрията.“

Партньорите могат да получат достъп до обучението по програмата чрез портал за самообслужване, който обединява автоматизирана регистрация на сделки, маркетингови материали и достъп до самостоятелно обучение за придобиване на умения в областта на киберсигурността на ICS чрез обучителните модули на Академията на Dragos.

Налице са също така фондове за развитие на пазара (MDF), включително MDF на базата на предложения за генериране на търсене и лидерство, както и кумулативни отстъпки за обем и регистрация на сделки с увеличен марж за идентифициране на възможности.

Шон Тъфтс, директор на практиката за сигурност на ICS и IoT в партньора на Dragos – Optiv, заяви, че партньорската програма позволява на двете компании да постигнат съвместен търговски успех.

„Изчерпателното, несравнимо обучение, което получаваме от Dragos, и силно диференцираните продуктови предложения ни позволяват да триажираме и разследваме потенциални инциденти за нашите клиенти, което позволява по-бърза реакция и видимост на обхвата и дълбочината на атаките, както и на засегнатите устройства“, каза той.

„Всичко това ни позволява да дадем на нашите клиенти увереност, че техните оперативни технологии и индустриална инфраструктура са сигурни, устойчиви и съвместими.“

Източник: itpro.co.uk

Подобни публикации

4 октомври 2023

Моделите на PyTorch са уязвими за изпълнение на...

Изследователи в областта на киберсигурността са разкрили множество ...
4 октомври 2023

Qualcomm издава кръпка за 3 нови нулеви дни

Производителят на чипове Qualcomm пусна актуализации за сигурност, ...
4 октомври 2023

Над 3 дузини зловредни пакети npm са насочени к...

Според констатации на Fortinet FortiGuard Labs в хранилището за пак...
4 октомври 2023

Милиони мейл сървъри на Exim са изложени на zer...

Критична уязвимост от типа „нулев ден“ във всички верси...
3 октомври 2023

Cyber Security Talks Bulgaria – ОКТОМВРИ 2023

На 10.10.2023 г. във Висшето военноморско училище в гр. Варна ще се...
3 октомври 2023

ФБР предупреждава за ръст на измамите с "фантом...

ФБР публикува съобщение за обществена услуга, в което предупреждава...
3 октомври 2023

Новият ASMCrypt Malware Loader лети под радара

Киберпрестъпници продават нов софтуер за криптиране и зареждане, на...
2 октомври 2023

Рансъмуер банди вече използват критичен недоста...

Бандите за изнудване сега се насочват към наскоро поправена критичн...
Бъдете социални
Още по темата
19/09/2023

Смятате, че вашите решения ...

Когато въвеждате продукт за сигурност, предполагате,...
19/09/2023

Хакването на полицията на М...

Хиляди данни за служителите на полицията...
15/09/2023

Международен ден на самолич...

Този блог е различен от тези,...
Последно добавени
04/10/2023

Моделите на PyTorch са уязв...

Изследователи в областта на киберсигурността са...
04/10/2023

Qualcomm издава кръпка за 3...

Производителят на чипове Qualcomm пусна актуализации...
04/10/2023

Над 3 дузини зловредни паке...

Според констатации на Fortinet FortiGuard Labs...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!