Търсене
Close this search box.

Нови предизвикателства пред сигурността заради хибридната или дистанционната работа

Хибридната работа, която включва разпределяне на работната седмица между работа в офиса и работа от разстояние, е новото нормално състояние, към което много компании се адаптираха след кризата с пандемията COVID-19, която ги принуди да работят от разстояние, за да продължат да предоставят услуги.

Скорошно проучване показва, че всъщност 58 % от компаниите са насърчили хибридното завръщане в офиса на персонала си. Освен това според него 48% от служителите ще следват хибриден или дистанционен модел през следващите две години.

Тези оценки показват, че хибридният модел е тук задълго, но какво означава това за киберсигурността?

5 предизвикателства пред сигурността на новия модел на работа

1. Разширени повърхности за атаки:
При служителите, работещи извън офиса, компаниите разполагат с по-голяма площ за защита. В някои случаи гъвкавостта на работния модел може да увеличи броя на крайните точки, мрежите и софтуера, което увеличава работното натоварване на екипите, занимаващи се с киберсигурността на тези организации, и може да доведе до изчерпване на ресурсите.

2. Недостиг на таланти в областта на сигурността:
Проблемите с осигуряването на квалифициран персонал могат да повлияят на начина, по който компанията защитава дистанционните работници. В резултат на това нараства броят на случаите, когато сигурността се възлага на външни изпълнители на услуги по сигурността. Тези служби се нуждаят от надеждни технологии, които им помагат да оптимизират ресурсите си, за да продължат да предоставят най-добрите услуги на своите клиенти.

3. По-малко надзор от страна на персонала по сигурността:
Самото естество на работата от разстояние измества част от системния достъп, мрежовия трафик и данните извън традиционните периметри на компанията, което може да се превърне в пречка за наблюдението на сигурността. Организациите се борят да разширят наблюдението до всички устройства в мрежата, но често не успяват да постигнат желаната видимост.

4. Податливост на фишинг атаки:
Фишингът продължава да бъде скрита заплаха за компаниите. С отсъствието на работниците от физическия офис рискът се увеличава. Служителите разчитат в по-голяма степен на електронната поща и могат да бъдат по-податливи на добре планирана фишинг атака, маскирана като легитимна бизнес заявка.

5. Уязвимост на устройствата:
Устройствата, които дават възможност за работа от разстояние, трябва да имат инсталирани необходимите пачове, тъй като те могат да бъдат портал към корпоративните мрежи.

Решения за киберсигурност, предназначени за разпределени предприятия

Откакто прилагат хибридния модел на работа, МСП се сблъскват с тези нови предизвикателства в областта на киберсигурността, за да защитят корпоративните мрежи на своите клиенти. Необходими са нови целенасочени решения за сигурност, които да се справят с тези проблеми и да постигнат желаните резултати.

WatchGuard пусна на пазара линия от устройства за настолни компютри Firebox, за да отговори на тази нужда. Бързата обработка и увеличената памет осигуряват унифицирана защита срещу най-новите заплахи за мрежовата сигурност за отдалечени и разпределени корпоративни среди. Тези устройства дават възможност на MSP да защитават местоположенията на своите клиенти, отдалечените устройства, офис оборудването и софтуера за продажба на дребно, като се справят с предизвикателствата пред киберсигурността, породени от напускането на физическите офис пространства от служителите.

Един момент, който трябва да се отбележи, е, че MSP могат да получат различни опростени възможности за управление на място и в облака на WatchGuard. Тези устройства също така улесняват разширяването на SD-WAN от корпоративна мрежа до отдалечено място, без да се изисква обширна конфигурация, като същевременно включват услуги за сигурност от корпоративен клас, като ThreatSync, APT Blocker (откриване на зловреден софтуер в пясъчна кутия) и IntelligentAV, които дават на устройствата предимство при защитата от съвременни заплахи.

Благодарение на нулевото предоставяне, MSP могат да разгръщат и конфигурират устройства, да актуализират фърмуера и да прилагат политики, след като отдалечен потребител активира устройство, както и бързо да управляват и конфигурират SD-WAN, чрез платформа, базирана на облак, от отдалечени места.

Хибридната работа е тук, за да остане, затова е необходимо да се адаптирате към новите изисквания за сигурност на този формат.

Източник: watchguard.com

Подобни публикации

18 май 2024

Бивш лидер на OpenAI: Безопасността е "на заден...

Ян Лейке, който ръководеше екипа на OpenAI „Super Alignment&#...
18 май 2024

Киберсигурността в надпревара за разобличаване ...

Кевин Мандия, главен изпълнителен директор на Mandiant в Google Clo...
17 май 2024

Измамите с фалшиви фактури все още са сериозна ...

Измамите с фалшиви фактури не са нова тенденция, показват проучвани...
17 май 2024

Петима обвинени за киберсхеми в полза на оръжей...

Днес Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения на пе...
17 май 2024

Шпионската група "Маската" се появява отново сл...

Група за съвременни постоянни заплахи (APT), която не е била в дейс...
16 май 2024

400 000 Linux сървъра са засегнати от ботнета E...

Разширяването на ботнета Ebury Linux продължава без прекъсване през...
16 май 2024

Intel публикува 41 препоръки за сигурност за на...

Гигантът в областта на чиповете е пуснал пачове за повечето от тези...
Бъдете социални
Още по темата
15/05/2024

Публикуван е PoC експлойт з...

Рутерът D-Link EXO AX4800 (DIR-X4860) е...
14/05/2024

DNS тунелирането се използв...

Наблюдавани са  киберпрестъпни групи, които използват...
28/04/2024

Palo Alto отстрани максима...

Palo Alto Networks (PAN) споделя актуализирана...
Последно добавени
18/05/2024

Бивш лидер на OpenAI: Безоп...

Ян Лейке, който ръководеше екипа на...
18/05/2024

Киберсигурността в надпрева...

Кевин Мандия, главен изпълнителен директор на...
17/05/2024

Измамите с фалшиви фактури ...

Измамите с фалшиви фактури не са...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!