Нови предизвикателства пред сигурността заради хибридната или дистанционната работа

Хибридната работа, която включва разпределяне на работната седмица между работа в офиса и работа от разстояние, е новото нормално състояние, към което много компании се адаптираха след кризата с пандемията COVID-19, която ги принуди да работят от разстояние, за да продължат да предоставят услуги.

Скорошно проучване показва, че всъщност 58 % от компаниите са насърчили хибридното завръщане в офиса на персонала си. Освен това според него 48% от служителите ще следват хибриден или дистанционен модел през следващите две години.

Тези оценки показват, че хибридният модел е тук задълго, но какво означава това за киберсигурността?

5 предизвикателства пред сигурността на новия модел на работа

1. Разширени повърхности за атаки:
При служителите, работещи извън офиса, компаниите разполагат с по-голяма площ за защита. В някои случаи гъвкавостта на работния модел може да увеличи броя на крайните точки, мрежите и софтуера, което увеличава работното натоварване на екипите, занимаващи се с киберсигурността на тези организации, и може да доведе до изчерпване на ресурсите.

2. Недостиг на таланти в областта на сигурността:
Проблемите с осигуряването на квалифициран персонал могат да повлияят на начина, по който компанията защитава дистанционните работници. В резултат на това нараства броят на случаите, когато сигурността се възлага на външни изпълнители на услуги по сигурността. Тези служби се нуждаят от надеждни технологии, които им помагат да оптимизират ресурсите си, за да продължат да предоставят най-добрите услуги на своите клиенти.

3. По-малко надзор от страна на персонала по сигурността:
Самото естество на работата от разстояние измества част от системния достъп, мрежовия трафик и данните извън традиционните периметри на компанията, което може да се превърне в пречка за наблюдението на сигурността. Организациите се борят да разширят наблюдението до всички устройства в мрежата, но често не успяват да постигнат желаната видимост.

4. Податливост на фишинг атаки:
Фишингът продължава да бъде скрита заплаха за компаниите. С отсъствието на работниците от физическия офис рискът се увеличава. Служителите разчитат в по-голяма степен на електронната поща и могат да бъдат по-податливи на добре планирана фишинг атака, маскирана като легитимна бизнес заявка.

5. Уязвимост на устройствата:
Устройствата, които дават възможност за работа от разстояние, трябва да имат инсталирани необходимите пачове, тъй като те могат да бъдат портал към корпоративните мрежи.

Решения за киберсигурност, предназначени за разпределени предприятия

Откакто прилагат хибридния модел на работа, МСП се сблъскват с тези нови предизвикателства в областта на киберсигурността, за да защитят корпоративните мрежи на своите клиенти. Необходими са нови целенасочени решения за сигурност, които да се справят с тези проблеми и да постигнат желаните резултати.

WatchGuard пусна на пазара линия от устройства за настолни компютри Firebox, за да отговори на тази нужда. Бързата обработка и увеличената памет осигуряват унифицирана защита срещу най-новите заплахи за мрежовата сигурност за отдалечени и разпределени корпоративни среди. Тези устройства дават възможност на MSP да защитават местоположенията на своите клиенти, отдалечените устройства, офис оборудването и софтуера за продажба на дребно, като се справят с предизвикателствата пред киберсигурността, породени от напускането на физическите офис пространства от служителите.

Един момент, който трябва да се отбележи, е, че MSP могат да получат различни опростени възможности за управление на място и в облака на WatchGuard. Тези устройства също така улесняват разширяването на SD-WAN от корпоративна мрежа до отдалечено място, без да се изисква обширна конфигурация, като същевременно включват услуги за сигурност от корпоративен клас, като ThreatSync, APT Blocker (откриване на зловреден софтуер в пясъчна кутия) и IntelligentAV, които дават на устройствата предимство при защитата от съвременни заплахи.

Благодарение на нулевото предоставяне, MSP могат да разгръщат и конфигурират устройства, да актуализират фърмуера и да прилагат политики, след като отдалечен потребител активира устройство, както и бързо да управляват и конфигурират SD-WAN, чрез платформа, базирана на облак, от отдалечени места.

Хибридната работа е тук, за да остане, затова е необходимо да се адаптирате към новите изисквания за сигурност на този формат.

Източник: watchguard.com

Подобни публикации

27 септември 2023

Нов ZeroFont фишинг подвежда Outlook да показва...

Хакерите използват нов трик за използване на нулеви шрифтове в имей...
27 септември 2023

Google присвоява нов максимален рейтинг CVE на ...

Google е определила нов CVE ID (CVE-2023-5129) за уязвимостта в сиг...
27 септември 2023

Нова киберпрестъпна група е свързана със 7 фам...

Експерти по киберсигурност разкриха нова група за киберпрестъпления...
27 септември 2023

Microsoft разпространява Passkeys в Windows 11

Днес Microsoft официално въвежда поддръжка на клавишите passskeys в...
27 септември 2023

Излязоха резултатите от оценката на MITRE ATT&a...

Задълбочените, независими тестове са жизненоважен ресурс за анализи...
26 септември 2023

WatchGuard получи най-високото признание

WatchGuard е обявена за лидер в последния доклад на G2 Grid и е отл...
Бъдете социални
Още по темата
19/09/2023

Смятате, че вашите решения ...

Когато въвеждате продукт за сигурност, предполагате,...
19/09/2023

Хакването на полицията на М...

Хиляди данни за служителите на полицията...
15/09/2023

Международен ден на самолич...

Този блог е различен от тези,...
Последно добавени
27/09/2023

Нов ZeroFont фишинг подвежд...

Хакерите използват нов трик за използване...
27/09/2023

Google присвоява нов максим...

Google е определила нов CVE ID...
27/09/2023

Нова киберпрестъпна група е...

Експерти по киберсигурност разкриха нова група...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!