Търсене
Close this search box.

Новото в Windows 11 през 2024

Windows 11 се подготвя да въведе редица вълнуващи нови функции през 2024 г., насочени към подобряване на потребителското изживяване в различни аспекти на операционната система.

Въпреки че тези функции се разработват в момента, винаги е възможно Microsoft да реши да не ги пуска след тестване с обществеността.

Затова винаги е важно да споделяте обратна връзка с Microsoft чрез Центъра за обратна връзка.

Ето какво могат да очакват потребителите на Windows 11 през 2024 г:

Бележник с изкуствен интелект

Microsoft е на път да преобрази традиционния Notepad в Windows 11 с иновативната си функция с изкуствен интелект, наречена сполучливо „CoWriter“.

Тази новаторска интеграция внася изкуствен интелект директно в скромния текстов редактор, като предлага на потребителите широк набор от интелигентни инструменти за редактиране.

CoWriter е снабден с падащи менюта с опции за „Дължина“, „Тон“, „Формат“ и „Инструкции“. Това предполага високо ниво на персонализация, което позволява на ИИ да променя текста според специфичните нужди на потребителя.

Изключителна функция е бутонът „Замяна“, който подсказва за способността на изкуствения интелект да предлага алтернативи или модификации на избрания текст. Впечатляващо е, че изкуственият интелект изглежда е наясно с контекста, като предоставя подходящи предложения въз основа на съдържанието на документа.

Поддръжка на USB 80Gbps

Предстоящата актуализация на Windows 11 ще поддържа най-новия стандарт USB 80Gbps, който първоначално ще бъде наличен на избрани устройства като Razer Blade 18, задвижван от мобилни процесори Intel Core 14th Gen HX-series.

„Поддръжката на USB 80Gbps първоначално ще стартира на избрани устройства, базирани на мобилни процесори от серията Intel Core 14th Gen HX, като например новия Razer Blade 18“, заяви тази седмица екипът на програмата Windows Insider.

„Тя е напълно обратно съвместима с периферни устройства, създадени за по-стари поколения USB и Thunderbolt, и работи заедно с всички други функции на USB Type-C.“

Тази основна актуализация на стандарта USB4 удвоява производителността от 40 Gbps на 80 Gbps, като проправя пътя за високопроизводителни дисплеи, устройства за съхранение и възможности за свързване.

Тя също така поддържа обратна съвместимост с по-стари USB и Thunderbolt устройства, така че съществуващите ви устройства все още могат да се използват.

Автоматично стартиране на Copilot в Windows 11

Microsoft тества нова функция за Windows 11 Dev Insiders, при която Copilot се отваря автоматично на широкоекранни устройства при стартиране.

Тъй като тази нова функция вероятно няма да се хареса на мнозина, Microsoft за щастие е предоставила възможност да я деактивирате, като отидете в Настройки > Персонализация > Copilot.

Обърнете внимание, че тази функция в момента се изпробва на устройства с минимален размер на екрана 27″ и широчина 1 920 пиксела и е възможно все още да не е достъпна за всички потребители.

Усъвършенствани опции за споделяне

Microsoft Edge и други браузъри вече могат да използват прозореца за споделяне на Windows за директно споделяне на URL адреси към платформи като WhatsApp, Gmail, X (бивш Twitter), Facebook и LinkedIn.

Можете да получите достъп до Edge, като щракнете върху иконата за споделяне в лентата с инструменти, както е показано по-долу.

Актуализации на времето на заключения екран

В заключения екран се появява по-богато интерактивно изживяване за времето, което позволява на потребителите бързо да проверяват времето, дори ако екранът им е заключен.

Тази функция позволява на потребителите на Windows 11 да преминат с мишката върху картата с времето за подробна информация и да щракнат върху нея, за да видят пълната прогноза в MSN Weather чрез Microsoft Edge.

Тази функция се разпространява сега, като се започва с англоговорящите потребители в САЩ.

Подобрения на гласовия достъп

Функцията за гласов достъп на Windows 11 също е значително подобрена тази година, включително с разширена езикова поддръжка (френски, немски, испански) и функционалност за много дисплеи.

Потребителите вече могат да използват гласови команди за по-лесна навигация и управление на няколко екрана. Освен това за потребителите на английски език вече са налични персонализирани гласови команди, които позволяват персонализирани гласови преки пътища за различни действия.

 

Източник: e-security.bg

Подобни публикации

18 април 2024

Вариант на LockBit 3.0 генерира персонализиран,...

Изследователите на Kaspersky са открили новия вариант, след като са...
18 април 2024

Групата "Sandworm" е основното звено за киберат...

Но дори и да се е фокусирала върху това, сложната група за заплахи ...
18 април 2024

Apple предупреждава потребителите в 150 държави...

В ново уведомление за заплахи Apple посочва доставчика на Pegasus N...
17 април 2024

Приложението Copilot на Windows Server е добаве...

Microsoft твърди, че новото приложение Copilot, погрешно добавено в...
17 април 2024

Последни тенденции при зловредния софтуер

В днешната дигитална ера киберсигурността се превърна в постоянна г...
17 април 2024

FTC налага глоби на стартъпа за психично здраве...

Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) разпореди на компанията ...
Бъдете социални
Още по темата
17/04/2024

Приложението Copilot на Win...

Microsoft твърди, че новото приложение Copilot,...
13/04/2024

На федералните агенции на С...

В четвъртък Агенцията за киберсигурност и...
11/04/2024

CISA нарежда на агенциите, ...

CISA издаде нова спешна директива, с...
Последно добавени
18/04/2024

Вариант на LockBit 3.0 гене...

Изследователите на Kaspersky са открили новия...
18/04/2024

Групата "Sandworm" е основн...

Но дори и да се е...
18/04/2024

Apple предупреждава потреби...

В ново уведомление за заплахи Apple...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!