Търсене
Close this search box.

Kои приложения използват най-много данни в моя iPhone?

Въпреки че “неограничените” планове за интернет са широко популярни сред безжичните оператори в САЩ. Почти всички доставчици на услуги ограничават скоростта на потребителите, ако те прекалят с използването на “неограничените” бързи данни. Потребителите все още се радват на безкрайни данни при тези планове за безжични услуги. Но вече нямат достъп до бързите 5G скорости, което затруднява стрийминга на музика или гледането на филми. Ето как хората могат да открият кои приложения използват най-много данни и да проучат начините за намаляване на цялостното използване, така че никога да не получават ограничаване на скоростта.

Потребителите на iPhone могат да отидат в “Настройки”, да натиснат “Мобилна връзка”, да превъртят надолу и да натиснат “Сортиране по използване”. Това ще покаже списъка с приложенията, които изразходват най-много данни на смартфона. Най-консумиращите данни приложения вероятно се състоят от приложения за социални медии, приложения за стрийминг, инструменти за видеоконференции и др. Откриването на приложенията, които отнемат най-много от плана за данни, е първата стъпка към получаването на контрол върху поверителността и потреблението на данни от приложенията. Никога повече няма да бъдете ограничавани с тези предложения!

Премахване на нежелани приложения

Хората обикновено се изненадват, когато осъзнаят колко много приложения са инсталирани на мобилното устройство. Потребителите често имат инсталирани десетки, а понякога дори стотици приложения. Премахването на неизползваните и ненужните приложения несъмнено е стъпка към възвръщането на неприкосновеността на личния живот и използването на по-малко мобилни данни.

Изключване на асистента за WiFi

Въпреки че WiFi асистентът помага на потребителите да се възползват максимално от не толкова високата скорост на WiFi мрежата, той също така използва клетъчни данни. Изключването ѝ ограничава смартфона да използва мобилни данни, докато е свързан към WiFi мрежи. Използването на клетъчни данни може бързо да се увеличи, ако WiFi асистентът остане включен.

Задайте лимит за изтегляне на големи файлове, когато не сте свързани с WiFi

По подразбиране опитите за изтегляне на голям файл предизвикват предупреждение, ако потребителят не е свързан към WiFi мрежа. Понякога обаче това се пренебрегва. Ако потребителите искат да са сигурни, че приложенията не разчитат на мобилни данни, те могат да отидат във въпросното приложение и да изключат привилегиите му за използване на клетъчни данни.

Свързване към WiFi мрежи, но само с антивирусна програма

Един от най-добрите начини да избегнете забавянето на скоростта поради прекомерното използване на клетъчни данни е винаги да сте свързани към WiFi мрежа. Това обаче не е най-сигурният начин за сърфиране в интернет, особено когато сте свързани към обществена мрежа. Използвайте антивирусен софтуер, за да избегнете прекаленото споделяне с администратора на мрежата и/или с хакери, които също могат да следят трафика.

Включете режима за ниско потребление на данни

Всички потребители на iPhone могат да активират режима за малко данни. Достатъчно е да докоснете “Настройки”, “Мобилна връзка” и “Режим за данни”.
В зависимост от настройките и оператора, по подразбиране вероятно е “Разрешаване на повече данни при 5G”. Промяната на това положение на Low Data Mode (Режим за ниски данни) обаче ще намали използването на данни чрез спиране на изискващи данни автоматични актуализации и фонови процеси, докато потребителят се свърже с Wi-Fi.

Изключване на архивирането в iCloud, когато не сте свързани с WiFi

Apple е станала доста надеждна в питането на потребителите кога да архивират файлове. Все пак си струва да изключите функцията iCloud Backup. Така Apple се опитва да извърши качване в iCloud само ако устройството е свързано с WiFi мрежа.

Следенето на използването на данни може да ви помогне да се радвате на бързи скорости през целия месец. Получете по-ниски сметки за роуминг и запазете неприкосновеността на личния си живот, като споделяте по-малко данни с компании със съмнителни морални стандарти. Знанието за това кои приложения отнемат най-много от вашите данни може да бъде изключително полезно, когато търсите начини за намаляване на използването на клетъчни данни.

 

Източник: antivirus.bg

Подобни публикации

19 април 2024

Замбия арестува 77 души в операция за киберпрес...

Компанията за фалшиви телефонни центрове извършва онлайн  и други и...
18 април 2024

Платформата за фишинг LabHost е закрита от прав...

LabHost, голяма платформа за фишинг като услуга, е била затворена к...
18 април 2024

Компания за управление на киберриска набра 21 м...

В сряда компанията за риск мениджмънт CyberSaint обяви, че е набрал...
18 април 2024

Болница в Кан с 869 легла и 2100 служителя прет...

Болница „Симон Вейл“ в Кан (CHC-SV) обяви, че във вторн...
18 април 2024

Akira ransomware е събрала 42 млн. долара от ре...

Според съвместна препоръка на ФБР, CISA, Европейския център за кибе...
18 април 2024

Вариант на LockBit 3.0 генерира персонализиран,...

Изследователите на Kaspersky са открили новия вариант, след като са...
18 април 2024

Групата "Sandworm" е основното звено за киберат...

Но дори и да се е фокусирала върху това, сложната група за заплахи ...
18 април 2024

Apple предупреждава потребителите в 150 държави...

В ново уведомление за заплахи Apple посочва доставчика на Pegasus N...
17 април 2024

Приложението Copilot на Windows Server е добаве...

Microsoft твърди, че новото приложение Copilot, погрешно добавено в...
Бъдете социални
Още по темата
28/02/2024

Предимства на включването н...

Кибератаките се развиват и стават все...
10/02/2024

Как ChatGPT промени света

ИТ индустрията непрекъснато се усъвършенства и...
12/12/2023

PoolParty надхитряват решен...

Нова колекция от осем техники за...
Последно добавени
19/04/2024

Замбия арестува 77 души в о...

Компанията за фалшиви телефонни центрове извършва...
18/04/2024

Платформата за фишинг LabHo...

LabHost, голяма платформа за фишинг като...
18/04/2024

Компания за управление на к...

В сряда компанията за риск мениджмънт...
Ключови думи

Абонамента е почти завършен.

На посоченият от Вас e-mail е изпратено съобщение за потвърждаване на абонамента.

Моля, проверете електронната си поща за да потвърдите.

Благодарим за доверието!